Menu
RSS
Σάββατο, 27/07/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ | Στέφανος Κασσελάκης: «Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε!»

Εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ | Στέφανος Κασσελάκης: «Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε!»

Απάντηση στη δήλωση-βόμβα του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης στην ομιλία του σήμερα κατά την έναρξη των εργασιών του έκτακτου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προκαλώντας όποιον θέλει να σταθεί απέναντί του, λέγοντας μάλιστα τη χαρακτηριστική φράση «Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε»! Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Στέφανου Κασσελάκη έγινε γνωστό ότι ο Διονύσης Τεμπονέρας προτίθεται να κατέλθει στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος.

«Αν για κάτι μπορεί να κατηγορηθώ και το δέχομαι, είναι ότι βιάζομαι. Αλλά βιάζομαι γιατί η ζωή δεν μπορεί να περιμένει», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, όταν άρχισε να δίνει την απάντησή του στις ραγδαίες εξελίξεις που πυροδότησε πριν λίγες ώρες η δήλωση Τσίπρα που τον αμφισβητεί ανοιχτά.

 

«Όσοι πίστεψαν ότι φυτεύτηκα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα θα δουν τις δικές μου ρίζες. Προσφεύγω στις ρίζες μου: Στα μέλη και στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Με έναν πλήρη οδικό χάρτη για επανεκλογή, επανίδρυση και επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνώσα παράταξη. Ως τη μόνη απάντηση σε ένα σάπιο, διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα. Δε με κρατάει κανείς. Μόνο ο κόσμος. Ο κόσμος που στάθηκε στις ουρές. Και θα ξανασταθεί, για να έχει φωνή και ελπίδα. Είμαι εδώ. Είμαι όρθιος. Είμαι έτοιμος. Να τελειώνουμε με τα μικρά για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα, τη Δεξιά του Μητσοτάκη», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε χρόνο και ομοψυχία. Όπως είπε συγκεκριμένα, «Χρειάζομαι χρόνο. Χρειαζόμαστε χρόνο. Χρόνο και ΟΜΟΨΥΧΙΑ. Χρόνο να ξεπεράσουμε τη συλλογική θλίψη της συντριβής του 2023. Χρόνο να αναστήσουμε ένα παρηκμασμένο, δυσλειτουργικό, γραφειοκρατικό, αναποτελεσματικό κόμμα», και συνέχισε: Εγώ Πρόεδρος υπό προθεσμία δε γίνομαι, και το δήλωσα ήδη από την Τρίτη. Θα κριθώ – και πολύ σκληρά- στις πρώτες εθνικές εκλογές».

Μάλιστα ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός και σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας πάλι λόγο για «τρικλοποδιές» που δέχτηκε και ότι αν ο κόσμος ψήφιζε πρόσωπα και όχι κόμματα, τότε η εκλογική του επιρροή δε θα είχε πέσει από το 32% στο 18%.

«Οι πολίτες ψηφίζουν κόμματα υπό την ηγεσία προσώπων, όχι πρόσωπα υπό την τρικλοποδιά του κόμματός τους. Αν ήταν διαφορετικά, ο Αλέξης Τσίπρας θα ήταν ακόμα στο 32%, όχι στο 18%. Και θα ήταν τώρα εδώ, στη θέση από την οποία σας μιλώ».

Στο επίκεντρο οι μεγάλες προκλήσεις

Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε λόγο για άμεση «αντεπίθεση» που υπάρχει ανάγκη να γίνει άμεσα καθώς οι πολίτες της Ευρώπης αντιμετωπίζουν πολυποίκιλους κινδύνους. «Είμαστε εδώ για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας και της Ευρώπης.
Είμαστε εδώ για να σημάνουμε την προοδευτική αντεπίθεση.
Όχι κάποτε. ΤΩΡΑ. Είμαστε η δύναμη που θέλει και μπορεί να κάνει πράξη τη μεγάλη δημοκρατική αλλαγή που χρειάζεται η Ελλάδα», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στην ομιλία του, εκτός από τον κίνδυνο της αύξησης της επηροής της ακροδεξιάς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την κρίση της στέγασης, τη διατροφική επάρκεια που κινδυνεύει, την κλιματική και την ενεργειακή κρίση, αλλά και την στρατιωτικοποίηση των διεθνών σχέσεων που οδηγεί, όπως είπε σε «στο να κερδίζουν έδαφος οι εθνικισμοί, το μίσος, ο ρατσισμός, η ισλαμοφοβία, ο αντισημιτισμός οι θεωρίες συνομωσίας, τα fake news, η σχετικοποίηση και η διαστρέβλωση της πραγματικότητας και της αλήθειας».

«Ο πραγματικός εχθρός των λαών της Ευρώπης είναι η μεθοδευμένη κατεύθυνση της οργής των ανθρώπων του μόχθου, των ανθρώπων που δεν έχουν, προς την ακροδεξιά. Ο στόχος όσων το κάνουν αυτό είναι να μείνει άθιχτος ο σκληρός πυρήνας του νεοφιλελευθερισμού που επιχειρεί να μεταμφιεστεί σε μια κεντρώα δύναμη. Αυτό δηλαδή που κάνει στην Ελλάδα και ο κ. Μητσοτάκης», ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας για τον κίνδυνο της ανόδου της ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές.

