Menu
RSS
Κυριακή, 26/05/2019
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Βυτίνα | Μονοδρόμηση του κεντρικού δρόμου προβλέπει η μελέτη - Συζήτηση και ενστάσεις για το αν συμφωνεί η τοπική κοινωνία!

Βυτίνα | Μονοδρόμηση του κεντρικού δρόμου προβλέπει η μελέτη - Συζήτηση και ενστάσεις για το αν συμφωνεί η τοπική κοινωνία!

Την κυκλοφοριακή μελέτη που εκπονήθηκε στα πλαίσια μελέτης του έργου με τίτλο «Ανάπλαση Οικισμού Βυτίνας» από την Δ/νση Τεχνικών έργων Περιφέρειας Πελοποννήσου τον Μάϊο 2017 ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας, στις 25 Ιανουαρίου 2019.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης δόθηκαν στη δημοσιότητα τώρα και έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, αφού έγινε μεγάλη συζήτηση σχετικά με λεπτομέρειες της μελέτης και αναφορικά με το αν συμφωνεί ή όχι η τοπική κοινωνία της Βυτίνας με όσα προβλέπει η συγκεκριμένη μελέτη.

Μετά από σχετικές ερωτήσεις, ο Αντιδήμαρχος κ. Καραντώνης τόνισε ότι η μελέτη έχει γινει από την περιφέρεια και υπογράμμισε ότι προβλέπεται να γίνει μονόδρομος ο κύριος δρόμος της Βυτίνας "ο οποίος σε πάρα πολλά σημεία είναι πολύ στενός και δημιουργεί το αδιαχώρητο σε μέρες αιχμής στην Βυτίνα, κυρίως με τα βαρέως τύπου οχήματα, με τα λεωφορεία".

Για να πει στη συνέχεια: "Σε πρώτη φάση που λέγαμε για ενδεχόμενους χώρους στάθμευσης, δυστυχώς δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε τους χώρους. Σε δεύτερη φάση αυτό θα είναι και ευχής έργο, να καταφέρουμε να πάρουμε κάποια παρκινγκ σε θέσεις που έχετε προτείνει. Κάνουμε διευθέτηση στον Ντρούλα, (θέση) διαχειριζόμαστε κάποιες θέσεις εσωτερικά όσο μπορούμε τις ταξινομούμε σωστότερα, αφήνουμε τις θέσεις των ταξί, ΑΜΕΑ και μία θέση τροφοδοσίας και πούλμαν στο κέντρο, στο Ηρώο. Στην ουσία γίνεται μία ανάπλαση, δίνεται προτεραιότητα στην κίνηση των πεζών, η οποία αυτή τη στιγμή είναι σε πολύ χαμηλό ποιοτικό επίπεδο, δηλαδή παρκάρουν τα αυτοκίνητα και γίνεται το αδιαχώρητο σε μέρες αιχμής. Η Βυτίνα μην ξεχνάμε ότι είναι ένας οικισμός που έχει την ευκαιρία ότι έχει τρεις εισόδους, δηλαδή μπορούμε τα βαρέα οχήματα εύκολα να τα εκτρέψουν στην 3η έξοδο και να κάνουν τον κύκλο. Έναν μικρό κύκλο εσωτερικά, ξέρει ο κύριος Σακελλαρίου, για τα μικρά οχήματα, χωρίς βέβαια να τους κατευθύνουμε προς αυτό. Δηλαδή κάποιος που θέλει να κάνει τον κύκλο θα κάνει τον κύκλο τον μεγάλο. Από τον περιφερειακό νομίζω ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση σε αυτό το κομμάτι γιατί έχει βασιστεί ανάπλαση πάνω σε αυτό. Αλλιώς δεν μπορούμε να κάνουμε ανάπλαση πεζοδρομίων. Στην ουσία είναι κυκλοφοριακή μελέτη και από κει το επόμενο κομμάτι είναι η ανάπλαση, για να δώσουμε χώρο - κίνηση στους πεζούς."

