Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το γύρο του κόσμου κάνουν οι φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα: «Η Ελλάδα θρηνεί τα θύματά της»

Το γύρο του κόσμου κάνουν οι φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα: «Η Ελλάδα θρηνεί τα θύματά της»
To γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για τη βιβλική καταστροφή στην Αθήνα με τα ΜΜΕ από την Κίνα, την Ισπανία και την Ιταλία έως τη Γερμανία, τη Γαλλία τη Βρετανία και τις ΗΠΑ να σχολιάζουν ότι η Ελλάδα έχει βυθιστεί στο πένθος με τους νεκρούς να αυξάνονται συνεχώς. 

Για τη γερμανική  εφημερίδα Bild και το περιοδικό

Stern, η βιβλική καταστροφή έχει προκαλέσει χάος στην περιοχή της Μάνδρας ενώ για τα γαλλικά ΜΜΕ, France Info, Le Monde, Le Figaro, η Ελλάδα θρηνεί τα θύματά της από τις φονικές πλημμύρες. 

Όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο CCTV, «Η Ελλάδα κηρύσσει εθνικό πένθος καθώς ο αριθμός των θανάτων από τις πλημμύρες αυξάνεται». Το αγγλόφωνο κανάλι της κινεζικής κρατικής τηλεόρασης φιλοξενεί τις δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού στο τηλεοπτικό του μήνυμα, σύμφωνα με τις οποίες, ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύεται ότι κανείς δεν θα μείνει άστεγος και ότι θα ληφθούν άμεσα μέτρα για την υποστήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που πλήττονται, ενώ οι αρχές θα εξετάσουν τις αιτίες της καταστροφής.  

Υπό τον τίτλο «Φονικός κατακλυσμός προκαλεί βιβλική καταστροφή στην Αθήνα» η βρετανική εφημερίδα Guardianαναφέρει σε άρθρο της ότι η λάσπη και τα συντρίμμια ήταν το αποτέλεσμα της νεροποντής ενώ οι κακές καιρικές συνθήκες προβλέπεται να συνεχιστούν. Παραθέτει επίσης δηλώσεις του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, ο οποίος, δηλώνει μεταξύ άλλων ότι «ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί κι ότι οι  πλημμύρες έχουν επηρεάσει μια πολύ μεγάλη περιοχή σε μερικά από τα φτωχότερα μέρη της Αθήνας».

Το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, υπό τον τίτλο:«Φονικές πλημμύρες χτυπούν τη Μάνδρα, τη Νέα Πέραμο και τα Μέγαρα» μετέδωσε ότι «πολλοί από τους νεκρούς ήταν ηλικιωμένοι άνθρωποι. Χείμαρροι από κόκκινη λάσπη έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους, ενώ τουλάχιστον 37 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο», προσθέτει. 

«Κατακλυσμός προκαλεί τον θάνατο σε δεκάδες άτομα στην Αθήνα», είναι ο τίτλος του βρετανικού Independent. H βρετανική εφημερίδα αναφέρει στο άρθρο της, ότι «Η πυροσβεστική υπηρεσία δήλωσε ότι είχε λάβει περισσότερες από 600 κλήσεις για βοήθεια στην άντληση νερού από τα κτίρια και ότι είχε διασώσει 86 άτομα παγιδευμένα σε οχήματα και σπίτια». 

Το πρακτορείο Reuters, υπό τον τίτλο: «Τουλάχιστον 15 νεκροί από κατακλυσμό στις ελληνικές ακτές» τονίζει ότι:«Η Περιφέρεια Αττικής, όπου ανήκουν διοικητικά η Μάνδρα και η Νέα Πέραμος, δήλωσε ότι θα ζητήσει βοήθεια από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ, που έχει συσταθεί για να ανταποκριθεί σε φυσικές καταστροφές. Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχει κηρυχθεί η περιοχή».

Για τους βρετανικούς The Times «ο κατακλυσμός έπληξε σπίτια, χτύπησε τμήματα ενός μεγάλου δρόμου και πέταξε τα οχήματα σε βεράντες, περιφράξεις και κτίρια. Τα νεκροταφεία κατακλύστηκαν, με τους τύμβους να είναι πλέον ελάχιστα ορατοί από τη λάσπη. Οι κάτοικοι προειδοποιήθηκαν για τις βροχοπτώσεις, αλλά η σφοδρότητα της ολονύκτιας καταιγίδας τους εξέπληξε, με τους δρόμους να μετατρέπονται σε χείμαρρους λάσπης».

Για το ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο RAI: «Η Eλλάδα, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες... Τα αυτοκίνητα επιπλέουν στους δρόμους, ενώ οι πυροσβέστες έλαβαν περισσότερες από 300 τηλεφωνικές κλήσεις και πάνω από 120 άνδρες στάλθηκαν στην περιοχή».

Για το ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο TVE: «Oι βροχές έχουν πλημμυρίσει το δυτικό τμήμα της Αττικής, κοντά στην Αθήνα. Αρκετά χωριά βρίσκονται σε επιφυλακή και υπάρχουν φόβοι ότι θα υπάρξουν περισσότερα θύματα».

Η αμερικανική εφημερίδα Τhe Washington Post, υπό τον τίτλο: «Ελλάδα σε πένθος από τις πλημμύρες» αναφέρεται στις αγωνιώδεις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων και της πυροσβεστικής για τον εντοπισμό αγνοουμένων και τον απεγκλωβισμό ανθρώπων που παραμένουν παγιδευμένοι στα σπίτια τους».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...