Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Θρίλερ με τους αγνοούμενους σε Μάνδρα και Ν. Πέραμο | Αναζητούν πέντε, βρήκαν δύο ζωντανούς

Θρίλερ με τους αγνοούμενους σε Μάνδρα και Ν. Πέραμο | Αναζητούν πέντε, βρήκαν δύο ζωντανούς
Σε θρίλερ εξελίσσεται η επιχείρηση της πυροσβεστικής για τον εντοπισμό αγνοούμενων σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο μετά τις φονικές πλημμύρες που άφησαν πίσω τους 15 νεκρούς και 21 τραυματίες.
Στη 1 μετά το μεσημέρι η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι έχουν βρεθεί ζωντανοί δύο αγνοούμενοι ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό άλλων πέντε ατόμων διατηρώντας τους φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να φτάσει τα 20.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική οι πέντε αγνοούμενοι βρίσκονταν είτε στα σπίτια τους είτε σε οχήματα στην εθνική οδό Ελευσίνας Θηβών και δεν έχουν δώσει σημεία ζωής από το πρωί της Τετάρτης, οπότε και ξεκίνησε η κακοκαιρία.
Ανάμεσα στους αγνοούμενους βρίσκεται και ένας κυνηγός, ο αδερφός ενός εκ των αγνοουμένων νεκρών της ανείπωτης τραγωδίας.
Ευχάριστα αντίθετα ήταν τα νέα για έναν αγνοούμενο ηλικίας 67 ετών καθώς λίγο πριν τις 11:30 η εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας-Θηβών.
Στη 1 μετά το μεσημέρι η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε σώος και ένας ηλικιωμένος  στην περιοχή Αγίου Γεωργίου στη Μάνδρα.
Οι πρώτες αναγνωρίσεις
Από το ρεπορτάζ του protothema.gr προέκυψαν τα στοιχεία των πρώτων τριών από τους 15 νεκρούς που έχουν ταυτοποιηθεί και πρόκειται για άντρες που δεν χαρακτηρίζονται ως ηλικιωμένοι. Είναι ο 36χρονος Γιώργος Μακαρούνας, ο Μπάμπης Δημητρόπουλος 54 ετών και ο Σεραφείμ Γκορτζάς 57 ετών. 
Ο Γιώργος Μακαρούνας ήταν πατέρας ενός παιδιού 3,5 ετών, κάτοικος Ελευσίνας με καταγωγή από την Κάλυμνο και το επάγγελμά του ήταν οδηγός φορτηγού. Την Τετάρτη εκτελούσε δρομολόγιο με το φορτηγό του, όπως κάθε ημέρα. Τη στιγμή που συζητούσε από το κινητό τηλέφωνο με τη μητέρα του, είδε τον χείμαρρο της λάσπης να κινείται προς το μέρος του με τρομακτική ορμή. «Μαμά φοβάμαι, πνιγόμαστε!» ήταν τα τελευταία λόγια του πριν κλείσει απότομα η τηλεφωνική γραμμή. Ο Γιώργος επιχείρησε να βγει από το φορτηγό και να απομακρυνθεί, όμως παρασύρθηκε από το ορμητικό ρεύμα και πνίγηκε. Η σορός του άτυχου οδηγού βρέθηκε αρκετή ώρα μετά από τον πνιγμό του και σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων μακριά από το σημείο όπου ακινητοποιήθηκε το φορτηγό. 
Ο Γιώργος Μακαρούνας, 36 ετών, πατέρας ενός παιδιού
Τα αδέλφια Μπάμπης και Δημήτρης Δημητρόπουλος είχαν πάει για κυνήγι, μια δραστηριότητα στην οποίαν επιδίδονταν με πάθος. Υπερήφανοι, ύστερα από κάθε επιτυχημένη τους εξόρμηση, φωτογραφίζονταν με τα θηράματα και τις σχετικές εικόνες κοινοποιούσε στο λογαριασμό του στο facebook ο 54χρονος Μπάμπης Δημητρόπουλος. Τα δύο αδέλφια φαίνεται πως παρασύρθηκαν από τον χείμαρρο, με αποτέλεσμα ο Μπάμπης Δημητρόπουλος να χάσει τη ζωή του, ενώ ο Δημήτρης, μέχρι αυτή την ώρα θεωρείται αγνοούμενος. 
Ο Μπάμπης Δημητρόπουλος - Μέχρι αυτή την ώρα αγνοείται ο αδερφός του Δημήτρης
Στο Θριάσιο νοσοκομείο εκτυλίχθηκαν εικόνες αρχαίας ελληνικής τραγωδίας κατά την αναγνώριση του νεκρού. Η μητέρα του Μπάμπη Δημητρόπουλου προσπαθούσε να παρηγορήσει τις δύο κόρες του και εγγονές της, λέγοντάς τους «να φανείτε δυνατές, σκεφτείτε ότι εγώ έχασα το παιδί μου». Την ίδια ώρα η οικογένεια του Δημήτρη περνούσε στιγμές αγωνίας, περιμένοντας να μάθει τι απέγινε ο άνθρωπός της.
