Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οι Γορτύνιοι καλούν σε μποϊκοτάζ κατά της Εθνικής Τράπεζας, αν κλείσει το κατάστημα στα Τρόπαια!

Οι Γορτύνιοι καλούν σε μποϊκοτάζ κατά της Εθνικής Τράπεζας, αν κλείσει το κατάστημα στα Τρόπαια!

Σε ψήφισμα κατέληξε η συγκέντρωση των κατοίκων της κάτω Γορτυνίας για το ζήτημα που έχει προκύψει με το επικείμενο κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας στα Τρόπαια.

Επί πλέον εκλέχτηκε συντονιστική επιτροπή αγώνα προκειμένου να υλοποιήσει τα όσα το ψήφισμα ορίζει.

Η συντονιστική επιτροπή είναι εξουσιοδοτημένη να προβεί και σε άλλες αγωνιστικές ενέργειες που θα κρίνει σκόπιμο.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Στα Τρόπαια  Αρκαδίας σήμερα 5 Ιανουαρίου 2019 όλοι εμείς οι Κάτοικοι της περιοχής των τέως Δήμων Τροπαίων –Ηραίας  - Κοντοβάζαινας  που συγκεντρωθήκαμε ύστερα από την πρόσκληση της συντονιστικής επιτροπής αγώνα  για την αποτροπή του κλεισίματος του υποκαταστήματος της εθνικής τράπεζας Τροπαίων δηλώνουμε τα ακόλουθα.

Η απόφαση για το κλείσιμο του υποκαταστήματος αποτελεί εγκληματική και εχθρική για την περιοχή μας ενέργεια.

Η απόφαση αυτή  συντελεί στην περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχή μας.

Η απόφαση αυτή συμβάλλει στην μεγαλύτερη  ερημοποίηση της Κάτω Γορτυνίας.

Η απόφαση αυτή στερεί τη δυνατότητα, στους ελάχιστους νέους που απέμειναν και οι οποίοι θέλουν να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα , να έχουν το Τραπεζικό τους σύμβουλο.

Η απόφαση αυτή στερεί από τους Συνταξιούχους τη δυνατότητα να λαμβάνουν τη σύνταξή τους και τους υποχρεώνει να κάνουν διαδρομές 100 και πλέον χιλιομέτρων για να εξυπηρετηθούν.

Η απόφαση αυτή στερεί πόρους από την τοπική οικονομία και θα έχει σαν αποτέλεσμα το κλείσιμο και των ελάχιστων εμπορικών επιχειρήσεων που λειτουργούν στο χώρο.

Η απόφαση αυτή στερεί θέσεις εργασίας οδηγώντας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην ανεργία εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζας.

Η απόφαση αυτή μία και μόνο λογική εξήγηση μπορεί να έχει : Το κέρδος.

Εμείς φωνάζουμε ο άνθρωπος και οι ανάγκες του πάνω από τα Κέρδη.

Καλούμε :

  • Tους Προέδρους των τοπικών Κοινοτήτων να συνυπογράψουν το παρόν ψήφισμα.
  • Καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής μας να λάβουν παρόμοιο ψήφισμα και να ενημερώσουν τα μέλη τους για την εχθρική για την περιοχή απόφαση.
  • Καλούμε το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γορτυνίας να επαναφέρει το θέμα σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , με παρουσία της επιτροπής αγώνα, και να λάβουν συγκεκριμένες αποφάσεις σε συντονισμό μαζί μας.
  • Καλούμε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου καθώς και τους περιφερειακούς συμβούλους να συζητήσουν άμεσα το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο και να βοηθήσουν για την μη εφαρμογή της άδικης απόφασης.
  • Καλούμε τους Βουλευτές Αρκαδίας να υποβάλλουν κοινή ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό και να απαιτήσουν την μη εφαρμογή της απόφασης.
  • Καλούμε τον αρμόδιο υπουργό κ. Φλαμπουράρη να υψώσει τείχος προστασίας και να μην επιτρέψει την εφαρμογή τέτοιων αποφάσεων. Ο Ελληνικός Λαός και ανάμεσά τους και εμείς αρκετά υποστήκαμε  τα δέκα χρόνια των μνημονίων.
  • Καλούμε την Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να πάρει πίσω την απόφαση της διακοπής λειτουργίας του υποκαταστήματος Τροπαίων. Το ίδιο καλούμε να πράξει  και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας  βασικός  μέτοχος των Ελληνικών συστημικών Τραπεζών. Η διάσωση των Ελληνικών Τραπεζών  με δικά μας λεφτά έγινε.

Σε περίπτωση που το δίκαιο αίτημά μας δεν γίνει δεκτό από τους αρμόδιους καλούμε όλους τους φορείς , τους κατοίκους της περιοχής ,τα μέλη των συλλόγων , τους απανταχού  Γορτύνιους να μποϋκοτάρουν  την Εθνική Τράπεζα αποσύροντας τις όποιες μικρές ή μεγάλες καταθέσεις έχουν .

Η διάσωση της περιοχής είναι υπόθεση όλων μας. Είναι και δική μου , και δική σου και δική του.

Τέλος δηλώνουμε αποφασισμένοι , εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά μας να προβούμε σε όποιες ενέργειες κριθεί σκόπιμο  από την επιτροπή αγώνα που εκλέξαμε.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑ.

Τρόπαια 5  Ιανουαρίου 2019.

1 σχόλιο

  • Οικονομολόγος
    Οικονομολόγος Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 19:16 Σύνδεσμος σχολίου

    Βρε νταλγκάδες που έχουν οι γορτύνιοι. Σώνει και καλά να μην κλείσει ο άλλος το μαγαζί του, μολονότι μπορεί να είναι ζημιογόνο.
    Εγκληματικό αυτό; Εδώ έκλεισε το υποκατάστημα της Εθνικής στην Τρίπολη, δε θα κλείσει στα Τρόπαια; Δεν έχουν καταλάβει ότι γίνονται συγχωνεύσεις;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...