Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δημητσανίτες έψαλαν «Τη Υπερμάχω» για την 25η Μαρτίου - Δείτε το ρεπορτάζ του Star! (vd)

Δημητσανίτες έψαλαν «Τη Υπερμάχω» για την 25η Μαρτίου - Δείτε το ρεπορτάζ του Star! (vd)
Παρακολουθήστε το απόσπασμα από το χθεσινό δελτίο ειδήσεων του Σταρ, σχετικά με τον προσαρμοσμένο εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Δημητσάνα, στις επιταγές του "μένουμε σπίτι ".

Οι εφευρετικοί Δημητσανίτες, όμως, δε στάθηκαν με σταυρωμένα χέρια. Μένοντας σπίτι και χωρίς να παραβιάσουν τα μέτρα, βρήκαν έναν ευφάνταστο τρόπο να αποτίσουν φόρο τιμής στους προγόνους τους, τους ήρωες του ’21. Φέτος, δε βγήκαν στα καλντερίμια, με παραδοσιακές φορεσιές και αυτοσχέδιες δάδες στα χέρια, δεν τραγούδησαν κολοκοτρωνέικα τραγούδια, δεν έστησαν γλέντι με παραδοσιακούς χορούς και μουσική. 

Ακριβώς στις 8:00 το βράδυ όμως ο ήχος και η λάμψη της μαύρης Δημητσανίτικης Μπαρούτης έσχισε την ησυχία του ουρανού πάνω από την πόλη, ενώ ο Εθνικός Ύμνος αντιλαλούσε στο Φαράγγι του Λούσιου Ποταμού. Οι κάτοικοι, ο καθένας από την αυλή του ή το μπαλκόνι του, με περίσσια περηφάνια, έψαλαν «Τη Υπερμάχω», με δάκρυα στα μάτια και την ελπίδα: Όπως τον Μάρτη του 1821, οι Έλληνες μπήκαν σε πόλεμο, με αβέβαιη έκβαση, κατά των Οθωμανών, συσπειρώθηκαν και νίκησαν, έτσι και σήμερα, τον Μάρτη του 2020, οι Έλληνες μπήκαν σε έναν νέο πόλεμο, με αβέβαιη έκβαση, κατά της πανδημίας, συσπειρώνονται και θα νικήσουν! 

Το απόσπασμα από το χθεσινό δελτίο ειδήσεων του Σταρ, σχετικά με τον προσαρμοσμένο εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Δημητσάνα, στις επιταγές του "μένουμε σπίτι ".

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...