Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Λύτρας: "Απογοητευτικές οι επιδόσεις της δημοτικής αρχής στη Γορτυνία"

Λύτρας: "Απογοητευτικές οι επιδόσεις της δημοτικής αρχής στη Γορτυνία"
Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο έγινε δια περιφοράς στη Γορτυνίας και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Γορτυνία Μπορούμε" μίλτος Λύτρας έδωσε στη δημοσιότητα την τοποθέτησή του.

"Κύριοι συνάδελφοι θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη αντίδρασή μας στη λογική της πραγματοποίησης συνεδριάσεων δια της μεθόδου της περιφοράς. Η πρακτική αυτή στερεί τη διενέργεια δημόσιου διαλόγου και αποτελεί μια εντελώς αντιδημοκρατική τακτική. Η δημοτική μας παράταξη από την πρώτη κιόλας στιγμή εμφάνισης της πανδημίας υπερθεμάτισε της αναγκαιότητας υιοθέτησης νέων τεχνολογιών έτσι ώστε οι συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων της Γορτυνίας να λαμβάνουν χώρα μέσω τηλεδιάσκεψης. Μάλιστα προσφερθήκαμε να παράσχουμε τη σχετική τεχνογνωσία. Δυστυχώς ο κ. Κούλης και η συμπολίτευση της οποίας ηγείται έχει διαφορετική άποψη. Δεν τους κατηγορούμε διότι οι ικανότητές τους φθάνουν μέχρι εκεί και το όραμά τους για την περιοχή δεν είναι συνυφασμένο με το αύριο αλλά με τα αναχρονιστικά πελατειακά μοντέλα του παρελθόντος.

Επί του προκειμένου θέματος τονίζω προς γνώση και των Δημοτών μας:

·        Σήμερα 2/6/2020 έναν χρόνο ακριβώς από τις εκλογές του Β΄ Γύρου και την ανάληψη καθηκόντων από την συμπαράταξη Κούλη-Αποστολόπουλου, δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση του Δήμου.

·        Η Δημοτική Αρχή δεν έχει παρουσιάσει σε κανένα επίσημο Δημοτικό Συμβούλιο κανένα στοιχείο για το περιουσιολόγιο του Δήμου, συμπεριλαμβανομένων ακινήτων, οχημάτων, βοσκοτόπων, κλπ.

·        Η Δημοτική Αρχή δεν έχει παρουσιάσει κανένα στοιχείο για τις επιδόσεις της για τα συσσωρευμένα ανείσπρακτα τέλη, ενοίκια και άλλες προσόδους επί 9 μήνες. Αδυνατεί να εισπράξει τέλη ύδρευσης στο πρώτο έτος της θητείας της και συνεχίζει την διετή κακή επίδοση του τέως Δημάρχου με συσσωρευμένα ανείσπρακτα τέλη ύδρευσης περί των 2 εκατομμυρίων ευρώ στον Δήμο μας.

·        Δεν έχουμε καμία επίσημη εικόνα για την περιουσία των κληροδοτημάτων που εποπτεύει ο Δήμος πολλά εκ των οποίων μισθώνουν και βοσκοτόπια σε βοσκούς μας

Επί του μοναδικού θέματος προς συζήτηση ο δήμος Γορτυνίας θα μπορούσε να κάνει κλήρωση μεταξύ όσον ενδιαφερομένων θα ήθελαν να κάνουν χρήση δημοτικών βοσκότοπων για τον λόγο αυτό καταψηφίζουμε

Επίσης σε άλλες ενότητες πατριώτες παραπονιούνται για πολύ υψηλά μισθώματα π.χ. στο ΖΥΓΟΒΙΣΤΙ θέλουμε πλήρη ενημέρωση για το περιουσιολόγιο του Δήμου μας.

Ο Δήμος μας απαιτεί σύγχρονο σύστημα διαχείρισης της περιουσίας του και η Συμπαράταξη κούλη-Αποστολόπουλου συνεχίζει αδιαφανείς πρακτικές προς 20ετίας. Ζητάμε εδώ και τώρα να αποφασίσει το ΔΣ ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης της περιουσίας και να παράσχει πλήρη στήριξη σε κτηνοτρόφους, επιχειρήσεις κλπ. Ο Δήμος μας επαναλαμβάνω είναι ουραγός σε τέτοιες πρωτοβουλίες. Επίσης για πολλοστή φορά να πω πως παρα τα 3 έργα που πρόσφατα προκηρύξατε για αγροτική οδοποιία η κατάσταση των αγροτικών δρόμων είναι τραγική, με στεναχωρεί δε ιδιαίτερα η περιφορά της τσάπας του Δήμου ΣΕ ΜΟΡΦΉ εξυπηρέτησης από τοπικούς αντιδημάρχους σε επιλεγμένους δημότες.

Λυπάμαι που το καταθέτω για μια ακόμα φορά, αλλά οι επιδόσεις της Δημοτικής αρχής είναι απογοητευτικές. ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΩ ΤΟ ΘΕΜΑ. Ζητώ δε το ΔΣ Γορτυνίας να ασχοληθεί με την ανάληψη πρωτοβουλίας για την ίδρυση Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού στα Πρότυπα της ΕΑΣ Καλαβρύτων.

Δρ. Μιλτιάδης Δ. Λύτρας

Επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης

Μέλος Οικονομικής Επιτροπής

Δημοτικός Σύμβουλος"

1 σχόλιο

  • Αλέξιος Θωμάς
    Αλέξιος Θωμάς Κυριακή, 25 Απριλίου 2021 14:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Το να απουσιάζουμε από το συμβούλιο του Δήμου Γορτυνίας μαςδεν ακούγεται η φωνή των δημοτων που ψήφισαν την Αντιπολίτευση δεν βοηθάει τον τόπο μας μόνο έτσι θα πάμε μπροστά με τιμή Αλέξιος Π Θωμάς υπεύθυνος κοινωνική πολιτική που Ασχολείται με τα επιδόματα και στο κανάλι μου στο YouTube alexios Thomas

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...