Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γορτυνία | Το 'Ίδρυμα "Νιάρχος" στηρίζει ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί από την κρίση του covid

Γορτυνία | Το 'Ίδρυμα "Νιάρχος" στηρίζει ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί από την κρίση του covid

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Ι.Σ.Ν.) έχει εγκρίνει δωρεά ποσού €1.478.300,00 ευρώ στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος ενίσχυσης ευπαθών κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί από τις οικονομικές συνέπειες του νέου κορωνοϊού COVID- 19, προσφέροντας άμεση πρόσβαση σε βασικά επισιτιστικά αγαθά μέσω των Κοινωνικών Παντοπωλείων των δήμων της Ελλάδας, υπό τον συντονισμό της Κ.Ε.Δ.Ε. Η δωρεά θα διατεθεί για την προμήθεια ειδών διατροφής μέσω πίστωσης από την εταιρεία «ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ – ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ» (εφεξής ΜΕΤΡΟ) οι οποίες θα διανεμηθούν από τους Δήμους στα Κοινωνικά Παντοπωλεία (ή σε περίπτωση έλλειψης Κοινωνικού Παντοπωλείου, στην αρμόδια Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου) τα οποία θα προμηθευτούν βασικά επισιτιστικά αγαθά για να εξυπηρετήσουν τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της χωρικής τους αρμοδιότητας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας συνεδρίασε και αποφάσισε κατά πλειοψηφία (με ψήφους 6 έναντι 1 του κ. Λύτρα και απεχόντων των κ.κ. Γιαννόπουλου και Δημόπουλου) ότι εγκρίνει την αποδοχή της δωρεάς από ΚΕΔΕ ποσού 2.243,31 ευρώ όπως αντιστοιχεί στον Δήμο.

Επίσης, καθόρισε ως κριτήρια κατανομής των προϊόντων τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια των φυσικών προσώπων τα οποία τα εντάσσουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Τα κριτήρια αυτά θα καθοριστούν από τον Δήμο σε μεταγενέστερη ανακοίνωση.

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...