Menu
RSS
Τετάρτη, 08/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Έφυγε" από τη ζωή ο Γορτύνιος Πανεπιστημιακός Καθηγητής Νίκος Μουτσόπουλος

"Έφυγε" από τη ζωή ο Γορτύνιος Πανεπιστημιακός Καθηγητής Νίκος Μουτσόπουλος

Έφυγε από τη ζωή ο Δημητσανίτικης (από τους Καράκαλους) και Στεμνιτσιώτικης καταγωγής, καθηγητής Νίκος Μουτσόπουλος!

Νίκος Μουτσόπουλος, με καταγωγή από τη Δημητσάνα.

Καθηγητής, Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διευθυντής του Εργαστηρίου Αρχιτεκτονικής Μορφολογίας και Ρυθμολογίας και του Μουσείου Αρχιτεκτονικής, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Βυζαντινών Ερευνών της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.
Σε συνέντευξή του αναφέρει ο ίδιος ότι θυμάται "τις αφηγήσεις του προπάππου του Ευθύμη Καράκαλου –μια πνευματική φυσιογνωμία– που ταξίδεψε στη Ρωσία και τη Σιβηρία για να βοηθήσει τους σταφιδοπαραγωγούς της Αχαΐας και δίδαξε ελληνικά στον Λέοντα Τολστόι. Τους γείτονές του στην Αθήνα, Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, Γεώργιο Σουρή, τον συγγενή του Κώστα Καρυωτάκη".

Για να δείτε τα σπίτια του Ευθύμιου Καράκαλλου και της μητέρας του Καρυωτάκη Κατιγκως Σκαγιαννη μπείτε στον Διαδραστικό Χάρτη - Σπίτια Προσωπικοτήτων του www.dimitsanalivingmuseum.gr

Κώστας Λάμπρος

 

Συλλυπητήριο μήνυμα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη για το Νικόλαο Μουτσόπουλο

«Με βαθύτατη οδύνη πληροφορήθηκα την απώλεια μιας κορυφαίας προσωπικότητας των γραμμάτων και των επιστημών, του Νικολάου Μουτσόπουλου.

Υπήρξε Αρκάς στην καταγωγή και στη συνείδηση, διέπρεψε στον ακαδημαϊκό και επιστημονικό χώρο με σπουδαίες σπουδές, έρευνες και δημοσιεύσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διακρίθηκε για το ευρύ και ανήσυχο πνεύμα του, για το ήθος και την αξιοπρέπειά του, το πολυσχιδές έργο του και σίγουρα αποτελεί λαμπρό πρότυπο ανθρώπου που έχει αναδείξει η Ελλάδα. Αποτελεί αναμφίβολα μέλος της ομάδας των ανθρώπων που «ψήλωσαν» την Ελλάδα και αυτό το έκανε με σκληρή δουλειά, συνέπεια, αφοσίωση, αυταπάρνηση, ταπεινότητα και άδολη αγάπη για την πατρίδα.  

Εύχομαι η παρακαταθήκη του, το σπουδαίο έργο που αφήνει, να αποτελεί εσαεί κίνητρο και αντικείμενο έρευνας από τη νέα γενιά.

Η μακρόχρονη γνωριμία μας υπήρξε ιδιαίτερη τιμή για εμένα.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...