Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων
Σε τριήμερο πένθος βρίσκεται από σήμερα ολόκληρη η επαρχία Καλαμπάκας, μια που πριν από λίγο εκοιμήθη εν Κυρίω ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ.

Το σεπτό σκήνωμα του εκλιπόντος ιεράρχη θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον Μητροπολιτικό Ναό, από την Κυριακή το πρωί, ενώ μετά την εξόδιο ακολουθία (Δευτέρα 1.00 μ.μ.), στην οποία θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, θα ταφεί στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων.
O Μητροπολίτης Σεραφείμ (κατά κόσμο Βύρων) εγεννήθη το 1932 εις Φανάριον Καρδίτσης. Εσπούδασεν εις την Θεολογικήν σχολήν Αθηνών, λαβών το πτυχίον του το 1955. Εχειροτονήθη διάκονος το 1965 και πρεσβύτερος το 1966.
Υπηρέτησεν ως ιεροκήρυξ της Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και ως υποδιευθυντής και καθηγητής του Ανωτέρου Ιερατικού Φροντιστηρίου Τήνου.

Τη 31/5/1970 εχειροτονήθη Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών και την 10ην Σεπτεμβρίου του έτους 1991 με απόφασιν της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ετοποθετήθη Μητροπολίτης της νεοιδρυθείσης Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...