Menu
RSS
Κυριακή, 14/07/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κώστας Τζιούμης στο Best: «Κάνουμε δουλειά παντού και συνεχίζουμε μαζί με τους πολίτες ακόμη πιο δυναμικά» (vd)

Κώστας Τζιούμης στο Best: «Κάνουμε δουλειά παντού και συνεχίζουμε μαζί με τους πολίτες ακόμη πιο δυναμικά» (vd)

Νέα πνοή, άκρως αναπτυξιακή και ζωτικής σημασίας έχει πάρει τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Τρίπολης ο οποίος έχει γυρίσει σελίδα, με το βλέμμα όλων στραμμένο στο μέλλον και τα καλύτερα που μοιάζει να είναι μπροστά. Σε αυτό, καθοριστικό ρόλο έχει διαδραματίσει η Δημοτική Αρχή του Κώστα Τζιούμη, με τους αριθμούς να μιλούν από μόνοι τους και τον απολογισμό να προκαλεί αίσθηση.
Χαρακτηριστικά σ’ αυτήν την κατεύθυνση ήταν όσα σημείωσε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best ο ίδιος ο δήμαρχος, ο οποίος είναι και εκ νέου υποψήφιος, ξεδιπλώνοντας το όραμα και τους στόχους του, για ένα μέλλον αντάξιο της προσπάθειας που καταβλήθηκε αυτήν την τετραετία και κυρίως, των προσδοκιών της ίδιας της κοινωνίας.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ

Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η υλοποίηση των έργων, όλων όσα είναι σε εξέλιξη και εκείνων που έχουν δρομολογηθεί και φυσικά, η βιώσιμη αστική ανάπτυξη, η προστασία από την κλιματική κρίση και η στήριξη της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής. Ο Κώστας Τζιούμης ο οποίος έχει παράξει πολύ μεγάλο έργο αυτήν την τετραετία, κατήλθε ως ανεξάρτητος, γεγονός που επιβεβαιώνει και του πολυσυλλεκτικό στοιχείο του συνδυασμού του και συνεχίζει την πορεία του, στην ίδια τροχιά. Δεν είναι τυχαίο πως η συντριπτική πλειοψηφία των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων πορεύεται στο πλευρό του, αναγνωρίζοντας το έργο που έχει γίνει στην περιφέρεια και φυσικά, το ανεξάρτητο της παράταξης «Έχουμε ολοκληρώσει το ψηφοδέλτιό μας και τις επόμενες ημέρες θα μπουν οι τελευταίες πινελιές», ανέφερε ο δήμαρχος που επεσήμανε πως πρόκειται για ένα ποιοτικό ψηφοδέλτιο. Οι πολιτικοί του αντίπαλοι άλλωστε, βλέποντας την πορεία του σε όλα τα επίπεδα, συστρατεύονται και προσπαθούν να τον αντιμετωπίσουν ενωμένοι. «Οι πολίτες θα κρίνουν», σημείωσε με νόημα ο Κώστας Τζιούμης που στάθηκε στην ουσία. Όσα έχουν γίνει, όσα γίνονται και όσα έχουν προγραμματιστεί, ειδικά στο φόντο της μεταλινγιντικής εποχής και την ένταξη του Δήμου στο Σχέδιο που θα φέρει και μεγάλες επενδύσεις. Αυτό ήδη έχει συμβεί άλλωστε, δίνοντας άλλη διάσταση σε όσα έργα ως σήμερα έχουν υλοποιηθεί.

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

«Σε μια τετραετία που συνέβησαν πάρα πολλά, όπως η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση και όσα έφερε ο πληθωρισμός, έχουν γίνει πάρα πολλά πράγματα με το αποτύπωμα έντονο, ενώ έχουν δρομολογηθεί κι άλλα», δήλωσε ο δήμαρχος ξεκινώντας από… την αρχή. «Βρήκαμε κάποια έργα που είχαν ενταχθεί αλλά δεν είχε δημοπρατηθεί κανένα. Τα τρέξαμε, τα δημοπρατήσαμε και τα περισσότερα έχουν συμβασιοποιηθεί», σημείωσε ο Κώστας Τζιούμης κατηγοριοποιώντας μερικά εξ αυτών.

 • Καθημερινότητα

«Σε αυτό το επίπεδο χαρακτηριστική είναι η εικόνα της καθαριότητας, τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά. Ο καλλωπισμός, η φροντίδα των πεζοδρομίων , τα αδέσποτα, οι λακκούβες, τα βαψίματα στην πόλη, στην οποία αλλάζει η εικόνα και η ποιότητα ζωής των πολιτών. Αντίστοιχα και στα χωριά. Υπήρχε ένα δικαιολογημένο παράπονο από τους κατοίκους. Φαίνεται η διαφορά και δεν είναι τυχαίο πως από τους 75 – 78 προέδρους των χωριών οι 62 είναι ήδη υποψήφιοι μαζί μας. Εκτίμησαν το έργο που έγινε στα χωριά και τη συνεργασία που είχαμε», είπε ο  δήμαρχος.

