Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γορτυνία | Τροπολογία προβλέπει την αξιοποίηση της «Μαυρακείου» Σχολής στο Ελληνικό!

Γορτυνία | Τροπολογία προβλέπει την αξιοποίηση της «Μαυρακείου» Σχολής στο Ελληνικό!

Τη «Μαυράκειο Σχολή» αποτελούν το κτίριο, ο περιβάλλων χώρος και ο εξοπλισμός του εδρεύοντος στις ΗΠΑ «Μαυρακείου» Φιλανθρωπικού Ιδρύματος, που βρίσκονται στο Ελληνικό Αρκαδίας. Οι εγκαταστάσεις της «Μαυράκειου Σχολής»   παραχωρήθηκαν στο Υπουργείο Παιδείας για την εξυπηρέτηση  των εκπαιδευτικών αναγκών του Ελληνικού.

Σ΄ αυτές λειτούργησαν κατά σειράν μέση τεχνική σχολή, Τεχνικό Λύκειο και η  Σχολή Ταχύρρυθμης Εκπαίδευσης της ΔΕΗ, η οποία είχε αναλάβει και τη  συντήρησή της. Με  απόφαση της ΔΕΗ διεκόπη η  λειτουργία της Σχολής.

Έτσι, σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές,  προτάθηκε  από το Γιώργο Παπαηλιού, με κατατεθείσα τροπολογία, να χορηγηθεί η δυνατότητα στον Υπουργό Παιδείας, να παραχωρεί τη χρήση των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων σε εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Παιδείας ή άλλων Υπουργείων, για την άσκηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Μ΄ αυτό τον τρόπο, θα αξιοποιηθούν εγκαταστάσεις πρόσφορες για την εκπλήρωση εκπαιδευτικών σκοπών, και επιπλέον προς όφελος του Ελληνικού και της ευρύτερης περιοχής.    

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...