Menu
RSS
Τρίτη, 16/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αντίδραση Ζούνη για τις εκ περιφοράς συνεδριάσεις | "Ο Δήμος Γορτυνίας δεν κατάφερε να εφαρμόσει την τεχνολογία που ξέρουν και οι μαθητές δημοτικού"!

Αντίδραση Ζούνη για τις εκ περιφοράς συνεδριάσεις | "Ο Δήμος Γορτυνίας δεν κατάφερε να εφαρμόσει την τεχνολογία που ξέρουν και οι μαθητές δημοτικού"!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ 

ΔΗΜΟΤΩΝ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


  Μετά από 4 μήνες κορονοϊού και 3 μήνες καραντίνας και ενώ όλη η Ελλάδα λειτουργεί με τηλεδιασκέψεις, ο Δήμος Γορτυνίας δεν κατάφερε να εφαρμόσει την τεχνολογία που εφαρμόζουν πλέον και οι μαθητές δημοτικού. Αυτή η άρνηση να εκσυγχρονιστούμε, σε απλά πράγματα,δείχνει με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο την ιδεοληψία σε οπισθοδρομικές αντιλήψεις της σημερινής πλειοψηφίας του Δήμου και την ανικανότητα να προγραμματίσει την ανασύνταξη και οργάνωση της νέας Γορτυνίας που επιθυμούσαν οι πολίτες όταν τους έδιναν΄τη μεγάλη πλειοψηφία στις εκλογές του 2019. 

  Όχι μόνο είναι ανίκανοι να κάνουν βήματα μπροστά αλλά αρνούνται πεισματικά και να δεχθούν βοήθεια από συμβούλους της αντιπολίτευσης που εκδήλωσαν τη διάθεση να βοηθήσουν και έθεσαν τον εαυτό τους στην υπηρεσία του Δήμου. Σήμερα 29/5 έγινε ξανά Δημοτικό Συμβούλιο εκ περιφοράς. Χωρίς διάλογο, ουσιαστικά καταργώντας τη λειτουργία της δημοκρατίας, τα δικαιώματα των δημοτικών συμβούλων και της αντιπολίτευσης. Αυτή η διαδικασία θυμίζει την περιφορά δίσκου στην Εκκλησία που ο καθείς καταθέτει την ψήφο του αντί οβολού χωρίς λόγο και αντίλογο.

Δίνουμε τη σημερινή γραπτή τοποθέτησή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο προς ενημέρωση των Γορτυνίων. 

   Κ. πρόεδρε κ. δήμαρχε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο εκφράσαμε τη δυσφορία μας για την κατάργηση της δημοκρατικής λειτουργίας του Δ.Σ. και την εκ περιφοράς λήψη αποφάσεων. Σήμερα μετά από 3 μήνες συνεχίζετε να είστε ανίκανοι να υπερασπιστείτε τη δημοκρατική λειτουργία του συμβουλίου.Είστε ανίκανοι να εφαρμόσετε αυτά που κάνουν παιδιά του δημοτικού σχολείου.Προσβάλλετε το επιστημονικό προσωπικό του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο και τους Γορτύνιους συνολικά και καταδικάζετε και σημειολογικά τη Γορτυνία στην οπισθοδρόμηση.

Θα ήθελα να ενημερωθούμε, αλλά αυτό δεν γίνεται εκ περιφοράς, να ακούσουμε και να ακούσουν τις απόψεις μας και οι δημοτικοί σύμβουλοι για τα παρακάτω.

 Από πότε και με ποιο νόμο το Δ.Σ. αδειοδοτεί την περίφραξη ιδιωτικού χώρου που μας καλείτε να ψηφίσουμε 

 Από πότε και με ποιο νόμο το Δ.Σ. αδειοδοτεί εκδηλώσεις ιδιωτών που επίσης μας καλείτε να ψηφίσουμε.

* Τι αναβάθμιση τηλεπικοινωνιών θα κάνετε, πόσο μάλλον όταν είσθε ανίκανοι να τη θέσετε σε λειτουργία να να υπερασπιτείτε τη δημοκρατική λειτουργία του Δήμου, και που;

*  Τα στέγαστρα, οι καμινάδες και η κεραία που θα καθαιρέσετε σε ποιον ανήκουν;Έχει γίνει η ενημέρωση των ιδιωτών, αν είναι ιδιωτικά και ποιος θα πληρώσει το κόστος;

*  Ποιες δραστηριότητες ανέπτυξε ο Δήμος σε κοινωνικό επίπεδο λόγω καραντίνας για την αντιμετώπιση του COVID-19;

* Ποιες προσλήψεις έγιναν ή προγραμματίζετε να γίνουν για την ενίσχυση του Δήμου λόγω COVID-19 και μάλιστα ενόψει πιθανού νέου κύματος το φθινόπωρο.

*  Ο Δήμος έχει σχέδιο για την ανάπλαση, κυριως των τουριστικών περιοχών, στο οποίο εντάσσονται και οι παρεμβάσεις των ιδιωτών ή ο καθένας κάνει ότι θέλει και όπως το θέλει. Τι ακριβώς μας καλείτε να ψηφίσουμε. 

  Αυτά τα ερωτήματα που προκύπτουν από τις ανεπαρκείς και πρόχειρες εισηγήσεις σας θα θέλαμε να απαντηθούν. Επίσης θα θέλαμε να γνωρίζουμε τη γνώμη των τοπικών προέδρων. Από τη στιγμή που Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν γνωρίζουν τη θέση τους πως θα 

αποφασίσουν;  Οφείλατε να έχετε στις εισηγήσεις την την άποψή τους.

  Αυτα και άλλα πολλά ερωτήματα που μπορούν να προκύψουν από ένα δημοκρατικό διάλογο είναι αυτά που ακυρώνουν την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.

1 σχόλιο

  • ΝΙΚΟΣ
    ΝΙΚΟΣ Παρασκευή, 29 Μαϊος 2020 15:42 Σύνδεσμος σχολίου

    ΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΦΩΝΗ ΕΝΟΣ ΣΟΒΑΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΜΩΣ?
    Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΟΥΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ?

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...