Ο 57χρονος Σεραφείμ Γκορτζάς με καταγωγή από το χωριό Δαφνοσπηλιά της Καρδίτσας, πρώην τεχνίτης δικτύου του ΟΤΕ είναι το τρίτο από τα 15 θύματα που έχουν αναγνωριστεί. «Ω Θεέ μου» αναφώνησε ο γιος του μόλις αντίκρισε το πτώμα κατά την οδυνηρή διαδικασία της αναγνώρισης. Συγγενείς αλλά και πολλοί φίλοι του εκλιπόντος βρίσκονταν από νωρίς στο νοσοκομείο, ελπίζοντας ότι ο Σεραφείμ θα είχε επιβιώσει. 
Ο Σεραφείμ Γκόρτζας, πρώην τεχνικός του ΟΤΕ
Εν τω μεταξύ το πρωί της Πέμπτης, αναγνωρίστηκε από τους οικείους του, η σορός του άτυχου άνδρα, που εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Ελευσίνας. Πρόκειται για ένα 47χρονο οδηγό φορτηγού οχήματος που, με το βυτιοφόρο του, είχε φορτώσει καύσιμα από τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ προκειμένου να τα μεταφέρει στο Καρπενήσι. Ο 47χρονος εγκλωβίστηκε λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων στην περιοχή της Μάνδρας και στην προσπάθεια του να διαφύγει από το όχημά του παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Η σορός του εντοπίστηκε στην παραλία της Ελευσίνας από κυβερνήτη λάντζας και ειδοποιήθηκε άμεσα το λιμενικό σώμα. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Ένας 48χρονος από την Καλλιθέα, πατέρας δύο παιδιών, είναι επίσης μεταξύ των θυμάτων. Ο Γιώργος Πολυμερόπουλος κινούνταν με το αυτοκίνητο στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών Θηβών στην Μάνδρα όταν ήρθε αντιμέτωπος με τον ορμητικό χείμαρρο. Κατάφερε να απεγκλωβισθεί από το όχημα του το οποίο τα ορμητικά νερά παρέσυραν αρκετά μέτρα. Στη συνέχεια ο 48χρονος έδωσε πραγματική μάχη για την ζωή του επιχειρώντας να κρατηθεί από μια ελιά. Η φονική ορμή του χειμάρρου παρέσυρε όμως και τον ίδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες από το συγγενικό του περιβάλλον, ο άτυχος Γιώργος Πολυμερόπουλος στην προσπάθεια του να σώσει την ζωή του, πριν εκπνεύσει είχε δεχθεί πολύ σοβαρούς τραυματισμούς και αιμορραγούσε. Ο Γιώργος Πολυμερόπουλος ήταν κάτοικος της συνοικίας των Αγίων Θεοδώρων στη Θήβα και ήταν πατέρας δυο παιδιών ηλικίας 10 και 16 ετών, απόστρατος αξιωματικός.
Ο 48χρονος Γιώργος Πολυμερόπουλος
Ο 15ος νεκρός, όπως διαπιστώθηκε από την προανάκριση της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, είναι ένας ηλικιωμένος, χειμερινός κολυμβητής ο οποίος πνίγηκε στην θαλάσσια περιοχή του Σκαραμαγκά, όπου είχε πάει για μπάνιο, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τους οικείους του. Ανασύρθηκε από το Λιμενικό και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Το δράμα και το θαύμα της οικογένειας της οδού Κοροπούλη
Συγκλονίζει την ίδια ώρα η μαρτυρία της κυρίας Βασιλικής Οικονόμου η οποία είδε την Πέμπτη να χάνεται η θεία της -το πρώτο θύμα της φονικής πλημμύρας- στην οδό Κοροπούλη και τη μητέρα της να μεταφέρεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Θριάσιο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένη.

«Δυστυχώς δεν καταφέραμε να σώσουμε τη θεία μου. Ο άνδρας μου που ήταν στο σπίτι προσπάθησε και έβγαλε τη μητέρα μου τελευταία στιγμή και παλεύει τώρα να κρατηθεί στη ζωή στο νοσοκομείο. Ο χείμαρρος είχε παρασύρει και τον άνδρα μου και νόμιζα ότι ήταν μεταξύ των αγνοουμένων μέχρι που ύστερα από ώρες μιλήσαμε. Ζούμε έναν εφιάλτη, το σπίτι και οι δικοί μας άνθρωποι χάθηκαν» είπε στο protothema.gr η άτυχη γυναίκα.
protothema.gr

1 σχόλιο

  • ιωνας Λουκας
    ιωνας Λουκας Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017 16:57 Σύνδεσμος σχολίου

    πριν να αγορασουμε οικοπεδο η σπιτι να μαθουμε αν στη θεση αυτη περνουσε πριν καποιες δεκαετιες χειμαρρος .
    την εξελιξη την καιρου να την λαμβανουμε σοβαρα σε καθε κινηση μας.
    κουραγιο ευχομαι στους συγγενεις των θυματων .

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...