Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παιδεία | Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού και Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης ιδρύονται στην Τρίπολη

Παιδεία | Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού και Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης ιδρύονται στην Τρίπολη

Ρεπορτάζ «Καλημέρα Αρκαδία»

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, μετά από μια μακρά πορεία διαλόγου με όλους τους φορείς των εκπαιδευτικών, έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τις νέες Δομές Υποστήριξης του Εκπαιδευτικού Έργου.

Οι νέες δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου είναι αφενός σε επίπεδο Περιφέρειας όπου ιδρύεται ένας νέος θεσμός, τα Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, και αφετέρου σε επίπεδο Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, τα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης και τα Κέντρα Εκπαίδευσης για την Αειφορία. Βασικό χαρακτηριστικό αυτών των αλλαγών είναι ότι από μονοπρόσωπους θεσμούς υποστήριξης των σχολείων χωρίς θεσμική υποχρέωση συντονισμού των ενεργειών τους, μεταβαίνουμε σε πιο οργανωμένες, συνεργατικές και διεπιστημονικές δομές.

Με τις νέες δομές ενδυναμώνονται ο περιφερειακός εκπαιδευτικός σχεδιασμός, η εκπαιδευτική, συμβουλευτική και γενικότερα η πολύμορφη υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου, οι αρμοδιότητες του Συλλόγου Διδασκόντων στον εκπαιδευτικό σχεδιασμό, οι δικτυώσεις και οι συνεργασίες σε επίπεδο ομάδας σχολείων αλλά και μεταξύ των εκπαιδευτικών και των υποστηρικτικών δομών.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα καθώς και όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν και να συνεισφέρουν με τις δικές τους απόψεις στη βελτίωση του σχεδίου νόμου.

Να σημειωθεί ότι στην Τρίπολη προβλέπεται η ίδρυση Κέντρου Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) και η ίδρυση Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.).

Το Σχέδιο Νόμου σε μορφή Word

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...