Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Αδελφότητας Βλογγαίων

Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Αδελφότητας Βλογγαίων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΒΛΟΓΓΑΙΩΝ

Πραγματοποιήθηκε και φέτος η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Αδελφότητας Βλογγαίων "ο Άγιος Γεώργιος" με μεγάλη επιτυχία. Με απόφαση του Δ.Σ, η φετινή εκδήλωση έγινε με τη μορφή συνεστίασης, σε παραδοσιακή ταβέρνα στο Κερατσίνι, με λαϊκή και παραδοσιακή μουσική, την Κυριακή 3 Μαρτίου.

Η ανταπόκριση των Βλογγαίων και φίλων του χωριού μας ήταν μεγάλη (περίπου 150 ατόμα κατέκλυσαν την αίθουσα, η οποία αποδείχθηκε μικρή) και το Δ.Σ τους ευχαριστεί θερμά.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία και καλωσόρισμα του Προέδρου κ. Κανέλλου Λάλου και την κοπή της πίτας την οποία ευλόγησε ο συμπατριώτης μας Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτη Γερβάσιος Φράγκος, ο οποίος μετέφερε και τις ευχές του Μητροπολίτη Γορτυνίας Ιερεμία.

Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν ως το απόγευμα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους : o Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ιωάννης Γιαννόπουλος, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Γορτυνίας και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ευστάθιος Κούλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γορτυνίας κ. Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Παντελής Καμάς, ο Βλογγαίος Δημοτικος Σύμβουλος Κερατσινίου κ. Μηνάς Λάλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πειραιά κ. Χαράλαμπος Τουμπέκης (πρ. Αντιδήμαρχος από την Παύλια Γορτυνίας) και Μελινα Φύκια, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Κορυδαλλού κ. Θεόδωρος Μερεντίτης, η εκδότης της εφημερίδας "Γορτυνία" κα Πένυ Καλύβα και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μακρυσιωτών Μεγαλόπολης κ. Κωνσταντίνος Πριλίγκος, ο οποίος προσέφερε και το δώρο (τον τόμο ΑΡΚΑΔΙΑ) για το φλουρί.

Έστειλαν τις ευχές τους αλλά λόγω άλλων εκδηλώσεων δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν οι Βουλευτές Αρκαδίας κ. Κώστας Βλάσης (ΝΔ), Οδ. Κωνσταντινόπουλος (ΚΙΝΑΛ), ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Βαγγέλης Γιαννακούρας.

Τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Βλογγαίων νιώθουν την ικανοποίησή τους για την επιτυχία της εκδήλωσης και υπόσχονται ότι του χρόνου, σε μεγαλύτερη χώρο, θα πραγματοποιηθεί ακόμα μία σημαντική εκδήλωση για το χωριό μας.

Και του χρόνου !

Εκ του Δ.Σ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...