Menu
RSS
Τρίτη, 30/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γιαννόπουλος για τη δημοτική αρχή Γορτυνίας: "Εγκαινίασαν ξανά τον Πύργο Πλαπούτα, που έχει ολοκληρωθεί και λειτουργεί από το 2017"!

Γιαννόπουλος για τη δημοτική αρχή Γορτυνίας: "Εγκαινίασαν ξανά τον Πύργο Πλαπούτα, που έχει ολοκληρωθεί και λειτουργεί από το 2017"!
Προ-εκλογικά επαν-εγκαίνια στην Γορτυνία!

Έχουν πλέον ολοκληρωθεί τρία χρόνια από την ανάληψη της διακυβέρνησης του Δήμου Γορτυνίας από την δημοτική αρχή Κούλη-Αποστολόπουλου και μπαίνουμε στον τελευταίο -και προεκλογικό- χρόνο μέχρι τις εκλογές τον Οκτώβριο του 2023. Μετά την ανυπαρξία έργων στα χωριά, μετά τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των ενταγμένων έργων που παρέλαβαν και την  απορροφητικότητα των εγκεκριμένων χρηματοδοτήσεων να μήν ξεπερνά το 15%, βρήκαν έναν τρόπο να «παρουσιάσουν έργο». Επανεγκαινιάζουν τα έργα που βρήκαν έτοιμα και λειτουργικά, όπως ο Πύργος του Πλαπούτα, που έχει ολοκληρωθεί και λειτουργεί από το 2017!

Το έργο «Αποκατάσταση του Ιστορικού Κτιρίου του Πύργου Πλαπούτα στην Τ.Κ. Παλούμπα Γορτυνίας» εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2007-2013 από τον Δήμο Γορτυνίας το 2015 και υλοποιήθηκε με Προγραμματική Σύμβαση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Παραλήφθηκε τον Ιανουάριο του 2017 από τον Δήμο Γορτυνίας και μέχρι το 2019 είχε ήδη φιλοξενήσει ετήσιες εκδηλώσεις για την επέτειο του 1821, εκθέσεις κειμηλίων, καλλιτεχνικές και γαστρονομικές διοργανώσεις και συνεδριάσεις της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου. Το 2021 διοργανώθηκε από την Εταιρεία ιστορικής και πολιτισμικής δράσης μουσείου «Στρατηγός Δημητράκης Πλαπούτας και αγωνιστές» εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821.

Δυστυχώς τα τελευταία τρία χρόνια, μετά την δήλωση του κ. Αποστολόπουλου στο Δημοτικό Συμβούλιο «και τι έγινε που φτιάξαμε τον Πύργο Πλαπούτα;» το κτίριο παραμένει κλειστό για τους επισκέπτες, δέν έχει γίνει καμία ενέργεια για την αξιοποίησή του ως εκθεσιακού χώρου και τα χρήματα που είχαν εξασφαλιστεί για τον σκοπό αυτό ξοδεύτηκαν αλλού. Μετά τα τρία χρόνια απραξίας ο κ. Κούλης βρήκε τρόπο να εκμεταλλευτεί την ιστορία της Γορτυνίας για την δική του προβολή, να δείξει ότι έχει κομματικούς φίλους και να ξοδέψει αφειδώς χρήματα από τον ήδη επιβαρυμένο προϋπολογισμό του Δήμου για μία βραδιά. Την επόμενη μέρα τα φώτα είναι και πάλι σβηστά, ο Πύργος κλειστός, και ένα κτίριο ιστορικής αξίας για όλη την Ελλάδα, σημαντικό για την ανάδειξη της περιοχής, παραμένει αναξιοποίητο.

Η αποκατάσταση των ιστορικών μνημείων της Γορτυνίας, η προβολή των ιστορικών στιγμών του 1821, η επισκεψιμότητα στους χώρους που διαδραματίστηκαν τα γεγονότα είναι συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας και αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την βιωσιμότητα της τοπικής κοινωνίας. Με αυτό το πνεύμα εργαστήκαμε όλοι για την ανάδειξη του Πύργου Πλαπούτα, ο Ντίνος Πλαπούτας και οι απόγονοι, ο Αλέξανδρος Θανόπουλος, η αδελφότητα Παλουμπαίων, η εταιρεία ιστορικής και πολιτισμικής δράσης, η δημοτική μας αρχή, η Περιφέρεια Πελοποννήσου του Πέτρου Τατούλη και τόσοι άλλοι.

Η Γορτυνία δέν χρειάζεται φανφάρες και πυροτεχνήματα για την προβολή και τις δημόσιες σχέσεις του δημάρχου, χρειάζεται σχεδιασμένη και μεθοδική δουλειά για την ανάδειξη και αξιοποίηση των πολλών συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει!

Γιάννης Σπ. Γιαννόπουλος

πρ. Δήμαρχος Γορτυνίας

Παγγορτυνιακή Συμμαχία Πολιτών

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2022 18:11 Σύνδεσμος σχολίου

    Είναι αδικία. Δεν έδειξαν ούτε τον στοιχειώδη σεβασμό στους ανθρώπους που πραγματικά δούλεψαν για την αποκατάσταση του Πύργου Πλαπούτα. Κανένας από τους φορείς που συνδιοργάνωσαν τη φιέστα για τη φιέστα. Μήπως πρέπει να γνωρίζει και ο υπουργός τι εγκαίνια έκανε;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022 22:28 Σύνδεσμος σχολίου

    Επιτελους είπε κάποιος την αλήθεια !

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...