Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οι πρώτες οικογένειες προσφύγων έρχονται στην Τρίπολη!

Οι πρώτες οικογένειες προσφύγων έρχονται στην Τρίπολη!
Πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα στην Τρίπολη, μέσα από το πρόγραμμα “Estia” της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, που για λογαριασμό του Δήμου Τρίπολης, εφαρμόζεται από την αναπτυξιακή εταιρεία «Πάρνωνας».
Ο Γενικός Διευθυντής του «Πάρνωνα» Μαρίνης Μπερέτσος, παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εκπομπή «Επί της ουσίας» της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης.
Από τη συνέντευξη αυτή, προέκυψαν τα εξής δεδομένα …
  • Μέχρι στιγμής, έγιναν 32 αιτήσεις και κατάλληλα κρίθηκαν 25 διαμερίσματα. Ήδη, έχουν μισθωθεί τα πρώτα 17 και την επόμενη εβδομάδα θα πληρωθούν τα πρώτα ενοίκια. Όλα βρίσκονται εντός της πόλης.
  • Συνολικά θα μισθωθούν 50 διαμερίσματα στην Τρίπολη και σε κάθε διαμέρισμα θα μένουν οικογένειες προσφύγων έως έξι άτομα. Επομένως, η πόλη θα φιλοξενήσει έως 300 πρόσφυγες συνολικά.
  • Το πρόγραμμα πληρώνει τα ενοίκια, τα κοινόχρηστα και τους λογαριασμούς ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ. ενώ προβλέπεται και ασφαλιστήριο συμβόλαιο για πιθανές φθορές ή ζημιές στο διαμέρισμα.
  • Ο κάθε πρόσφυγας θα παίρνει προπληρωμένη κάρτα 100 ευρώ για τα έξοδά του, κάθε μήνα. Σε κάθε σπίτι θα χορηγείται ως ανώτερο ποσό τα 500 ευρώ σε προπληρωμένες κάρτες.
  • Οι πρόσφυγες που έρχονται στην Τρίπολη, παράλληλα έχουν κάνει τα χαρτιά τους για αίτηση ασύλου και εφόσον το εξασφαλίσουν θα μπορούν να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Για το πρόγραμμα αυτό υπάρχουν εξασφαλισμένοι πόροι ως το τέλος του 2019.
  • Μελλοντικά, δεν αποκλείεται, αν υπάρξει ζήτηση να αυξηθεί ο αριθμός των προσφύγων που θα φιλοξενούνται στην Τρίπολη, μέσα από το πρόγραμμα ESTIA.
  • Οι πρώτοι πρόσφυγες θα έρθουν στην πόλη στις αρχές Απριλίου. Πρόκειται για 15 οικογένειες.

4 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 08:42 Σύνδεσμος σχολίου

    Η κατάσταση στην πόλη θα γίνει απελπιστική! Όλοι αυτοί οι λεγόμενοι πρόσφυγες θα καταλάβουν κάθε δημόσιο χώρο, κάθε παγκάκι, κάθε παιδική χαρα... παντού θα είναι σαν στο σπίτι τους! Δεν υπάρχει ίχνος σεβασμού για την πόλη που τους φιλοξενεί και το βασικότερο.... Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο θα είναι δεύτερο σπίτι τους!!! Να δω ποιος συμπολίτης μας θα μπορεί να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο... Αυτά γίνονται ήδη στα νησιά μας αλλα δεν τα δημοσιεύει κανείς! Η Τρίπολη θα διχαστεί στους ψευτοπονόψυχους που θα συμπονούν τους πρόσφυγες και κατά βάθος θα ωφελούνται από αυτούς (ενοικιαζόμενα σπίτια, ψιλικατζίδικα, κ.α.), και σ'αυτούς, που με το δίκιο τους,θα φοβούνται να κυκλοφορήσουν στην πολή τους... Και εννοείται οτι μόνο Σύριοι δε θα είναι αυτοί..

  • Fanis Asteras
    Fanis Asteras Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018 22:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Οχι μόνο 50 διαμερίσματα..400 και πάνω ειναι ξενοίκιαστα...Βάλτε ενα χεράκι οι ληγούρηδες καρμιροφονιάδες περιμένουν..Απόγονοι του Κολοκοτρώνη...Είσαστε για.λύπηση και λεπίδι..

  • Gortynios-ithagenis
    Gortynios-ithagenis Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018 15:45 Σύνδεσμος σχολίου

    Το επόμενο βήμα θα είναι να πάνε μερικούς και στα Τρόπαια. Εκεί να δείτε φιλοξενία.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018 13:32 Σύνδεσμος σχολίου

    Αυτοί είναι οι επενδύτες που μας έλεγε ο τσιπρας;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...