Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Άδεια λειτουργίας για τα επόμενα 5 χρόνια πήρε η πισίνα στο χωριό Ράφτη Γορτυνίας!

Άδεια λειτουργίας για τα επόμενα 5 χρόνια πήρε η πισίνα στο χωριό Ράφτη Γορτυνίας!
Με ομόφωνη απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας ενέκρινε τη χορήγηση άδειας λειτουργίας κολυμβητικής δεξαμενής (πισίνας) στην Τ.Κ. Ράφτη στην Αδελφότητα Ραφταίων, μετά την παραλαβή από το αρμόδιο τμήμα των υπηρεσιών του Δήμου Γορτυνίας θετικής γνωμάτευσης για την ύπαρξη όλων των απαιτούμενων προϋποθέσεων του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Πελοποννήσου και εξουσιοδότησε το Δήμαρχο Γορτυνίας για την υπογραφή της.


Στην εισήγηση του θέματος, αναφέρθηκε ότι η Αδελφότητα Ραφταίων ιδιοκτήτης της εγκατάστασης κολυμβητικής δεξαμενής στην Τ.Κ. Ραφτη υπέβαλε φάκελο δικ/κών για την λειτουργία κολυμβητικής δεξαμενής (πισίνας) ο οποίος διαβιβάστηκε στην αρμόδια υπηρεσία (Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Πελοποννήσου) για την έκδοση της προβλεπόμενης γνωμοδότησης. Σύμφωνα με τις διατάξεις η άδεια χορηγείται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το αρμόδιο τμήμα του Δήμου Γορτυνίας εισηγείται την χορήγηση της άδειας με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει η προβλεπόμενη γνωμοδότηση μετά την αυτοψία που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την ημέρα της συνεδρίασης.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Με την υποβολή όλων των δικαιολογητικών και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, ο σχετικός φάκελος διαβιβάζεται στο Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας. Μετά την επιστροφή του φακέλου και εφόσον η κολυμβητική δεξαμενή κριθεί κατάλληλη διότι οι χώροι και εγκαταστάσεις της πληρούν τις προϋποθέσεις των Υγειονομικών Διατάξεων (αντίστοιχη γνωμάτευση), εκδίδεται άδεια λειτουργίας της κολυμβητικής δεξαμενής από το Δήμαρχο κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία παραδίδεται στον ίδιο τον αιτούντα ή σε τρίτους με εξουσιοδότηση.

- Η άδεια λειτουργίας ισχύει για 5 χρόνια , με την προϋπόθεση ότι λειτουργεί και συντηρείται καλά και ισχύει μόνο για τις εγκαταστάσεις για τις οποίες χορηγήθηκε.

- Η ποιότητα του νερού θα πρέπει να ελέγχεται εβδομαδιαία τουλάχιστον , με εργαστηριακές εξετάσεις σύμφωνα με το άρθρο 15 της ΥΔ Γ1/443/73, σε εργαστήρια που πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις και τα αποτελέσματά τους θα καταχωρούνται σε ανάλογο βιβλίο, θεωρημένο από την Υγειονομική Υπηρεσία και το οποίο θα τίθεται στη διάθεση των υγειονομικών υπαλλήλων σε κάθε έλεγχο, τακτικό ή έκτακτο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...