Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Γορτυνίας και η απάντηση του Πέτρου Ζούνη

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Γορτυνίας και η απάντηση του Πέτρου Ζούνη

Μία ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Γορτυνίας που έκανε αναφορά στον Πέτρο Ζούνη λέγοντας ότι σε πρόσφατη κομματική συνάντηση στα Τρόπαια μίλησε με αντιδημοκρατικό τρόπο, προκάλεσε την απάντηση του κ. Ζούνη ο οποίος έχει ήδη κάνει γνωστό ότι θα κατέλθει αυτόνομα στις δημοτικές εκλογές της Γορτυνίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

Συνηλθε στα Τρόπαια την 16η Φεβρουαρίου 2019, η ομάδα μελών του ΣΥΡΙΖΑ Γορτυνιας, με θεμα τις Δημοτικές εκλογές Μαϊου 2019. Η ομάδα μελων της Γορτυνίας ανασυγκροτήθηκε τον Νοέμβριο του 2018 με την συμπαράσταση της Νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω ανάγκης διεύρυνσης της, διότι ήταν στην αφάνεια και στην συρρίκνωση.

 Ανταλλάχθηκαν και τοποθετήθηκαν πολλές πολιτικές απόψεις και επιχειρηματα, μίλησαν αρκετοί ομιλητές. Ενας εξ αυτών και ο κ. Πέτρος Ζουνης, ο οποίος μίλησε με τραχη και αντιδημοκρατικό τρόπο, αποκαλώντας την Συντονιστική Επιτροπή και τα μέλη της “ Πασαρέλα”. Εξήλθε της αιθουσης, λίγο πριν την ψηφοφορία και δεν συμμετείχε σε αυτήν, όπως αρμόζει στο Δημοκρατικό ήθος και πολιτισμό που πρεσβεύει το κόμμα μας. Η συζήτηση συνεχίστηκε και η ψηφοφορία έγινε. Αποτέλεσμα αυτής ήταν : Ομόφωνα η ομάδα μελών του ΣΥΡΙΖΑ Γορτυνιας αποφασίζει να μην κατέβει η παράταξη  και να αποδεσμεύσει τα μέλη και τους φίλους της οργάνωσης ως προς τις Δημοτικές εκλογές, πράττοντας ο καθένας κατά συνείδηση. Τους καλεί να στρατευθούν όλοι στην μάχη για τις Εθνικές εκλογές, καθώς και για τις Ευρωεκλογές και τις Περιφερειακές. Η απόφαση εκδόθηκε με γνώμονα την ομόνοια, την ενοτητα, την συσπείρωση και την διεύρυνση της οργάνωσης και του κόμματος μας.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ  ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΟΥΝΗ

Ανεξάρτητη Κίνηση Δημοτών Γορτυνίας

Δήλωση του επικεφαλής της παράταξης Ζούνη Πέτρου

Με αφορμή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Γορτυνίας θέλω να δηλώσω τα εξής: Ποτέ δεν χαρακτήρισα «πασαρέλα» τη συντονιστική επιτροπή και αυτό το διευκρίνισα στη συνεδρίαση της οργάνωσης.

