Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οι "άγνωστοι" μαγικοί καταρράκτες της Γορτυνίας | Η πίεση Λύτρα για ανάδειξη του τοπίου και η δέσμευση Λαμπρόπουλου για άμεσα έργα!

Οι "άγνωστοι" μαγικοί καταρράκτες της Γορτυνίας | Η πίεση Λύτρα για ανάδειξη του τοπίου και η δέσμευση Λαμπρόπουλου για άμεσα έργα!

Πόσοι άραγε γνωρίζουν ότι η Γορτυνία διαθέτει ένα μέρος με μαγευτικούς καταρράκτες;

Μάλλον, ελάχιστοι.

Η πραγματικότητα είναι ότι στην Ελαία Γορτυνίας (δημοτική ενότητα Τροπαίων), υπάρχει ένα μέρος με πανέμορφους καταρράκτες, οι οποίοι, υπό διαφορετικές συνθήκες, θα μπορούν να αποτελέσουν ένα σοβαρό τουριστικό πόλο για την περιοχή.

Η αλήθεια είναι ότι με το μέρος αυτό δεν ασχολείται σχεδόν κανείς. Μία φωτεινή εξαίρεση είναι ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Γορτυνία Μπορούμε» Μίλτος Λύτρας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια (πριν καν εκλεγεί) έχει προσπαθήσει κατ’ επανάληψη να πιέσει για να αναδειχθεί αυτό το μέρος.

Προσφάτως, πάλι, προχώρησε σε μια δημόσια έκκληση προς την Περιφέρεια για να ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος από τη Χώρα προς την Ελαία. Ένας δρόμος – ντροπή για την Αρκαδία, που ουσιαστικά, αντί να διευκολύνει, μάλλον … αποτρέπει τις επισκέψεις στους καταρράκτες.

Αντίστοιχη ασφαλτόστρωση χρειάζεται και από την πλευρά της Ηλείας (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας) για το δρόμο Νεμούτα – Ελαία Γορτυνίας.

Το θετικό είναι ότι υπήρξε άμεση αντίδραση από τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Χρήστο Λαμπρόπουλο ο οποίος έκανε γνωστό ότι από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει ήδη εγκριθεί το 1ο πρακτικό του διαγωνισμού για το έργο "Αποκατάσταση κατά τμήματα της βατοτητας του δρόμου προς Ελαια Γορτυνίας" προϋπολογισμού 300.000,00 €.

Ο Αντιπεριφερειάρχης εκτιμά ότι η σύμβαση με τον ανάδοχο θα υπογραφεί εντός του Ιουλίου ώστε άμεσα να ξεκινήσει το έργο. «Το ενδιαφέρον μας για τη Γορτυνία είναι ιδιαίτερο, εμένα δε ακόμη περισσότερο» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπρόπουλος.

Επιμέλεια | www.kalimera-arkadia.gr

 

103748066 307819167045206 1676001764389436574 n 1

103474789 854682945019786 1676168753406690470 n

18 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020 14:37 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Μίλτος έχετε στη Γορτυνία να κάνει χαβαλέ και να περάσει την ώρα του και εσείς κάθεστε και κάνετε ολόκληρες συζητήσεις γ Αυτός...Λύτρας είσαι θεούλης

  • 3Πολη
    3Πολη Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020 22:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Σας καίει ο Μίλτος ειναι ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ σας χαλαει τη συνταγή... Για πόσο ακόμα θα κρύβεστε;;; Ο κόσμος άρχισε να μαθαίνει την αλήθεια!!!! Πλέον η πληροφορία φτ'ανει και στο τελευταίο χωριό που τόσα χρόνια κρατούσατε στην τύφλα....!!!!!!!!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020 22:03 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπανταβό τον ανεβάζατε μπανταβό τον κατεβάζατε τον Λύτρα αλλα έστω και με αυτόν τον τρόπο κατι πάει να γίνει με τις ψαλμωδίες ακόμη ο θεός δεν εδέησε.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020 18:41 Σύνδεσμος σχολίου

    Αγαπητό καλημέρα Αρκαδία μπορείς να μας εξηγήσεις πως ακριβώς κατάφερε ο Λύτρας να γίνει ένα έργο 300.000?μη τρελαθούμε...το να κάλεσε όλη μέρα στο facebook και να γράφεις εκθέσεις ιδεών δεν σε κάνει και αυτόματα ευεργέτη...Ο καθένας έχει ιδέες, τρόπους να τις υλοποιήσει εχει?

