Menu
RSS
Κυριακή, 28/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο συνωστισμός της εξέδρας των επισήμων, τα χαιρετίσματα στον Τατούλη και οι ακροβολισμένοι αστυνομικοί!

Ο συνωστισμός της εξέδρας των επισήμων, τα χαιρετίσματα στον Τατούλη και οι ακροβολισμένοι αστυνομικοί!

- Καλημέρα. Καλό μήνα και καλά ξεμπερδέματα! Ο Οκτώβρης του 2013 μπήκε στη ζωήμας χωρίς ...χρυσή αυγή αλλά πιστεύω ότι θα αντέξουμε και χωρίς αυτούς.  Αυτή η αυγή που ξημέρωσε από προχθές μου φάνηκε ότι ήταν η πιο ...χρυσή από όλες! Εσείς τί λέτε?

- Δεν ήταν καθόλου τυχαίο που η στήλη μας από την Παρασκευή το βράδυ είχε γράψει ότι οι εκπρόσωποι της χρυσής αυγής θα έρθουν στην Τρίπολη μόνο αν δεν τους προλάβουν οι εξελίξεις ( βλέπε αρχείο του ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΑΡΚΑΔΙΑ ). Δεν παινεύουμε το σπίτι μας ( γιατί  απλά δεν υπάρχει κίνδυνος να μας πλακώσει ) αλλά θέλουμε να δείξουμε σε κάποιους πόσο μπροστά βρισκόμαστε σε πληροφορίες και σε όλους εσάς πόσο διαβασμένοι είσαστε όταν μας ...διαβάζετε.

- Τί είπε λοιπόν ο Μητσοτάκης στο Μιχαλολιάκο την περασμένη Παρασκευή? " Του ευχήθηκε: "...καλό Σαββατοκύριακο"! ( τώρα εξηγούνται όλα ).

- Η πρώτη δήλωση του αρχηγού της χρυσής αυγής μέσα από την φυλακή ξέρετε ποιά ήταν? Ήταν αυτή: ..."είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει εδώ μέσα, οι αλλοδαποί  κλέβουν τα κελιά μας".

- Ας έρθουμε τώρα στα δικά μας και πιο συγκεκριμένα στην παρέλαση που έγινε στην Τρίπολη την περασμένη Κυριακή για τα 192 χρόνια από την Άλωση. Επειδή στα αναλυτικά ρεπορτάζ του "ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ" μάθατε τί έγινε, εμείς θα σας ενημερώσουμε για τα περίεργα που σημειώσαμε ( και δεν ήταν και λίγα ).

- Πρώτον, δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά η προχθεσινή παρέλαση ήταν η πρώτη που έγινε στην Τρίπολη πάνω σε πεζόδρομο και χωρίς σκέπαστρο στην εξέδρα των επισήμων και των πολιτικών. Να θεωρήσουμε ότι η ...τιμωρία ξεκίνησε?

- Στη συνέχεια παρατηρήσαμε ότι κανένα τοπικό στέλεχος της χρυσής αυγής δεν εμφανίστηκε στην παρέλαση. Γιατί χαθήκανε τα ντόπια παλικάρια ( και η ωραία κυρία ) που μέχρι πρότινος καμάρωναν δίπλα στον Παναγιώταρο?

- Ο συνωστισμός στην εξέδρα των επισήμων για μια ακόμη φορά ήταν μεγάλος. Αλήθεια από πότε γυναίκες πρώην Δημάρχων, αποτυχημένοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι καθώς και απλοί καθηγητές και δάσκαλοι θεωρούνται επίσημοι? Όχι για να ξέρουμε κ. τελετάρχη!

- Η γυναίκα πάντως του σημερινού Δημάρχου Τρίπολης δεν ανέβηκε καθόλου στην εξέδρα των επισήμων. Προτίμησε να κάτσει στην απέναντι πλευρά ( που είχε και σκέπαστρο ) και είδε την παρέλαση μαζί με άλλους δημοτικούς συμβούλους και φίλους. Έξυπνη κίνηση ( και σίγουρα πιο δροσερή )

- Σε κάποια φάση είδαμε το γιατρό ( και επικεφαλής δημοτικής παράταξης της μειοψηφίας του Δήμου Τρίπολης ) Κώστα Γεωργακόπουλο να αποχωρεί από την εξέδρα των επισήμων. Λέτε να τον βάρεσε ο ήλιος στο κεφάλι το γιατρό, γι αυτό έφυγε? Είναι πολύ πιθανό.