Τους συντρόφους μου τους τιμώ και ποτέ δεν τους πρόσβαλα. Ούτε το έχω κάνει ούτε πρόκειται να το κάνω. Η διαδικασία που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα από την ηγεσία της ΝΕ του κόμματος ήταν μη συλλογική και με αποκλεισμούς. Αντί για ένα ουσιαστικό διάλογο για τα προβλήματα της περιοχής και μέσα από τις σκέψεις, τις ιδέες, τις προτάσεις και τις δυνατότητες που υπήρχαν να προκύψει το αυτοδιοικητικό μας πρόσωπο και οι επιλογές που θα απέρρεαν προτίμησαν τη συναλλαγή με αποκορύφωμα να προτείνουν, εν κρυπτώ από την οργάνωση, τη στήριξη του υποψηφίου που υποστηρίζει η ακραία πτέρυγα της ΝΔ. Το μόνο που έκανα ήταν να δημοσιοποιήσω αυτή τους την επιλογή και να επακολουθήσει ένα μεγάλο ΟΧΙ από την αριστερή-προοδευτική-δημοκρατική κοινωνία και την οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δικαιολογήθηκαν ότι βρέθηκαν προ αδιεξόδου σχετικά με τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου. Κατανοώντας τις δυσκολίες και επισημαίνοντας τις ευθύνες τους κατέθεσα, ωστόσο, στη διάθεσή τους την υποψηφιότητά μου για συγκρότηση ανεξάρτητου δημοκρατικού– προοδευτικού ψηφοδελτίου. Αντί αυτού προσπάθησαν να χειραγωγήσουν τις εξελίξεις και ως τελευταία γραμμή άμυνας προτίμησαν να οδηγήσουν την τοπική οργάνωση σε αδιέξοδο, και να την οδηγήσουν στο να μην κατεβάσει και να μη στηρίξει ψηφοδέλτιο και ο καθένας να κάνει την επιλογή του. Ποιες επιλογές υπάρχουν άραγε; Η μία είναι ο νυν δήμαρχος τον οποίο καθυβρίζουν. Η άλλη είναι ο υποψήφιος που στηρίζεται από την ακραία πτέρυγα της ΝΔ, τον οποίο και πρότειναν. «Ο υποψήφιος δήμαρχος Πέτρος Ζούνης είναι αντιδημοκράτης» όπως με κατήγγειλαν. Άρα; Όταν το 2014 παραιτήθηκα από αντιδήμαρχος και από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γορτυνίας είχα δηλώσει ότι η παράταξη που νίκησε τον δικομματισμό το 2010 έχασε το άρωμα της δημιουργικής συνεργασίας. Λυπάμαι γιατί δικαιώθηκα.

Σήμερα καλώ τους συντρόφους μου τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς Γορτύνιους να δώσουμε μαζί τη μάχη για να μην υπάρξει πισωγύρισμα στο αμαρτωλό παρελθόν. Να ανανεώσουμε τη δημιουργική συνεργασία και να δώσουμε νέα πνοή στην αυτοδιοίκηση του τόπου μας. Σύνθημά μας κανένας δεν περισσεύει. Όσοι θέλουν και μπορούν να προσφέρουν στη Γορτυνία θα έχουν την ευκαιρία να το πράξουν. Ο λόγος μας θα είναι θετικός, δημιουργικός, προοδευτικός με επιχειρήματα αλλά και αμείλικτος όπου χρειαστεί. Εγώ ποτέ δεν «χάϊδεψα αυτιά» την αλήθεια μου κατέθεσα και γι΄ αυτή αγωνίστηκα και αγωνίζομαι με τα λάθη μου και τις αδυναμίες μου. Τίμια όμως και ανιδιοτελώς. Από σήμερα μέχρι τις εκλογές διάλογο μόνο με τον δημοκρατικό λαό της Γορτυνίας.

 

Πέτρος Ζούνης

Υποψήφιος Δήμαρχος Γορτυνίας

επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης Δημοτών Γορτυνίας

3 σχόλια

  • ΤΣΙΤΟΥΡΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
    ΤΣΙΤΟΥΡΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019 22:55 Σύνδεσμος σχολίου

    ΠΕΤΡΟ ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΑΜΑ ΜΠΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΩΣΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ!!!!. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΡΟΣ ΤΟΥ- ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ- ΤΗΝ ΔΕΙΛΙΑ ΤΟΥ- ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥΙ!!!. ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019 11:14 Σύνδεσμος σχολίου

    Εισαι ο μονος ικανος να διοικησεις τον δημο Ο κουλης δεν εχει αυτη την δυνατοτητα και ο Γιαννοπουλος πρεπει επιτελους να μας αδειαει την γωνια αν αποτυχημενος Προχωρα δυνατα κι εδω ειμαστε εμεις

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019 00:49 Σύνδεσμος σχολίου

    Πέτρο σε συμβουλεύω να μην κανεις Παιχνίδια με τον Γιάννη...ο Γιάννης ειναι μπαμπεσης και πρεπει να φύγει απο την καρέκλα του.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...