Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γρήγορο Internet στα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Κλείτορος – Για «έργο αναβάθμισης» μιλά ο Μ. Σφυρής

Γρήγορο Internet στα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Κλείτορος – Για «έργο αναβάθμισης» μιλά ο Μ. Σφυρής

Μία θετική εξέλιξη σημειώθηκε και αφορά την πρόσβαση πολλών χωριών της Γορτυνίας (από τη δημοτική ενότητα Κλείτορος) σε γρήγορες ταχύτητες Internet.
Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Σφυρής – ο οποίος έχει την αρμοδιότητα για τη συγκεκριμένη δημοτική ενότητα- εκφράζει με επιστολή τις ευχαριστίες του προς την εταιρεία που προχωρά την επένδυση, επισημαίνοντας τα οφέλη για την Γορτυνία.

«Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να ευχαριστήσω στέλεχος της COSMOTE το οποίο έλκει την καταγωγή του από το χωριό Βαλτεσινίκο και το οποίο συνείσφερε τα μέγιστα έτσι ώστε να ολοκληρωθεί - με γρηγορότερο από τα προβλεπόμενο ρυθμό- το έργο της απόκτησης ευρυζωνικότητας στο Δήμο Γορτυνίας.
Από την πρώτη στιγμή είχα πρωτοστατήσει με δημόσιες τοποθετήσεις μου τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και σε τοπικές ιστοσελίδες για την αναγκαιότητα έγκαιρης περάτωσης ενός τόσο σημαντικού έργου που θα αναβάθμιζε την εικόνα της Γορτυνίας.
Σήμερα είχα τη χαρά να λάβω ένα ηλεκτρονικό μήνυμα το οποίο μου γνωστοποιούσε πως το σύνολο τις Γορτυνίας και στα κάτωθι χωριά της Δημοτικής Ενότητας Κλείτορος παρέχονται υπηρεσίες ευρυζωνικότητας. Συγκεριμένα πρόκειται για τα: Αγρίδι, Ξηροκαρύταινα, Μουριά, Πουρναριά, Πράσινο, Θεόκτιστο, Δρακοβούνι, Ολομάδες, Κερπινή, Μυγδαλιά.
«Ο Όμιλος ΟΤΕ ανέλαβε πριν από περίπου 2 χρόνια, στο πλαίσιο του έργου «Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές «Λευκές περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας» της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. (ΚτΠ Α.Ε.) που σχεδίασε η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, μέσω των εταιρειών OTE RURAL North και OTE RURAL South, την ανάπτυξη ενός δικτύου οπτικών ινών σε 2.247 «λευκούς» οικισμούς, χωρίς ευρυζωνική πρόσβαση, με σκοπό την χονδρική διάθεση ευρυζωνικών υπηρεσιών.
Η συνολική επένδυση για την υλοποίησή του ανέρχεται σε 113 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 101 εκατ. ευρώ προέρχονται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους. Σημειώνεται ότι οι υποδομές αυτές προβλέπεται να περάσουν στην κυριότητα του Ελληνικού δημοσίου μετά την πάροδο 15ετίας. Οι ίδιες επενδύσεις του Ομίλου ΟΤΕ για την υλοποίηση του έργου είναι επιπλέον των επενδύσεων που έχει προγραμματίσει για ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και υποδομών στη χώρα.»

4 σχόλια

  • Μαγουλιανα
    Μαγουλιανα Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 10:34 Σύνδεσμος σχολίου

    Για πέστε μου ρε πατριώτες.... Μας δουλεύει ο αφελής ή νομίζει ότι είμαστε αφελείς και μας δουλεύει;

  • ΑΑΑ
    ΑΑΑ Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 18:20 Σύνδεσμος σχολίου

    Ήμαρτον πια με τους παραγοντίσκους που το παίζουν μεσσίες..το έργο χρηματοδοτήθηκε απο το ΕΣΠΑ με φορέα υλοποίησης την ΚτΠ και ανάδοχο (μετά από διαγωνισμό) τον ΟΤΕ..Ανακοινώσεις για δημιουργία εντυπώσεων και τίποτα άλλο..ουσία μηδέν.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 13:17 Σύνδεσμος σχολίου

    https://www.oteruralsouth.gr/wps/portal/home/coverage/!ut/p/z1/jY9LC4JAFIV_SwuXea_46LEbF5laGg2SzSYUbBRMZbSG_n2Tu6DX2R34PjgHGKTAmuxW8Wyo2iarVT8y57Rbh55HKG5iGs2QmKFvRzTAOHHgMAIU0XJdg6DnooH-wohWkb01rL0D7B__C_D08UMIKp_9QoIR-DJRnSRNbs45MFGcC1EI_SrU93IYun6poYZSSp23La8LnQsN3xll2w-QvoDQXZIUpyy_SzJ5AEuhsCg!/dz/d5/L2dBISEvZ0FBIS9nQSEh/

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017 22:38 Σύνδεσμος σχολίου

    Xaxaxa ήταν υποχρέωση του ΟΤΕ οχι οτι έκανε κάτι ο Σφυρής ή ο Δήμος.Μέχρι και η Εύη μας είχε πει οτι έβαλε το χέρι της....

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...