- Έντονη αλλά διακριτική ήταν η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια της παρέλασης. Πίσω μάλιστα από το Δικαστικό Μέγαρο ήταν ( για καλό και για κακό ) σε ετοιμότητα μία ομάδα πλήρως εξοπλισμένη. Τελικά όλα εξελίχθηκαν ομαλά και δεν χρειάστηκε να δράσουν. Ούτε ρουθούνι δεν άνοιξε!

- Πολλοί αστυνομικοί ήταν πάντως ακροβολισμένοι και ανάμεσα στον κόσμο με πολιτική περιβολή. Περίμεναν και αυτοί το απρόβλεπτο που ποτέ δεν προέκυψε. Τέλος καλό όλα καλά.

- Και στη Αρκαδία ψάχνουν οι εσωτερικές υποθέσεις της Αστυνομίας για ...ένστολους χρυσαυγίτες! Ειδική ομάδα "χτενίζει" ολόκληρη τη Νότια Ελλάδα και σύντομα μπορεί να έχουμε αποδείξεις και ονόματα. ( Στη Λακωνία είχαμε ήδη τα πρώτα αποτελέσματα )

- Λίγο πριν την παρέλαση και όταν οι επίσημοι ανέβαιναν τα σκαλιά του Αγίου Βασιλείου κάποιος Τριπολίτης που έπινε καφέ σε παρακείμενη καφετέρια φώναξε δυνατά στον Περιφερειάρχη: " Τατούλη έχεις χαιρετίσματα από τον Μπόμπολα". Ο κύριος αυτός μάθαμε ότι παλιά ήταν στέλεχος της τοπικής ΝΔ. Τί να εννοούσε άραγε ο πρώην συναγωνιστής του Πέτρου?

- Μόνος του ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας και όχι μαζί με τους άλλους επισήμους ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Πιό καλή η μοναξιά ή... συμβολική κίνηση? Δεν μπόρεσα να βγάλω συμπέρασμα.

- Μαζί με τη Νικολάκου - και άλλους - ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας για τη δοξολογία ο Αρκάς περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου Γιώργος Ρουμελιώτης. Τα άλλα σκαλιά της εκκλησίας ( για να φάμε και κανένα κουφέτο ) πότε θα τα ανέβει ο Γιώργαρος? ( αυτό είναι το θέμα που καίει πολύ το γυναικείο κόσμο της περιοχής μας ).

- Ο ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ μέσα στην Τρίπολη κατάφερε να κλέψει το Χ στο ματς με το Μεσολόγγι στις καθυστερήσεις! Έτσι μάγκες δε βλέπω άνοδο. Ένας κούκος ( ο Σκούφαλης ) δεν μπορεί να φέρει την άνοιξη.

- Το νέο σέντερ φορ του Παναρκαδικού θα έκανε καλύτερη καριέρα στην ομάδα του Αρκαδικού! Μόνο με "πι και ρολ" θα βρει στόχο το παλικάρι που είναι και δύο μέτρα. Έτσι τουλάχιστον έδειξε στο παιχνίδι. Τέτοια γκολ δεν χάνονται ούτε από ...μένα!

- Από την άλλη πλευρά είχαμε την ήττα του Αστέρα στη Λεωφόρο ( με 2-1 ) από τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ. Ο διαιτητής Παπάς ( του συνδέσμου Αθηνών!!! ) ήταν απαράδεκτος και εκτέλεσε εν ψυχρώ την ομάδα της Τρίπολης με τις αποφάσεις του. Μήπως η αντιτρομοκρατική έπιασε λάθος ...Παπά?

- Ρωτάω σαν φίλαθλος κάτι απλό και φυσικά δεν περιμένω απάντηση: υπήρχε περίπτωση σε ένα μάτς σαν το χθεσινό να οριστεί διαιτητής από την Αρκαδία ( 'οπως π.χ. ο Δελφάκης ) για να διευθύνει τον αγώνα μεταξύ Αστέρα και ΠΑΟ? Γιατί τότε ορίστηκε διαιτητής του συνδέσμου Αθηνών? Μη μου πείτε ότι δεν υπήρχαν άλλοι διαθέσιμοι! Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάνε πλέον οι άνθρωποι.

- Όλα καλά τα είδε ο ΣΚΑΙ στη Λεωφόρο. Γεια σου Αλαφούζο με το ...κλαρίνο σου!

- ΤΕΛΟΣ: Όλοι ανεξαιρέτως οι πολιτικοί, που έκαναν δηλώσεις μετά την παρέλαση, αναφέρθηκαν στην χρυσή αυγή. Σε όλους αυτούς θυμίζω τη φράση του Μπρεχτ: "μην πανηγυρίζετε για το κτήνος που σκοτώσατε διότι η μάνα του είναι ζωντανή και μάλιστα βρίσκεται σε οργασμό". Ο νοών νοείτο... ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΑΡΚΑΔΙΑ!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...