Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στο 1,14 ευρώ το λίτρο οι εκτιμήσεις για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Στο 1,14 ευρώ το λίτρο οι εκτιμήσεις για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Στο 1,14 ευρώ το λίτρο εκτιμάται η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με τα τωρινά δεδομένα των διεθνών τιμών του αργού και της ισοτιμίας δολαρίου ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Συνδέσμου των Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ), μια εβδομάδα πριν από την έναρξη της διάθεσης του καυσίμου (15 Οκτωβρίου)

   Η τιμή, όπως ανέφερε χθες, μιλώντας σε εκδήλωση του Συνδέσμου, ο πρόεδρος του ΣΕΕΠΕ, Ρομπέρτο Καραχάννας, είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι λόγω της ανόδου των διεθνών τιμών, ενώ η κατανάλωση όχι μόνο στο πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά συνολικά στα υγρά καύσιμα μειώθηκε στην περίοδο της κρίσης κατά 40%.

   Βασική αιτία τόσο για τη μείωση της κατανάλωσης όσο και για την παραβατικότητα στην αγορά καυσίμων (λαθρεμπόριο, νοθεία), κατά τον ΣΕΕΠΕ, είναι η υψηλή φορολογία που κυμαίνεται από 50 ως 75% της τελικής τιμής ανάλογα με το είδος καυσίμου. Ο πρόεδρος του ΣΕΕΠΕ επικαλούμενος στοιχεία της ΑΑΔΕ για τους ελέγχους στην αγορά καυσίμων προσδιόρισε με αναγωγή τις απώλειες εσόδων του Δημοσίου από το λαθρεμπόριο, μεταξύ 123 και 255 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

ΑΠΕ

2 σχόλια

  • ΑΝΩΝΥΜΟΙ
    ΑΝΩΝΥΜΟΙ Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018 19:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Μνημόνια δεν θέλατε; Να τα χαιρόσαστε......άραγε γιατί επιδοτείτε συνέχεια τους φίλους σας (τους υποτιθέμενους) "δανειστές"; Θα κοψομεσαστείτε από το πολύ σκύψιμο κ.κ. πολιτικοί! Να δείτε ότι όταν πλησιάσουν οι εκλογές τι εκπαραθύρωση θα φάτε σαν συνεργάτες των δανειστών από τους φίλους σας τους δανειστές ,αυτό δεν περιγράφετε.....ο λαός απλά θα αναφωνήσει ... στο Μαυρογιαλόυρο από την Ελληνική ταινία, την έχετε δεί;Υπάρχει και φιλότιμο την λένε.....

  • !!!
    !!! Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2018 19:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Βάλανε σκοπό να πουντιάσει όλος ο κόσμος ! Και να σκεφτεί κανείς ότι το κράτος από την ισχύουσα τιμή του πετρελαίου κρατάει σαν φόρο κατανάλωσης το 60% !

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...