Κατά ψήφισαν οχτώ δημοτικοί σύμβουλοι, οι κ.κ. Αποστολοπουλος, Κούλης, Αναγνωστόπουλος, Κολιπέτσας, Καγιούλης, Τρυφωνόπουλος, Σακελλαρίου και Παρασκευόπουλος.

"Εγώ δεν ψηφίζω όχι γιατί δεν συμφωνώ με τη μελέτη αλλά διαφωνώ ότι δεν έχει αποτυπωθεί στην τοπική κοινότητα Βυτίνας, με απόφαση της τοπικής κοινότητας Βυτίνας και από τους φορείς, δηλαδή από το σύλλογο επαγγελματιών και όλους τους άλλους φορείς." είπε ο κ. Σακελλαρίου και συμφώνησε μαζί του ο κ. Τρυφωνόπουλος.

"Τι θα παραλάβει το δημοτικό συμβούλιο τι θα ψηφίσει τι θα εγκρίνει; Μιλήσατε για ολοκληρωμένη παρέμβαση. Τι είδους ολοκληρωμένη παρέμβαση; Που είναι; και 7 σας ρωτώ για μία ακόμη φορά υπάρχει μελέτη; Διότι μέχρι σήμερα σας είπα βρέθηκα δεκάδες φορές στην πλατεία της Βυτίνας και με ρώτησαν δεκάδες άνθρωποι. Αν ποτέ στο δημοτικό συμβούλιο έχουμε αποδεχτεί μας έχει απασχολήσει τέτοιο θέμα; είναι η πρώτη φορά που το λέω ρητά και κατηγορηματικά στην πενταετή θητεία μας, που μας απασχολεί θέμα ανάπλασης της Βυτίνας του οικισμού και κυκλοφοριακά και τα λοιπά. Και επικαλούμαι και τη μαρτυρία των δημοτικών συμβούλων, τις ενότητας η πρώτη φορά που έρχεται σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο και ξαφνικά τι μας λέτε ότι είναι όλα έτοιμα; Και ότι απλά θα μπλοκάρουμε το έργο; Αφού δεν υπάρχει τίποτα έτοιμο τίποτα απολύτως." είπε ο κ. Κούλης.

Ενώ, οκ. Αποστολόπουλος είπε ... "Ερχόμαστε λοιπόν εμείς σήμερα και καλούμαστε από το πουθενά στην κυριολεξία από το πουθενά να εγκρίνουμε κυκλοφοριακή μελέτη για τη Βυτίνα, στο Θεό που πιστεύω, χωρίς να έχουν ούτε ένα χαρτί στα χέρια μας χωρίς να έχουμε καμία προειδοποίηση μέχρι σήμερα, που θα έπρεπε να έχουν γίνει για μένα, δύο και τρία αλλεπάλληλα δημοτικά συμβούλια να εντοπιστούν τα προβλήματα, τα ενδεχόμενα να γίνουν συζητήσεις, να γίνουν παρεμβάσεις, να είναι ο μελετητής εδώ και να κάνει την παρουσίαση του ποιος την κάνει την παρουσίαση του; Εγώ αμφισβητώ ότι υπάρχει μελέτη και από ότι άκουσα από το Δήμαρχο του Αγίου Τρύφωνα, δηλαδή μετά την έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο μιας ανύπαρκτης μελέτης."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

Επιμέλεια | www.kalimera-arkadia.gr

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019 15:04 Σύνδεσμος σχολίου

    Οι δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν την μελέτη χωρις να την έχουν διαβάσει;; τοσο άβουλα όντα; τόσο κατευθυνόμενοι; Ποιους ψηφίσαμε ρε παιδιά; Τραγικό

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019 14:51 Σύνδεσμος σχολίου

    Για να καταλάβει ο κόσμος τι γινεται στον Δήμο Γορτυνίας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...