Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αντίδραση από τη Γορτυνία για τη λειτουργία Μικρού Υδροηλεκτρικού Σταθμού στον ποταμό Ερύμανθο

Αντίδραση από τη Γορτυνία για τη λειτουργία Μικρού Υδροηλεκτρικού Σταθμού στον ποταμό Ερύμανθο

Το Πολιτιστικό Κέντρο Βιδιακίου Γορτυνίας τονίζει ότι "η δημιουργία και λειτουργία Μικρού Υδροηλεκτρικού Σταθμού στον ποταμό Ερύμανθο θα δημιουργήσει και σοβαρά Περιβαλλοντικά Προβλήματα και  θα καταστείλει την Αναπτυξιακή Προοπτική της παρά – Ερυμάνθειας περιοχής η οποία στηρίζεται κυρίως στον ποταμό Ερύμανθο με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί και άλλο η οικονομική κατάσταση των χωριών που ήδη απειλούνται από την πλήρη ερήμωση.

Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο, η οποία είναι στην φάση της Δημόσιας Διαβούλευσης έως την 14/12/2020, θεωρούμε ότι είναι πλημμελής (παράνομη).

Η θεώρησή μας αυτή είναι αποτέλεσμα σημαντικής μελέτης η οποία έγινε από επιστημονική ομάδα στην οποία συμμετείχαν: Νομικοί, Περιβαλλοντολόγοι και Περιβαλλοντικές οργανώσεις, Μηχανικοί ειδικευμένοι σε αντίστοιχα έργα και επαγγελματίες του Τουριστικού Κλάδου. Επίσης σοβαρά ελήφθησαν υπόψιν οι γνώμες του κοινού."

Ο Νομικός εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Κέντρου Βυδιακίου Γεώργιος Κολιόπουλος έδωσε στη δημοσιότητα το κείμενο αντιρρήσεων και την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, όπως αυτή αναρτήθηκε για την διαβούλευση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...