Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Θετικός ο Σκουρλέτης για το πρόγραμμα με τους πρόσφυγες στον Δήμο Τρίπολης

Θετικός ο Σκουρλέτης για το πρόγραμμα με τους πρόσφυγες στον Δήμο Τρίπολης

Σε ερώτηση, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ηλίας Παναγιώταρος, με θέμα «Διαμερίσματα σε πρόσφυγες προσφέρει ο Δήμος Τρίπολης», ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης έδωσε απάντηση στη Βουλή.

Αρχικά, διαβίβασε έγγραφο του Δήμου Τρίπολης που αναφέρει ότι για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ο Δήμος συμμετέχει υποστηρικτικά και ότι ουσιαστικά αυτό το πρόγραμμα υλοποιείται από την αναπτυξιακή εταιρεία "Πάρνωνας".

Στην απάντησή του, ο κ. Σκυρλέτης, σημειώνει: "... θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η συμμετοχή των ΟΤΑ σε προγράμματα, τα οποία εκπονούνται από πλήρως καταξιωμένους φορείς, με αναμφισβήτητο κύρος, τεράστια γνώση και εμπειρία επί του αντικειμένου της δραστηριότητάς τους, όπως είναι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, αποτελεί μια επιλογή που συνεπάγεται σημαντικά οφέλη για τη χώρα. Ιδίως στις περιπτώσεις εκείνες που αφορούν το κρίσιμο ζήτημα της προσφοράς αξιοπρεπούς στέγασης και προοπτικών κοινωνικής ένταξης σε άτομα που αιτούνται άσυλο και χαρακτηρίζονται από σαφή στοιχεία ευαλωτότητας, η υλοποίηση σχετικών προγραμμάτων καθίσταται ακόμη περισσότερο χρήσιμη κοινωνικά.

Πράγματι, τέτοια προγράμματα εξυπηρετούν τόσο τις άμεσες ανάγκες των ευάλωτων αυτών ομάδων, όσο και τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας, καθώς αποτελούν ανασχετικό παράγοντα απέναντι στη μάστιγα της γκετοποίησης.

Ως εκ τούτου, η προσπάθεια υπονόμευσης σχετικών προσπαθειών, αλλά και καλλιέργειας φοβικών αντανακλαστικών στις τοπικές κοινωνίες, αποτελεί μια ανεύθυνη και καταδικαστέα πολιτική επιλογή."

6 σχόλια

  • anonymous
    anonymous Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018 18:14 Σύνδεσμος σχολίου

    Μάλλον δεν είσαστε από την περιοχή και γράφετε εκ του ασφαλούς κύριοι, ίσως αριστερίζοντες να είσαστε και δεν έχει νόημα οποιαδήποτε Δημοκρατική πράξη, στο χώρο σας. Καλά σας τα λέει ο @21.13.

  • anonymous
    anonymous Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018 17:51 Σύνδεσμος σχολίου

    Πίσω από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ ποιοι κρύβονται ; ή καλλίτερα ποιοι την χρηματοδοτούν; Ξυπνάτε Τριπολιτσιώτες, γίνετε κατάχρηση της καλοσύνης σας.......

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018 11:15 Σύνδεσμος σχολίου

    να πάρετε και κανέναν καντηλανάφτη να δουλέψει να υλοποιηθεί πιο σοβαρά το πρόγραμμα.Αλήθεια ποιοι είναι αυτοί που προσελήφθησαν;

  • Γιάννης Πετρόπουλος (εγώ τουλάχιστον φορώ παντελόνια)
    Γιάννης Πετρόπουλος (εγώ τουλάχιστον φορώ παντελόνια) Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 23:38 Σύνδεσμος σχολίου

    Το να κρύβεσαι πίσω από μια οθόνη γράφοντας αρλούμπες τι είναι?

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 23:17 Σύνδεσμος σχολίου

    προς : ΑΝΩΝΥΜΟΙ Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 21:13
    μάλλον εννοείς να ρωτήσουν τους κατοίκους της Τρίπολης ,οι οποίοι ήρθαν και εγκαταστάθηκαν χωρίς να ρωτήσουν τους Τριπολιτσιώτες, 2 γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα

  • ΑΝΩΝΥΜΟΙ
    ΑΝΩΝΥΜΟΙ Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 21:13 Σύνδεσμος σχολίου

    Τους Τριπολιτσιώτες ποιος θα τους ρωτήσει? Μάλλον κανένας......
    Είναι Δημοκρατία αυτή? Η λέξη "ΔΗΜΟΨΉΦΙΣΜΑ" υπάρχει στο λεξιλόγιό σας , κύριοι?

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...