Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Η παρέα του τράγου» στο Λαγκαδινό Καρναβάλι! (vd)

«Η παρέα του τράγου» στο Λαγκαδινό Καρναβάλι! (vd)

Ο τραγοπόδαρος θεός Πάνας, η χορευτική θεότητα των ερημιών και των βουνών, πήγε και φέτος στα Λαγκάδια, διασχίζοντας τα αρκαδικά βουνά , συνεπαίρνοντας με τον ήχο της φλογέρας του, τις Νύμφες, τις Χάριτες και τις Ώρες σε ένα μοναδικό Αρκαδικό και Διονυσιακό ξεφάντωμα.

Και φέτος ο Σύλλογος Νέων Λαγκαδίων «Δράσις», και η καρναβαλική ομάδα «Η παρέα του τράγου» , οργάνωσαν το ένα και μοναδικό Λαγκαδινό  καρναβάλι , μεταφέρνοντάς σας στο χωροχρόνο των Διονυσιακών και παγανιστικών μυστηρίων.

Η κορύφωση του εορταστικού τετραήμερου έγινε την Κυριακή 10/3, αρχικά με την προετοιμασία των καρναβαλιστών.

Στην κεντρική πλατεία του χωριού , καρναβαλικές μουσικές και ζογκλερικό θέαμα ξεκίνησαν από τις 14:00-18:00 , από τους Circus Sourgielus , καθώς και face painting .

Στις 18:30 , την αφήγηση του Λαγκαδινού καρναβαλιού και την παρουσίαση της παρέλασης εοιμελήθηκε η Μαρίνα Δεληγιάννη , μέχρι τις 19:30 , όπου έγινε η παρέλαση των καρναβαλιστών, με Joggling fire show από τους Circus Sourgielus, και εν ακολουθία το κάψιμο του βασιλιά Τράγου.

Το γλέντι συνεχίστηκε στις 22:00 , στο Circus Sourgielus με τους  “Dusa brass band”. Ένα μουσικό σχήμα, με λαμπρή καριέρα σε γιορτές δρόμου και άκρως ψυχοθεραπευτική δράση για εμάς και τον περίγυρο. Διασκευάζουν κομμάτια από όλη την βαλκανική, τη Μικρά Ασία και ο,τι άλλο αγαπάνε. Είναι οι: Δημήτρης Μπρέντας – κλαρίνο, Peter Jaques – τρομπέτα & κλαρίνο, Τζώρτζης Μαυροειδής – τρομπέτα, Χρήστος Αγγελόπουλος – ακορντεόν, Πάνος Γουρνάκης – νταούλι.

Το βίντεο είναι του Χρήστου Κιντή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...