Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αλ. Τσίπρας: "Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω" (vd)

Αλ. Τσίπρας: "Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω" (vd)

«Μήνυμα αντίστασης, ελευθερίας και δημοκρατίας στέλνει σήμερα ο δημοκρατικός λαός της Μακεδονίας» ξεκίνησε την ομιλία του ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Παλαί ντε Σπορ στην Θεσσαλονίκη τονίζοντας ότι «στον τόπο αυτό ποτέ δεν πέρασε ο φασισμός, ο εθνικισμός και η πατριδοκαπηλία».

«Δεν αλλάξαμε ποτέ στρατηγική, εφαρμόσαμε τις δεσμεύσεις μας στο ακέραιο και δικαιωθήκαμε» επισήμανε ο Πρωθυπουργός ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά στις δεσμεύσεις γίνονται πράξεις και κάποιοι αναγκάζονται να ψηφίζουν σήμερα όσα δεν πίστευαν ότι θα καταφέρναμε να πετύχουμε.

Στα θετικά μέτρα για την κοινωνία που έγιναν πράξη περιέγραψε ο Πρωθυπουργός τη θεσμοθέτηση του δικαιώματος της καθολικής πρόσβασης για 1,5 εκ ανασφάλιστους συμπολίτες μας  στη Δημόσια Υγεία, στη στήριξη των δημόσιων σχολείων, στη μείωση της υπέρογκης επιβάρυνσης των ασφαλισμένων, στη διάσωση του ασφαλιστικού συστήματος, στην απόδοση της υπεραπόδοσης της οικονομίας, στους πολίτες, την εφάπαξ παροχή 13ης σύνταξης το 2016 και το κοινωνικό μέρισμα πέρυσι και φέτος καθώς και την μετωπική σύγκρουση με το σάπιο καθεστώς της αδήλωτης και μαύρης εργασίας.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε περήφανος για το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια κάτι που δεν πέτυχαν τρεις προηγούμενες κυβερνήσεις του παλιού πολιτικού συστήματος.

"Η συμφωνία των Πρεσπών βάζει τέλος στην παραχάραξη της ιστορίας μας"

Αναφερόμενος στην συμφωνία των Πρεσπών τόνισε ότι βάζει τέλος στην παραχάραξη της ιστορίας και ανοίγει ένα μέλλον συνεργασίας και ανάπτυξης για την Μακεδονία.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε κατά των «εθνικοφρόνων» αντιπαραβάλλοντας τον πατριωτισμό των θυσιών και των αγώνων του ελληνικού λαού για την ελευθερία και την Δημοκρατία. Ενώ για τον Κυρ. Μητσοτάκη υποστήριξε ότι βρίσκεται σε «στρατηγική παράκρουση».

«Δυο σχέδια, δυο στρατηγικές, έχουν ξεδιπλωθεί και έχουν γίνει πια σαφή μπροστά στον λαό. Ο λαός θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στο σχέδιο αυτών που έβγαλαν την Ελλάδα από τα μνημόνια και την αέναη ύφεση. Και το σχέδιο αυτών που χρεοκόπησαν τη χώρα και την έσυραν στη μνημονιακή περιπέτεια» περιέγραψε ο πρωθυπουργός το δίλημμα των εκλογών τον ερχόμενο Οκτώβρη.

Εμείς με τη δίκαιη ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη και η Ν.Δ. με ταξικό σχέδιο υπέρ της ολιγαρχίας

«Εμείς, με την εφαρμογή μιας οικονομικής πολιτικής που θα διασφαλίζει τη δίκαιη ανάπτυξη και τη κοινωνική δικαιοσύνη, χωρίς όμως να θέτει ξανά σε κίνδυνο τα δημόσια οικονομικά. Και η ΝΔ, με ένα σκληρά ταξικό σχέδιο υπέρ της ολιγαρχίας, που θα γονατίσει τη μεσαία τάξη και θα καταδικάσει την ελληνική κοινωνία στην αέναη φτώχεια.»

«Εμείς, με ένα πολιτικό πρόγραμμα υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας.Και η ΝΔ με μοναδική αρχή την παλινόρθωση της εξουσίας των διαπλεκόμενων ελίτ. Εμείς με την προστασία της εργασίας, την αύξηση του κατώτατου μισθού και την αποκατάσταση της κανονικότητας στις εργασιακές σχέσεις. Και η ΝΔ, με το βάθεμα της εργασιακής απορρύθμισης, την καθήλωση των μισθών, τη γενικευμένη εργοδοτική αυθαιρεσία, ιδιαίτερα έναντι των νέων εργαζομένων».

Πατριωτισμός είναι να τιμάς την ιστορία αυτών που έπεσαν για την Ελευθερία

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην πραγματική έννοια του πατριωτισμού μακριά από τους κερδοσκόπους του μίσους και όσους ποντάρουν στο διχασμό.

"Πατριωτισμός είναι η έγνοια για την πρόοδο και τη συλλογική ευημερία της δικής σου πατρίδας. Δεν είναι η καταστροφή μιας άλλης πατρίδας. Πατριωτισμός είναι να αγαπάς τη δική σου πατρίδα, και να θυσιάζεσαι γι’ αυτή. Όχι να μισείς άλλες πατρίδες". 

"Και ας το κάνω ακόμη πιο σαφές: Εγώ, εμείς όλοι, η Αριστερά, σε όλες τις στιγμές της Ιστορίας, και με όλες της τις εκφράσεις, έχουμε αποδείξει την αγάπη μας για την πατρίδα. Με αγώνες και με θυσίες. Όχι με τραμπουκισμούς και με τρίκυκλα. Με αίμα και στη πρώτη γραμμή του μετώπου για τη πατρίδα και τη λευτεριά. Όχι δίπλα στο κατακτητή και στις κυβερνήσεις του. Η Αριστερά σώζει τη πολιτισμική και ιστορική κληρονομιά της ελληνικής Μακεδονίας."

"Πατριωτισμός είναι να γνωρίζεις και να τιμάς την ιστορία αυτών που έπεσαν με τη σημαία στο χέρι. Τη γαλανόλευκη που ανέμιζε στα χωριά και τις πόλεις της Ελεύθερης Ελλάδας του ΕΑΜ, που έδιωξε τον κατακτητή. Πριν τον εμφύλιο. Τη γαλανόλευκη που τύλιγε στις πλάτες του ο Γρηγόρης Λαμπράκης, οργώνοντας ολόκληρη την Ελλάδα για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία. Πριν πέσει νεκρός από τους Γκοτζαμάνηδες. Τη γαλανόλευκη που σήκωσαν ψηλά στην πύλη του Πολυτεχνείου, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της αντιδικτατορικής πάλης. Πριν βαφτεί με το αίμα τους, όταν γκρέμιζε την πύλη το τανκ." είπε χαρακτηριστικά.

Συντάκτης: avgi.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...