Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η Αποκεντρωμένη ακύρωσε την απόφαση της ΔΕΥΑΤ για την αγορά γεωτρήσεων - Το σκεπτικό της απόφασης

Η Αποκεντρωμένη ακύρωσε την απόφαση της ΔΕΥΑΤ για την αγορά γεωτρήσεων - Το σκεπτικό της απόφασης
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με απόφαση του Συντονιστή, Νίκου Παπαθεοδώρου, ακύρωσε την 33/2018 Απόφαση ΔΣ ΔΕΥΑΤ σχετικά με τον «καθορισμό των όρων για τη διεξαγωγή δημοπρασίας για την αγορά γεωτρήσεων».
Κατά της απόφασης μπορεί να ασκηθεί προσφυγή από οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον, στην Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006 εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας ενός μήνα.
Να θυμίσουμε ότι την περασμένη Τρίτη (13/3/2018), ο Κώστας Τζιούμης είχε μιλήσει για «φωτογραφική» προκήρυξη. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)

Η ΑΡΧΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ

Στις 27/2/2018 η Διοίκηση της ΔΕΥΑΤ αποφάσισε να εγκρίνει το σχέδιο διακήρυξης δημοπρασίας για την αγορά δύο (2) γεωτρήσεων.
Δείτε το παρακάτω έγγραφο.

 

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ

Στο σκεπτικό της ακυρωτικής απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αναφέρονται τα εξής…
«Τα στοιχεία του φακέλου απ' όπου προκύπτουν τα κάτωθι:
-Η απόφαση ελήφθη κατόπιν εισήγησης του Γενικού Διευθυντή , ο οποίος όμως δεν είχε εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΤ και της Δ/νσης Οικονομικού
-Η κατάρτιση της διακήρυξης στο άρθρο 7 αναφέρει ότι « για όσα δεν προβλέπονται ή δεν περιλαμβάνονται στην παρούσα, ισχύουν οι διατάξεις του π.δ. 270/81 όπως ισχύουν σήμερα.» Αυτή η παράγραφος δεν μπορεί να θεραπεύει τη μη περιγραφή στη διακήρυξη των στοιχείων που απαιτεί το ΠΔ 270/81 άρθρο 3 παρ. 1,2 και 3 και ειδικότερο έχουμε να παρατηρήσουμε ότι δεν γίνεται αναφορά:
α) λεπτομερή περιγραφή (π.χ. είδος θέση, άρια έκταση και εν γένει λεπτομερή περιγραφή των προς αγορά γεωτρήσεων και όχι μόνο αυτά που αναφέρονται στο άρθρο 1Α (140) για να μη δημιουργούνται αποκλεισμοί και να επιτυγχάνεται ο ανταγωνισμός μεταξύ των προσφερόμενων γεωτρήσεων οι οποίες θα είναι προς το συμφέρον της ΔΕΥΑΤ.
β) δεν αναφέρει το ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς
δ)δεν αναφέρει την εγγύηση για τη συμμετοχή στη δημοπρασία ούτε κάνει λόγο για εγγυητές
στ) δεν αναφέρει εάν υπάρχει πρόβλεψη πίστωσης στον εγκριθένrα Προϋπολογισμό 2018 της ΔΕΥΑΤ και σε ποιο ΚΑΕ για να καλυφθεί το κόστος των δύο γεωτρήσεων
ζ) δεν αναφέρει τις υδρευτικές ανάγκες των Δημοτικών Κοινοτήτων ΔΕ Τεγέας και Κορυθίου σε σχέση με τις υπάρχουσες υδρευτικές γεωτρήσεις ώστε να προκύπτει και ο όγκος νερού που απαιτείται για να προσδιοριστεί με σαφήνεια η ελάχιστη απαιτούμενη παροχή νερού που θα πρέπει η κάθε γεώτρηση να προσφέρει.
Κατόπιν των ανωτέρω, η Απόφαση αυτή θα πρέπει να ακυρωθεί και η ΔΕΥΑΤ να επανέλθει με νεότερη Απόφαση της η οποία θα στηρίζεται στις εισηγήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων που προαναφέρθηκαν και να έχει τα χαρακτηριστικά που προβλέπονται στο ΠΔ 270/81, όπως αναλυτικά πα πάνω αναφέρθησαν.»

ΟΛΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...