Στ. Κασσελάκης: «Ποια Ευρώπη θέλουμε;»

Μεγάλο μέρος της ομιλίας του Στέφανου Κασσελάκη κινήθηκε με φόντο τις ευρωεκλογές, ασκώντας σκληρή κριτική στη λειτουργία της Ένωσης.

«Θέλω να δούμε τι σημαίνει προοδευτική αντεπίθεση στην Ευρώπη και ποια είναι η δική μας θέση. Ποια Ευρώπη θέλουμε; Την αντικοινωνική Ευρώπη ή την Ευρώπη με το κοινωνικό πρόσωπο; Εμείς είμαστε με την κοινωνία.
Θέλουμε την εξαρτημένη Ευρώπη ή την αυτόνομη Ευρώπη; Εμείς είμαστε με την αυτάρκεια της Ευρώπης. Είμαστε με την Ευρώπη που αποφασίζουν λίγοι σε κλειστά δωμάτια ή με την δημοκρατική Ευρώπη; Είμαστε ξεκάθαρα με την Δημοκρατική Ευρώπη και για αυτό θα πετύχουμε ένα μεγάλο αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές και για αυτό θα στείλουμε τους καλύτερους Ευρωβουλευτές μας να δώσουν την μάχη», ανέφερε μεταξύ άλλων.

https://www.documentonews.gr/

9 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 10:52 Σύνδεσμος σχολίου

    23:49 Το όνομα δεν είναι παρακαταθήκη φίλε. Αν δεν το τιμήσεις καί δεν φανείς αντάξιος, δεν λέει τίποτα. Καί ο..... Γιωργάκης λέγεται Παπανδρέου...... αλλά;;; Ο Τεμπονέρας εμφανίστηκε λίγο πριν τίς εκλογές, αν δεν κάνω λάθος. Δεν τον θυμάμαι σε αγωνιστικές διαδικασίες καί κομματική δουλειά. Όσο για τόν Κασελακη, έχει τον αέρα τού σύγχρονου πολιτικού, δεν μιζεριαζει, δεν κλαίγεται, δεν κριτικάρει καί δεν συκοφαντεί τούς συντρόφους του (βασικό), προχωράει μέσα στην κοινωνία με την ιδιεταιροτητα πού έχει (πού άλλοι την κρύβουν επιμελώς). Γενικά εγώ τον θεωρώ πολύ σύγχρονο άτομο, χωρίς κόμπλεξ, χωρίς ίντριγκες, χωρίς υστεροβουλία, αυθόρμητος (Μπέος) καί γενικά μακράν τής μέχρι τώρα εικόνας πού είχαμε για τούς.....
    πολιτικάντηδες. Θα δούμε..... πάντως δεν θέλουμε πλέον σαν λαός καί σαν χώρα " μία από τα ίδια". Αρκετά!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 10:13 Σύνδεσμος σχολίου

    08:55 Δεν είναι...Ντεπονέρας βρε άσχετε, Τεμπονέρας είναι. Δεν βγαίνει από το Ντεπόν το όνομά του ρε τσοπάνο. Και μάθε να γράφεις ανθρώπινα όχι σαν μαϊμού με κεφαλαία που μας βγαίνουν τα μάτια να σε διαβάσουμε. Και κόψε λίγο πρωί πρωί. Τρία σχόλια σε 8 λεπτά; Άλλη δουλειά δεν έχεις να κάνεις πρωινιάτικα ρε τεμπελχανά;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 09:40 Σύνδεσμος σχολίου

    Ούτε τίποτα αυταρχικό ακούστηκε, ούτε τίποτα προκλητικό. Αντίθετα, όποιος νομίζει ότι μπορεί, εμπρός να αναμετρηθεί. Όχι σαν τα χα'ι'βανια τής..... νέας αριστεράς (!) , πού αφού υπέστησαν οδυνηρή ήττα, μετά είχαν το θράσος να αμφισβητούν τον εκλεγέντα από τα μέλη πρόεδρο. Ρε πάτε καλά;;; Για να μην αναφερθώ στο μηδενικό έργο της Αχτσιογλου καί τού Χαρίτση καί τού Τσακαλώτου καί τού Βίτσα, οίτινες......διετέλεσαν υπουργοί. Ποίο έργο καί ποίο αριστερό μέτρο;;; Οι φόροι τού Τσακαλώτου;;; Κάντε μας τη χάρη......

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 08:59 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΕ ΓΥΝΜΑΣΙΟ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 08:55 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ ΝΤΕΠΟΝΕΡΑ ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΕ ΓΥΝΜΑΣΙΟ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 08:51 Σύνδεσμος σχολίου

    ΣΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΜΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΚΑΤΑ ΧΕΙΡΟΚΠΟΤΗΘΗΚΕ ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΡΑΒΩ ΣΤΕΦ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟΥΣ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 07:48 Σύνδεσμος σχολίου

    Αυταρχικό και φασιστικό το προφίλ κασελακη

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024 23:49 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Τεμπονερας έχει βαριά παρακαταθήκη από τον πατέρα του
    Μπες μπροστά Τεμπονερας να διώξεις τα απονερα

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024 23:22 Σύνδεσμος σχολίου

    Όλοι μα όλοι είναι καλύτεροι από σενα
    εσύ είσαι ακαπνος
    Οι άλλοι κάπου έχουν φανεί ναρκισε
    Ε ναρκισε
    Με κλωτσιές να σε διώξουν για να περισωσουν ότι περιωζεται

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...