 • Πλατείες

«Προσπαθήσαμε και καταφέραμε σε δύσκολες συνθήκες να έχουμε φέρει από όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα, σχεδόν 40 εκατ. ευρώ για έργα, ποσό ρεκόρ.
Ανάμεσά τους και χρήματα για πλατείες», είπε ο κ. Τζιούμης που στάθηκε στην πλατεία α Αγίου Βασιλείου, Μπασιάκου και άλλες, όπως και στο Open Mall.

 • Αγροτική Οδοποιία

Πολλά έγιναν και στην αγροτική οδοποιία. «Έργα προϋπολογισμού 8 εκατ. ευρώ. Κάποια έχουν ολοκληρωθεί, κάποια ολοκληρώνονται και άλλα έχουν δρομολογηθεί. Ποτέ δεν έχουν γίνει τόσα έργα», δήλωσε ο Κώστας Τζιούμης

 • Αθλητισμός

Σημαντικά έργα έγιναν και για τον αθλητισμό, όπως η αναβάθμιση τους δημοτικού αθλητικού κέντρου, το κολυμβητήριο, όπως μεταξύ άλλων και τέσσερα γήπεδα στο Δήμου που δόθηκαν ασφαλή για τις τοπικές ομάδες και τους αθλούμενους της περιοχής

 • Εμβληματικά κτίρια

Ξεχωριστή είναι η ανακατασκευή του Πνευματικού Κέντρου, του παλιού δημαρχείου που θα γίνει έδρα ξανά του Δήμου, του Μαντζούνειου και της βίλας Τουρκοβασίλη

 • Η κατάσταση των δρόμων

Πολλές ήταν οι ασφαλτοστρώσεις σε όλους τους δρόμους της πόλης και των χωριών, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών και των επισκπετών.

 • Πολιτισμός

Παράλληλα, αν και τα δύο πρώτα χρόνια δεν μπορούσαν να γίνουν πολλά λόγω των περιορισμών κατά της διάδοσης του κορωνοϊού, οι εκδηλώσεις ήταν κάτι περισσότερο από πολλές και μεγάλες στη συνέχεια. Το Πάσχα στην Τρίπολη. Το πολιτιστικό καλοκαίρι. Οι εκδηλώσεις για την Επανάσταση. Το καρναβάλι. Οι λευκές νύχτες και όσα γίνονται για τέσσερα Μουσεία και μεταξύ αρκετών ακόμη, για το αναρριχητικό πάρκο.

 

best-tv.gr

7 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 27 Αυγούστου 2023 13:11 Σύνδεσμος σχολίου

  Μόνο μη μαζεύεις λαμόγια κοντά σου και σε εκθέτουν ποικιλοτρόπως.Στηριξου σεσοβαρα άτομα και όχι καιροσκοπους

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 26 Αυγούστου 2023 21:01 Σύνδεσμος σχολίου

  Εδοξασθει κρυπτομενος από τον κορονοοιο τώρα πρέπει να παρουσιάσει το έργο του αφού τελοιοσε με της κούνιες τον περιστεριώνα τώρα βρήκε τα κανάλια

 • Καυστικος
  Καυστικος Σάββατο, 26 Αυγούστου 2023 18:11 Σύνδεσμος σχολίου

  Ο χειρότερος δήμαρχος που πέρασε υποσχέσεις και ψέματα ειδικά στα χωριά και συγκεκριμένα στο Ελαιοχώρι,από κάδους απορριμμάτων από το αγροτικό ιατρείο από την αγροτική οδοποιία και πολλά άλλα άφαντος.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 26 Αυγούστου 2023 17:19 Σύνδεσμος σχολίου

  Τον χάνουμε μαζέψτε τον Γιάννη δεν χρειάζεσαι ούτε πρόγραμμα προεκλογικό να καταθέσεις υπάρχουν τα έργα σου που τα ζει καθημερινά ο πολιτης

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 26 Αυγούστου 2023 15:37 Σύνδεσμος σχολίου

  Αυτός χρειάζεται γιατρό ή μπάνιο στο κολυμβητήριο που λέει ότι λειτουργοί

 • Άκης
  Άκης Σάββατο, 26 Αυγούστου 2023 15:15 Σύνδεσμος σχολίου

  Σε πρόβατα απευθύνεται;;; Ποιο κολυμβητήριο φτιάξατε;;; 3 χρόνια είναι κλειστό... Η πόλη είναι γεμάτη λακούβες και εσύ υποστηρίζεις ότι είναι Οκ;;; Τα αδέσποτα γυρίζουν μέσα στην πόλη παντού και εσύ λες ότι είναι Οκ;;; Η κεντρική πλατεία δύο χρόνια και δεν έχει τελειώσει ακόμα και λες ότι είναι Οκ;;; Έλεος δήμαρχε...

 • Αραπιά
  Αραπιά Σάββατο, 26 Αυγούστου 2023 13:53 Σύνδεσμος σχολίου

  Αισθητική του χωριού του που έδωσε 40 εκατομμύρια για να φτειαξει πλατείες με άσπρο μάρμαρο σαν νεκροταφείο .
  Εκδηλώσεις μπουζουκλερι με ξεπεσμένους σκυλαδες.

  Έργα βιτρίνας.
  Η Τρίπολη δυστυχώς έγινε χωριό
  Από πολη γιατί βγάλαμε δημάρχους βλάχους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...