Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ένταση στα Ιμια: Οπλισαν τα ελληνικά σκάφη και σημάδεψαν τα τουρκικά πλοία της Ακτοφυλακής (εικόνες)

Ένταση στα Ιμια: Οπλισαν τα ελληνικά σκάφη και σημάδεψαν τα τουρκικά πλοία της Ακτοφυλακής (εικόνες)
Ένταση σημειώθηκε στην θαλασσιά περιοχή γύρω από τα Ίμια πριν λίγο. Η ελληνική και τουρκική ακτοφυλακή βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής. Μάλιστα, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ βρέθηκαν σε απόσταση 50 εκατοστών.
Περίπου 10 Έλληνες ψαράδες ξεκίνησαν από την Κάλυμνο και τη Λέρο και πλησίασαν τις βραχονησίδες Ίμια και μαζί κατέφτασε και η ελληνική Ακτοφυλακή.
Οι Έλληνες ψαράδες προσπάθησαν να πετάξουν ένα σχοινί προς τις βραχονησίδες για να «δέσουν» τις βάρκες τους.
Στις 11.30 ήρθε από τη Λέρο ένα ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο, πέταξε για λίγο πάνω από τις νησίδες και μετά απομακρύνθηκε, ενώ μισή ώρα μετά ξεκίνησαν από το λιμάνι "Τουργκούτ Ρέις" της Τουρκίας δύο σκάφη της τουρκικής Ακροφυλακής. Παραβίασαν τα Εθνικά Χωρικά Υδατα και ζήτησαν από τους Ελληνες δες να αποχωρήσουν.
Οι ψαράδες κάλεσαν το Λιμενικό και ενημερώθηκε και ο Στρατός και το Ναυτικό. Το ελληνικό ελικόπτερο πλησίαασε πάλι στις νησίδες και στο μεταξύ έφτασαν και ελληνικά σκάφη της Ακτοφυλακής, έχοντας οπλίσει και ετοιμαστεί για σύγκρουση.
Τελικά οι Τούρκοι αποχώρησαν.
Η ‘Χουριέτ’ προβάλλει το θέμα με τίτλο: «Έλληνες ψαράδες στα Καρντάκ (Ίμια)» ενώ το «CNN Türk» αντίστοιχα: «Επικίνδυνη προσέγγιση στα Καρντάκ (Ίμια)».



 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...