Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«ΓΟΡΤΥΝΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» - Με όπλο την ενότητα της παράταξης, ξεκίνησε την προεκλογική του πορεία ο Υποψήφιος Δήμαρχος Α. Κολοβός

«ΓΟΡΤΥΝΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» - Με όπλο την ενότητα της παράταξης, ξεκίνησε την προεκλογική του πορεία ο Υποψήφιος Δήμαρχος Α. Κολοβός
Με όπλο την ενότητα και την ομοθυμία της Δημοτικής Παράταξης «ΓΟΡΤΥΝΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ», ξεκίνησε την προεκλογική του πορεία ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ανδρέας Κολοβός.

Η Συνέλευση της παράταξης, την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου2014, στα Τρόπαια, αποδέχτηκε ομόφωνα την πρόταση του προηγούμενου υποψήφιου Παρασκευά Παρασκευόπουλου, που πρότεινε τον Α. Κολοβό ως νέο επικεφαλής του ψηφοδελτίου, για τις εκλογές του Μαΐου.
Απευθυνόμενος στα 75 στελέχη, που σε κλίμα συγκίνησης περίμεναν την τοποθέτησή του, ο Π. Παρασκευόπουλος παρουσίασε τον απολογισμό έργου και δράσης της Παράταξης, από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι μόνο.
Τόνισε ότι η «Γορτυνία Νέα Εποχή» είναι «ένα ριζοσπαστικό κίνημα πολιτών με φρεσκάδα και πρωτοποριακές ιδέες, με σημαία την άμεση δημοκρατία και την αλληλεγγύη, με όραμα την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, που εργάστηκε αυτά τα τριάμισι χρόνια με στόχο να ανέβει η Γορτυνία στην περίοπτη θέση που της αξίζει.
Οριακά χάθηκαν οι εκλογές, αλλά δεν ηττήθηκαν ούτε οι ιδέες μας, ούτε το όραμά μας. Είμαστε και θα είμαστε ενεργά παρόντες, με πρωτοβουλίες, προτάσεις και δράσεις ανάπτυξης, όχι μόνο στη Γορτυνίας, αλλά και ευρύτερα στηνΠελοπόννησο.
Δώσαμε απτά δείγματα κοινωνικής και συνεταιριστικής επιχειρηματικότητας, που βασίστηκαν στον πυρήνα των ιδεών και των ανθρώπων μας, όπως η ΚΟΙΝΣΕΠ «ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΓΗ», που πείθουν και τον πιο κακοπροαίρετο, ότι σήμερα θα μιλούσαμε για μιαν άλλη Γορτυνία, αν - με τους άξιους συνεργάτες μου - είχαμε αναλάβει το 2010 τη  Διοίκηση του Δήμου.
Όμως, δεν μπορούμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω, κοιτάζουμε μπροστά και προχωρούμε.»
Ανακοινώνοντας την απόφασή του να μη διεκδικήσει το Δήμο για δεύτερη φορά, ο Παρ. Παρασκευόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «Σε ορισμένες κρίσιμες στιγμές, πιστεύω ότι ένα συνειδητό όχι μπορεί να είναι πιο δημιουργικό και χρήσιμο, από ένα αυτάρεσκο και εγωιστικό ναι.»
Τεκμηριώνοντας την πρότασή του για τον Ανδρέα Κολοβό τόνισε: «Είναι μια προσωπικότητα που επάξια μπορεί να εκπροσωπήσει τις κινηματικές αρχές της Παράταξης μας.Είναι μια υποψηφιότητα Νίκης, που με την ομόθυμη στήριξη όλων μας,   μπορεί να συσπειρώσει και άλλες ριζοσπαστικές και προοδευτικέςδυνάμεις της πατρίδας μας.»                       
 Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ανδρέας Κολοβός, μιλώντας στη Συνέλευση, αποδέχθηκε την πρόταση και μεταξύ άλλων είπε:
«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου θα διεξαχθούν σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα για το λαό και τη χώρα. Η κοινωνία δοκιμάζεται και φτωχοποιείται. Η ανεργία έχει αγγίξει το 30%. Το ικανότερο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό οδηγείται στη μετανάστευση. Η εξοντωτική φορολογία και τα χαράτσια, η συμπίεση μισθών και συντάξεων οδηγούν το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας στα όρια της επιβίωσης. Το κοινωνικό κράτος καταλύεται, το ίδιο η παιδεία και η υγεία. Ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία, προκειμένου να διασωθούν οι τραπεζίτες και οι δανειστές. Η χώρα βρίσκεται πλέον σε καθεστώς υποτέλειας, κάτω από το βάρος των μνημονιακών πολιτικών των τελευταίων κυβερνήσεων, που εφαρμόζουν κατά γράμμα τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής  Ένωσης, του Δ.Ν.Τ. και της Τρόικας.Τώρα είναι ανάγκη η κοινωνία να σταθεί όρθια και να ανακόψει αυτή τη πορεία να υπερασπιστεί το δικαίωμα στη ζωή και στην αξιοπρέπεια.
Να υπερασπιστεί  τις αξίες της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης.
Η Γορτυνία έχει δημοκρατικές  παραδόσεις, με τα παιδιά της σκορπισμένα σε όλα τα σημεία του πλανήτη είναι και φιλόξενη και αλληλέγγυα.Θα είναι λοιπόν απέναντι  και στα φαινόμενα του φασισμού του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.
Η Γορτυνία  έχει μέλλον.
Να μπουν οι νέοι άνθρωποι στο προσκήνιο. Το παλιό αμφισβητείται.
Να δημιουργήσουμε το καινούργιο και ελπιδοφόρο. Σωτήρες δεν υπάρχουν. Όλοι μαζί με τη κοινωνία μπροστά να σταθούμε όρθιοι.»
Ξεκινώντας αμέσως την προεκλογική δραστηριότητά του, ο Α. Κολοβός συγκάλεσε επί τόπου την Συντονιστική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα (ΣΕΕΑ), που εκλέχτηκε ομόφωνα από τη Συνέλευση ύστερα από πρόταση του ίδιου.
Στη ΣΕΕΑ προεδρεύει ο υποψήφιος Δήμαρχος και μετέχουν τα στελέχη της Παράταξης:
Ανδρέας Κολοβός
Παρασκευάς Παρασκευόπουλος
Νίκος Αγγελακόπουλος
Κώστας Αλβενιώτης
Πάικος Αναγνωστόπουλος
Γιώργος Αναστόπουλος
Απόστολος Αποστολόπουλος
Πέτρος Γιαννόπουλος
Δημήτρης Κατσιαδράμης
Βασίλης Νικήτας
Γιώργος Νικητόπουλος
Μαρία Παρασκευοπούλου

Η ΣΕΕΑ συζήτησε και αποφάσισε  τις επόμενες κινήσεις της Παράταξης και του υποψήφιου Δήμαρχου, ο οποίος άρχισε ήδη τις επαφές με κοινωνικούς φορείς και προσωπικότητεςτης Γορτυνίας.
 Οι επόμενες συναντήσεις του Α. Κολοβού θα γίνουν το τριήμερο Παρασκευή με Κυριακή 21-23 Φεβρουαρίου, σε κωμοπόλεις και χωριά της Γορτυνίας, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί την Πέμπτη 20/02/2014.
[ Για πληροφορίες και λεπτομέρειες: Ανδρέας Κολοβός 6977309989,  Γιώργος Αναστόπουλος 6944595100).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...