Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Από την 1η Ιανουαρίου 2019, οι δανειολήπτες θα χάνουν τα σπίτια τους"

"Από την 1η Ιανουαρίου 2019, οι δανειολήπτες θα χάνουν τα σπίτια τους"
Συνέντευξη στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ» (Μ.Αναστασοπούλου-Δ.Οικονόμου) παραχώρησε ο βουλευτής Αρκαδίας. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Σχετικά με τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια είπε:
  •  Σε λίγες ημέρες λήγει η ισχύς του νόμου «Σταθάκη-Τσίπρα» για την προστασία από τους πλειστηριασμούς έστω και των λίγων πρώτων κατοικιών χαμηλής αξίας, έως 140.000 ευρώ. Από την 1η Ιανουαρίου του 2019, οι δανειολήπτες δεν προστατεύονται – θα χάνουν τα σπίτια τους. Η «ευαίσθητη» Αριστερά δεν δίνει καμία σημασία: είτε χρωστάς ένα ευρώ είτε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια, θα σου πάρουν το σπίτι σου, ανεξάρτητα αν είναι μικρό διαμέρισμα ή βίλα στην Εκάλη.
  • Δεν έχουμε ακούσει καμία πρόταση από τη ΝΔ. Ας μας πει τουλάχιστον αν συμφωνεί με τη δική μας πρόταση, γιατί το θέμα πρέπει να λυθεί. Στηρίζετε την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για την τράπεζα «ειδικού σκοπού»;
Σχετικά με τους κλυδωνισμούς του τραπεζικού συστήματος:
  • Στην τρίτη, αχρείαστη, ανακεφαλαιοποίηση στην οποία οδήγησαν τις τράπεζες οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το ΤΧΣ – δηλαδή το ελληνικό δημόσιο και οι πολίτες – ενίσχυσαν τις τράπεζες με 25 δις ευρώ. Το ίδιο έγινε και σε πολλές άλλες χώρες, όμως σε όλες τις άλλες χώρες, οι πολίτες πήραν πίσω τα κονδύλια αυτά, σε ποσοστό 70% στην Πορτογαλία, ή και υψηλότερο σε άλλες χώρες. Στην Ελλάδα, η Κυβέρνηση Τσίπρα έδωσε 25 δις ευρώ χαριστικά, μη επιτρέποντας στους Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στις τράπεζες, και τα χρήματα τελικά χάθηκαν. Και έχει μεγάλη ευθύνη και η ΝΔ να απαντήσει τι θα κάνει για το θέμα αυτό: θα αναζητήσει ευθύνες όταν έρθει στην Κυβέρνηση; Ή θα σιωπήσουν γιατί έχουν φίλους που φέρουν ευθύνες; Είναι μεγάλη η ευθύνη του ΤΧΣ, που με κυβερνητική απόφαση ενήργησε, διαχειριζόμενο χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.
  • Το θέμα δεν είναι αν θα χάσουν τα χρήματά τους οι τράπεζες. Το θέμα είναι πως, όσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση, οι τράπεζες δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία, την ανάπτυξη, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Ο κ.Τσίπρας με τους χειρισμούς του μείωσε και μειώνει την ανάπτυξη της χώρας. Αυτό είναι το θέμα που μας απασχολεί.
Σχετικά με την περικοπή των συντάξεων:
  • Αν ισχύει όσα διαδίδει το Μαξίμου, ότι ο κ.Τσίπρας ούτως ή άλλως δεν θα έκοβε τις συντάξεις, ας μην συνέτασσε η Κυβέρνηση διπλό προσχέδιο προϋπολογισμού. Η χώρα δεν χρειάζεται «τζάμπα μαγκιές» για να ενισχύει ο Πρωθυπουργός το προφίλ του. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη κατέθεσε τροπολογία για την μη περικοπή των συντάξεων, αφού πρώτα το συζητήσαμε και με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν την ψήφισε!
Σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ:
  • Η θέση του κ.Τσίπρα και του αρχικού πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν άλλαξε, ήταν και είναι πως η γειτονική χώρα πρέπει να ονομάζεται «Μακεδονία». Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελούνταν από σημερινούς Υπουργούς, συμμετείχε σε διαδηλώσεις στα Σκόπια υποστηρίζοντας το αίτημα αυτό.
  • Εμείς θέλουμε να βρεθεί λύση. Η παρούσα λύση δεν είναι η καλύτερη, και το παραδέχονται και αρκετοί στο ΣΥΡΙΖΑ αυτό, σε λιγοστές στιγμές πολιτικής ειλικρίνειας, δικαιώνοντας τη στάση μας.
  • Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν υπάρχει κανείς «πρόθυμος» να υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών.
Σχετικά με το «εμπάργκο» ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σε ΣΚΑΪ και ΕΡΤ αντίστοιχα:
  • Οι ίδιες τακτικές που υιοθετούν τα δύο κόμματα, δείχνουν και πόσο μοιάζουν μεταξύ τους.

1 σχόλιο

  • ΙΩΑΝΝΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ
    ΙΩΑΝΝΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018 14:14 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΩΝ 4000 ΨΗΦΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ 8000 ΕΥΡΩ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ.ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΕ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ. ΓΟΝΑΤΙΖΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΦΑΩ.......

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...