Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Λαγκάδια | Θετική εισήγηση στο αίτημα των Ανθέων της Πέτρας για την κήρυξη δύο εκκλησιών ως "μνημεία"

Λαγκάδια | Θετική εισήγηση στο αίτημα των Ανθέων της Πέτρας για την κήρυξη δύο εκκλησιών ως "μνημεία"

Τα Άνθη της Πέτρας ανακοίνωσαν τη θετική εισήγηση της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας με σχετικό έγγραφό της προς το Τμήμα Βυζαντινών & Μεταβυζαντινών Αρχαιολογικών χώρων, Μνημείων και Αρχαιολογικών Έργων του Υπουργείου Πολιτισμού στο σχετικό αίτημα του σωματείου μας, το οποίο υποβλήθηκε μαζί με τον απαραίτητο φάκελο τεκμηρίωσης.

Η κήρυξη των δύο αυτών προεπαναστατικών εκκλησιών των Λαγκαδίων Αρκαδίας ως μνημείων αποκτά -πέραν των άλλων- ιδιαίτερο συμβολισμό, εν’ όψη της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Θεωρούμε ότι η προστασία της ιστορικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς μέσω της κήρυξης των δύο έργων του Θεόφιλου της λαϊκής αρχιτεκτονικής Αντώνιου Ρηγόπουλου αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς όχι μόνο της Αρκαδίας, αλλά της πατρίδας μας γενικότερα.

Το ΔΣ των Ανθέων της Πέτρας ευχαριστεί θερμά όσους συνέβαλαν θετικά μέχρι αυτό το σημείο και προσδοκά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας τους επόμενους μήνες.

Θετική εισήγηση της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας στο αίτημα των Ανθέων της Πέτρας για την κήρυξη των εκκλησιών του Προδρόμου και των Ταξιαρχών Λαγκαδίων ως μνημεία

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...