  • Νίκος Σπαθαρι
    Νίκος Σπαθαρι Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020 16:33 Σύνδεσμος σχολίου

    Γεια σου ΡΕ ΛΥΤΡΑ ΜΑΓΚΑ. ΜΠΡΑΒΟ σου το έργο ας το κάνει και ο ΦΟΥΦΟΥΤΟΣ αρκεί να γίνει!!! Ζητώ Η Γορτυνία μας. Μετά από Δήμαρχος βάλε και για Περιφερειάρχης Μόνο εσύ μπορείς

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020 14:56 Σύνδεσμος σχολίου

    H TATOYΛΙΤΣΕΣ ΕΚΕΙ ΤΟ ΧΑΒΑ ΤΟΥΣ !!!!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020 14:42 Σύνδεσμος σχολίου

    ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑ , ΜΗΝ Κ@ΛΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ . ΚΑΝΑΤΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΤΟΥΛΗ . ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ Ο ΝΙΚΑΣ ΚΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟ .......ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΑΣ.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020 13:47 Σύνδεσμος σχολίου

    Στρώνανε δρόμο 2 μέρες πριν τις εκλογες στο Σπάθαρι μπας και πάρουν ψήφους ,αν ψήφιζαν τα νερά της Ελαίας θα είχαν βάλει και φωτισμό.Αυτοι ήταν και ευτυχώς με επικεφαλής τον Τατούλη δεν θα ξαναβγούν.Το λέει ένας Γορτύνιος.Μην ξεχνάμε και την ανάπτυξη της Λίμνης Λάδωνα.Βαγγέλη πιάσε το στηθοσκόπιο.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020 10:42 Σύνδεσμος σχολίου

    O 9:46 τα έγραψε όπως ακριβώς είναι...επίσης κ. Γιαννακούρα σταμάτα να γράφεις επώνυμα και ανώνυμα για τον εαυτό σου...

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020 09:46 Σύνδεσμος σχολίου

    αχ Βαγγέλη αν δεν μιλήσεις θα σκάσεις ! Και τι υποστηρίζεις τόσο καιρό με θέρμη ;;;;; Τον αποδιοπομπαίο ........ Τατούλη! Που έβλεπε την ανάπτυξη και τα προγράμματα να περνάνε !!!! Στις άλλες περιφέρειες της Ελλάδας γινότανε κοσμογονία και στην Πελοποννησο υστέρηση παντού ! Ασχολιόμασταν με εργάκια του Α βαθμού !!!! Γιαυτο ήρεμα Βαγγέλη , επειδή είσαι άνθρωπος αγαθών προθέσεων και πατριώτης . Μην κόβεσαι τόσο πολύ για τον εξωστρακισμένο με την ψήφο των πολιτών πρώην.

  • Ανώνυμος
    Ανώνυμος Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020 09:17 Σύνδεσμος σχολίου

    Εσύ δε βαρέθηκες να σχολιάζει κάθε φορά κείμενο που αναφέρεται στον Γιαννακούρα. Μάλλον τον φοβάσαι. Τόση εμμονή πια; Όσο για την ικανότητα των άλλων πρέπει να την αποδείξουν και μέχρι τώρα αυτό δεν έχει συμβεί.

  • Ανώνυμος
    Ανώνυμος Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020 09:02 Σύνδεσμος σχολίου

    Φταίει ο Γιαννακούρας που ρίχνει το επίπεδο του και σχολιάζει επώνυμα όταν ξέρει ότι το επίπεδο αυτών που σχολιάζουν είναι κάτω του μετρίου και δεν ξέρουν να γράψουν για την ταμπακιέρα. Άλλωστε η αγάπη του κόσμου είναι δεδομένη και αυτό φοβίζει τους αντιπάλους του και τον σχολιάζουν με τον τρόπο που τον σχολιάζουν. Οι αποφάσεις που υπάρχουν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και τα χρήματα που είναι δεσμευμένα είναι οι αποδείξεις για το έργο. Και είναι ντροπή και του Λαμπρόπουλου που δεν το αναφέρει όπως και του Λύτρα που για να κάνει πολιτική στο Δήμο Γορτυνίας δεν υπολογίζει τίποτα. Θα έπρεπε να ενημερώνεται πρώτα για το τι έργα υπάρχουν και μετά να μιλάει.

