Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ελεύθεροι επαγγελαμτίες - αυτοαπασχολούμενοι | Επίδομα 800 € και εισφορές από Σεπτέμβριο!

Ελεύθεροι επαγγελαμτίες - αυτοαπασχολούμενοι | Επίδομα 800 € και εισφορές από Σεπτέμβριο!
Από 6.4.2020 οι ελεύθεροι επαγγελματίες/ επιτηδευματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι εργοδότες μέχρι 5 εργαζόμενους, οι οποίοι είναι δικαιούχοι των 800 ευρώ θα μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο μέτρο στήριξης, σε σχετικό Έντυπο που θα βρίσκουν στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, μετά την εντός εβδομάδος έκδοσης της σχετικής ΚΥΑ μεταξύ των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας.
Επαναλαμβάνω ότι και για αυτούς ισχύει η ρήτρα μη απόλυσης και διατήρησης προσωπικού σε περίπτωση που απασχολούν εργαζόμενους με εξαρτημένη σχέση εργασίας.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ
Παράλληλα, στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα βγει σήμερα θα υπάρχει διάταξη που θα παρέχει μείωση 25% στις ασφαλιστικές εισφορές ελ. επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων περιόδου απασχόλησης μηνός Φεβρουαρίου-Μαρτίου σε όσους από τους παραπάνω θελήσουν να τις καταβάλλουν στην προβλεπόμενη από το νόμο ημερομηνία τους. Ειδάλλως, θα μπορούν να τις καταβάλλουν κανονικά από την 1η Σεπτεμβρίου 2020.
Ταυτόχρονα, το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ με απόφαση που θα λάβει σήμερα, θα μετατοπίζει χρονικά την ημερομηνία καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών, απαιτητών μέχρι 31/3, στις 10 Απριλίου 2020 και έτσι θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να καταβάλλουν τις ασφ. εισφορές 10 μέρες μετά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...