Παπαηλιού: ''Τα λόγια του αέρα της κυβέρνησης της ΝΔ''
Γιώργος Παπαηλιού
Βουλευτής Αρκαδίας-Τομεάρχης Δικαιοσύνης (ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία)
Τα λόγια του αέρα της κυβέρνησης της ΝΔ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγγειλε, 6 χρόνια μετά την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος, την προώθηση εκτελεστικού νόμου για την αναθεωρημένη διάταξη του άρθρου 86 παρ. παρ. 3 υποπαρ. 2 εδ α΄ του Συντάγματος, που να την υλοποιεί.
Υπενθυμίζουμε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είχε καταθέσει σχετική τροπολογία (εκτελεστική της διάταξης του άρθρου 86 παρ. 1-«όπως νόμος ορίζει») στις 21.2.2025 η οποία δεν έγινε δεκτή από την κυβέρνηση.
Γιατί άρα γε;
Είναι προφανές, ότι η «ξεχασιάρα» κυβέρνηση της ΝΔ δεν είχε-δεν έχει την πρόθεση να αφήσει να εφαρμοστεί η αναθεωρηθείσα διάταξη του Συντάγματος και έτσι «να κλείσει» κάθε χαραμάδα που να επιτρέψει σε υπουργούς και υφυπουργούς της ΝΔ, να αποφύγουν ενδεχόμενες ποινικές «περιπέτειες», αφήνοντας κενά στην εφαρμογή της (της αναθεωρημένης διάταξης).
Όμως, τόσο η πάροδος σχεδόν 6 χρόνων από την αναθεώρηση της διάταξης του άρθρου 86 παρ. 3 υποπαρ. 2 εδ α΄ του Συντάγματος, όσο και η μη αποδοχή της τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που διευκρινίζει-επιλύει απολύτως το θέμα, δείχνουν την κυβερνική υποκρισία.
Πραγματική πρόθεση της κυβέρνησης είναι, να μην εμπλέξει σε ενδεχόμενες δικαστικές «περιπέτειες» υπουργούς και υφυπουργούς της.
Όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα.
Tags:
Γιώργος Παπαηλιού,Σχετικά Άρθρα
- 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χορωδιών από τη Χορωδία Τρίπολης
- Βλάσης: "Πάνω από 1000 νέες θέσεις εργασίας θα προκύψουν από τις φαρμακοβιομηχανίες στην Τρίπολη"
- Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου | Επόμενη συνεδρίαση την 1η Ιουλίου 2026
- Τρίπολη | Καταστηματάρχης σε Κυρανάκη | "Εδώ έχουμε ανταλλαγή προϊόντων, φέρνουν κεράσια, παίρνουν παπούτσια"! (vd)
- Νικηταράς Δολιανών | Αποχωρεί από την Προεδρία ο Νικήτας Κουρνέτας






