Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στέλνουν το iefimerida.gr στα δικαστήρια για ... κατασκοπεία - "Απόπειρα τρομοκράτησης του Τύπου από την Κυβέρνηση" καταγγέλλει η ιστοσελίδα!

Στέλνουν το iefimerida.gr στα δικαστήρια για ... κατασκοπεία - "Απόπειρα τρομοκράτησης του Τύπου από την Κυβέρνηση" καταγγέλλει η ιστοσελίδα!
Το μέγαρο Μαξίμου, κατηγόρησε χθες το iefimerida.gr ότι έθιξε ευθέως τα εθνικά συμφέροντα, επειδή δημοσίευσε την ενημέρωση της Βουλής για το πού διατέθηκαν μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ ύψους 1 εκατ. ευρώ.
Στη συνέχεια, η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας σε βαθμό κακουργήματος, το οποίο υποκρύπτει και κατηγορία περί κατασκοπείας!
Αυτά αναφέρονται σε ρεπορτάζ του iefimerida που υπογραμμίζει ... "Αυτό που λησμονεί ηθελημένα, το μέγαρο Μαξίμου, είναι φυσικά πως θέμα μυστικών κονδυλίων δεν άνοιξε το iefimerida.gr.
Το θέμα άνοιξαν οι δύο κορυφαίοι υπουργοί του, ο Πάνος Καμμένος και ο Νίκος Κοτζιάς."
Και συμπληρώνει: "Ωστόσο, η αθλιότητα του μεγάρου Μαξίμου, συνιστά καταφανώς απόπειρα τρομοκράτησης και φίμωσης του Τύπου. Το πρωθυπουργικό γραφείο, καταφεύγει σε κινήσεις που δεν έχουν προηγούμενο, εναντίον δημοσιογράφων και Μέσων Ενημέρωσης.
Τέτοιες διώξεις ευδοκιμούν σε χώρες που αποτελούν πρότυπο για πολλά στελέχη της κυβέρνησης Τσίπρα όπως η Βενεζουέλα του Μαδούρο η Ουγγαρία του Ορμπαν, αλλά και η Τουρκία του Ερντογάν. Ωστόσο, δεν υπάρχει προηγούμενο αντίστοιχης κατηγορίας κατά ΜΜΕ και δημοσιογράφων, σε χώρα που σέβεται τον νομικό και δικαιϊκό πολιτισμό της." (Όλο το ρεπορτάζ, εδώ)
 
Η ανακοίνωση του Μαξίμου
«Η σημερινή πρωτοφανής αθλιότητα του iefimerida, με την υπογραφή πρώην ρεπόρτερ του MEGA, να δημοσιοποιήσει δήθεν πληροφορίες για την διάθεση των απορρήτων κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών θίγει ευθέως τα εθνικά συμφέροντα και είναι αποτέλεσμα της αθλιότητας της ΝΔ και του κου Μητσοτάκη που έθεσε θέμα απορρήτων κονδυλίων ακόμη και με διαρροές στον τύπο.
Αν ο κος Μητσοτάκης θέλει να ενημερωθεί για τα απόρρητα κονδύλια, να ζητήσει άμεσα συνάντηση από τον Πρωθυπουργό.
Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει να κρύψει τίποτα και όλα είναι στο φως, σε αντίθεση με τη περίοδο που κυβερνούσε η ΝΔ.
Να σταματήσει όμως τώρα να υπονομεύει την εξωτερική πολιτική της χώρας.
Όποια προβοκάτσια και αν κατασκευάσουν να είναι βέβαιοι ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει στις διαδικασίες διαφάνειας και έλεγχου που η ίδια θεσμοθέτησε».
 
Η απόφαση για προκαταρτική έρευνα
Στο ΑΠΕ, διαβάζουμε: "Το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος σε βαθμό κακουργήματος της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας ζητά να ερευνηθεί για την καταγγελόμενη διαρροή πληροφοριών σχετικά με τη διάθεση ποσών από τα λεγόμενα «μυστικά κονδύλια» του υπουργείου Εξωτερικών, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλης Ιωαννίδης.
Ο κ. Ιωαννίδης διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας η οποία ανατέθηκε στην Κρατική Ασφάλεια, με σκοπό να εξακριβωθεί το ενδεχόμενο διάπραξης αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως το κακούργημα της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας, που αφορούν τη διαρροή των πληροφοριών.
Αφορμή για την εντολή του εισαγγελέα στάθηκε δημοσιοποίηση σε ηλεκτρονικό μέσο στοιχείων που φέρονται να προέρχονται από υλικό που εστάλη στην Βουλή σχετικά με τη διάθεση απόρρητων κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών."

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...