Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Συνάντηση Εργασίας με τον Γ.Γ. Τουρισμού | Παγκόσμιο Φεστιβάλ Πεζοπορίας Πολιτισμού θα οργανωθεί στη Γορτυνία

Συνάντηση Εργασίας με τον Γ.Γ. Τουρισμού | Παγκόσμιο Φεστιβάλ Πεζοπορίας Πολιτισμού θα οργανωθεί στη Γορτυνία
Μεγάλη συμμετοχή και έντονο ενδιαφέρον είχε η συνάντηση που έγινε στη Δημητσάνα, την Κυριακή, 31η Μαρτίου 2024.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού, κ. Μύρων Φλουρής, ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Στάθης Κούλης, ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, καθηγητής ΠΔΑ κ. Κωνσταντίνος Μαρινάκος, ο Πρόεδρος του τμήματος Τουρισμού του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, κ. Γιάννης Σαμπράκος και πολλοί επαγγελματίες και εκπρόσωποι φορέων της Γορτυνίας και όχι μόνο.
Στ πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν οι κκ Φλουρής, Κούλης και Μαρινάκος, με σύντομες εισηγήσεις αλλά και δίνοντας απαντήσεις σε πολλά και ενδιαφέροντα ερωτήματα που έθεσαν οι παρευρισκόμενοι.
Παρεμβάσεις με σύντομη ομιλία τους έκαναν, ο κ. Σαμπράκος, ο Επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Γορτυνίας κ. Παν. Μέγας, οι Πρόεδροι της Αδελφότητας Δημητσανιτών, κ. Φ. Σωτηρόπουλος, της ΜΑΙΝΑΛΟΝ ΚΟΙΝΣΕΠ κ. Γ. Λαγός, της Εταιρίας Ιστορικής και Πολιτισμικής Δράσης Μουσείου Πλαπούτα κα. Γ. Δημοπούλου, ο Διαχειριστής του Κληροδοτήματος Όθωνος και Αθηνάς Στασινοπούλου κ. Θ. Πισιμίσης, και πολλοί Επαγγελματίες από τη Δημητσάνα, τη Στεμνίτσα, τη Βυτίνα και τα Λαγκάδια και άλλα χωριά της περιοχής.
Τα θέματα που συζητήθηκαν κυρίως ήταν αυτά που απασχολούν γενικότερα τους επαγγελματίες του Τουρισμού, όπως το θέμα των Ανεμογεννητριών, ο αθέμιτος ανταγωνισμός των AirBnB, η προβολή της περιοχής ως ενιαίου προορισμού, η διάχυση των επισκεπτών σε άλλες περιοχές της Γορτυνίας που μπορούν να έχουν τουριστικό ενδιαφέρον, η συγκρότηση φορέα επαγγελματιών τουρισμού και άλλα πολλά.
Στο πλαίσιο της ανάδειξης της περιοχής με μια εμβληματική εκδήλωση Πανευρωπαϊκού ή και Παγκόσμιου επιπέδου προτάθηκε από τον καθηγητή κ. Μαρινάκο, η διοργάνωση "Πανευρωπαϊκού/Παγκόσμιου Φεστιβάλ Πεζοπορίας Πολιτισμού".
Η πρόταση έγινε δεκτή από όλους τους παρευρισκόμενους, καθώς ένα τέτοιο φεστιβάλ θα προσελκύσει εκατοντάδες επισκέπτες, που θα διαχέονται σε μεγάλο τμήμα της Γορτυνίας και θα κάνει γνωστά άλλα μέρη, που σήμερα δεν είναι ακόμη γνωστά. στο ευρύ κοινό.
Όλοι οι συμμετέχοντες δεσμεύθηκαν ότι θα συνδράμουν, κάθε ένας από τη θέση του στην επιτυχία αυτής της προσπάθειας.
Από την πλευρά του Διασυνεδριακού αυτή είναι η δεύτερη πρωτοβουλία που παίρνουμε στο παλαίσιο της δράσης μας REGENERATE ARCADIA. H προσπάθεια για δημιουργία εκδηλώσεων διαλόγου θα συνεχιστεί με άλλες ανάλογες συναντήσεις που προετοιμάζουμε.
Ευχαριστούμε πολύ τον Γενικό Γραμματέα κ. Φλουρή για την ένθερμη ανταπόκριση του στην πρόσκληση, τον Καθηγητή κ. Μαρινάκο για την ενεργή συμμετοχή του και τον Δήμαρχο κ. Κούλη για την συμμετοχή και το αμέριστο ενδιαφέρον του για τα θέματα που συζητήθηκαν και που απαιτούν την συμμετοχή του Δήμου Γορτυνίας.

Κώστας Λάμπρος - Δημητσάνα: Ανοιχτό ζωντανό Μουσείο!

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...