  • Ανώνυμος
    Ανώνυμος Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020 08:58 Σύνδεσμος σχολίου

    μάθε να γράφεις και να σχολιάζεις για το θέμα. Το να λες συνέχεια σε έναν άνθρωπο πως δεν τον διάλεξε ο κόσμος όταν ξέρεις ότι έχει πάρει 13 χιλιάδες σταυρούς είναι ντροπή. Όπως είναι ντροπή να τον χαρακτηρίζεις ζητιάνο έργων, όταν παντού έχει κάνει κάτι. Αλλά μέχρι εκεί φτάνει το επίπεδό σοθ. Γιατί δεν γράφεις τίποτα για όσα λέει επώνυμα ενώ εσύ κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία. Γιατί δε λες τίποτα για τα χρήματα που υπάρχουν και τα πλάσαρε ως δικά του ο Λαμπρόπουλος. Ντροπή σου. Αλλά πως θα υπερασπιστείς τον εαυτό σου και την παρέα σου που είναι στα πράγματα. Αλλά για να δούμε τι θα κάνετε. Μακάρι στην Αρκαδία να φτιάξετε όσα έφτιαξε ο Γιαννακούρας . όσο για τα αγριογούρουνα είναι ασχολίαστο. Άλλωστε και η δική σας παρέα τρώει στα Μαγούλιανα λαγούς και κυνήγια .. τραπέζι μάλιστα που το έκανε άτομο που το παίζει δήθεν αντίπαλος σας στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Μαζευτείτε λοιπόν και κάντε κανένα έργο και όχι μόνο δεσμεύσεις, διαβεβαιώσεις και σχόλια άνευ ουσίας. Οι πολίτες θέλουν έργα και ο Γιαννακούρας τουλάχιστον αυτό που μπόρεσε το έκανε και θα το ξανακάνει όταν του δοθεί η ευκαιρία. ΆΝτε γεια!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020 23:37 Σύνδεσμος σχολίου

    Δεν είχε η Ελαία αγριογούρουνα να φάει ο Βαγγέλας χαχαχαχα

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020 23:21 Σύνδεσμος σχολίου

    Ρε Βαγγέλη δε βαρέθηκες να γυρνάς σα ζητιάνος έργων τα οποία δεν έκανες. Ήμαρτον πια. Ο κόσμος δε σε διάλεξε ούτε εσένα ούτε τη παρέα σου ακριβώς γι αυτό τον λόγο. Τέλος, πάρτε το χαμπάρι ήρθαν άλλοι πιο ικανοί.

  • Βαγγέλης Γιαννακούρας
    Βαγγέλης Γιαννακούρας Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020 22:38 Σύνδεσμος σχολίου

    Η προηγούμενη εργολαβία τελείωσε πριν από ένα χρόνο περίπου, υλοποιώντας έργο 200 χιλιάδων ευρώ. Στην αρχή της θητείας μας με άλλη πίστωση είχαν κατασκευαστεί διάφορα τεχνικά σε όλο το μήκος του δρόμου. Αφήσαμε 300 χιλιάδες, έργο το οποίο δημοπρατήθηκε το περασμένο Καλοκαίρι, επί θητείας μας και ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί. Άρα λοιπόν κάποιοι είχαν ασχοληθεί και είχαν φροντίσει για την εσχατιά αυτή της Αρκαδίας, την όμορφη Ελαία. Ένας δρόμος δημοτικός, που όμως εμείς φροντίσαμε σε δύσκολες εποχές μνημονίων φροντίσαμε να εξασφαλίσουμε πιστώσεις, όταν άλλοι (και συγκεκριμένα ο κ. Νίκας και η παρέα του) μας κατηγορούσαν ότι φτιάχναμε δημοτικά έργα. Δε χρειάζεται καμάι δέσμευση ούτε διαβεβαίωση, απλώς χρειάζεται άμεση υλοποίηση του δημοπρατηθέντος έργου από το περασμένο Καλοκαίρι.

  • Μαρια Νεοχώρι Γορτυνίας
    Μαρια Νεοχώρι Γορτυνίας Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020 19:45 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπράβο στο Μίλτο Λύτρα, αργά, μαχητικά και με αλήθεια αγγίζει τις καρδιές των Γορτυνίων ως μαχητής και αγωνιστής. Μπράβο και στον κ. Λαμπρόπουλο. Η βοήθεια σε ένα φτωχό χωριό όπως η Ελαία είναι κοινωνικής σημασίας. Αξίζουν οι άνθρωποι εκεί ευκαιρία στην ανάπτυξη

  • Ανώνυμος
    Ανώνυμος Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020 16:28 Σύνδεσμος σχολίου

    όλο δεσμεύεται δεν κάνει και τίποτα άλλο ο εν λόγω κύριος. για το δρόμο πάντως υπάρχει όντως και αληθώς δεσμευμένη πίστωση από τους προηγούμενους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...