Menu
RSS
Σάββατο, 04/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η πλατεία Μπερίσα, το «έγκλημα» του Αστέρα και τα ξημερώματα του Δημάρχου

Η πλατεία Μπερίσα, το «έγκλημα» του Αστέρα και τα ξημερώματα του Δημάρχου

- Γεια χαρά νταν και τα κουκιά μπαγλάν. Μάγκες καληνυχτάκηδες τα σέβη μου. Καλημέρα στα περήφανα νειάτα και στα τιμημένα γηρατειά. Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται. Αν όχι τώρα, πότε? Αν όχι εδώ, πού? Αν όχι από εμάς, από ποιούς? Ερωτήματα που ψάχνουν απαντήσεις και που θα ψάχνουν για πολλά χρόνια ακόμη.

- Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε η πλατεία Άρεως θα αλλάξει όνομα και θα γίνει πλατεία Κολοκοτρώνη ενώ η πλατεία Κολοκοτρώνη θα ονομαστεί πλατεία Παπαναστασίου. Γιατί εμείς είχαμε την εντύπωση ότι η πλατεία Κολοκοτρώνη είχε μετονομαστεί εδώ και χρόνια σε πλατεία Μπερίσα?

- Μάθαμε ότι προχθές ο συμπατριώτης μας Βουλευτής Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής πήγε στην Τήνο, προσκύνησε τη Μεγαλόχαρη και ξαναγύρισε αυθημερόν στην Αθήνα. Δε φαντάζομαι να είχε τάξει στην Παναγία λαμπάδα ίσα με το μπόι του διότι θα ξοδεύτηκε και δεν είμαστε τέτοιες ώρες για έξοδα. Είμαστε?

- Το "δείπνο στο σκοτάδι" που θα γίνει στην Τρίπολη το Σάββατο 19 Οκτωβρίου κάποιοι θα το απολαύσουν από σήμερα! Οι διακοπές της ΔΕΗ που θα γίνουν σε διάφορες περιοχές της Τρίπολης θα είναι τα προεόρτια του δείπνου. Έτσι για να μπαίνουμε από νωρίς στο κλίμα της εκδήλωσης. Καλή όρεξη!

- Για τα στημένα παιχνίδια ποδοσφαίρου εκλήθη από τον εισαγγελέα ο Καυμενάκης. Στην κατάθεσή του ο ένας από τους ιδιοκτήτες του Αστέρα Τρίπολης δεν έκανε αποκαλύψεις λέγοντας ότι δεν ξέρει τίποτα για τα στημένα. Ξαναθυμήθηκε όμως το "ντου" του Μαρινάκη στα αποδυτήρια των διαιτητών του τελικού λέγοντας ότι στο δεύτερο ημίχρονο βγήκαν άλλοι διαιτητές στο γήπεδο! Αυτά τα μαγικά μόνο στο ελληνικό ποδόσφαιρο γίνονται τελικά. Μόνο εδώ.

- Μέχρι τώρα πάντως ο Αστέρας "πληρώνει" με τις διαιτησίες που έχει φέτος το "έγκλημα" που έκανε στον περσινό τελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Το "έγκλημα" ήταν ότι μία επαρχιακή ομάδα κοίταξε στα μάτια τον πρωταθλητή Ολυμπιακό και ήθελε μάλιστα να πάρει το κύπελλο στην Τρίπολη. Αυτά πληρώνει φέτος ο Αστέρας!

- Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στη Μεγαλόπολη για τα εγκαίνια του νέου Δημαρχείου. Η φιέστα θα είναι μεγάλη διότι εν μέσω οικονομικής κρίσης το να φτιάχνεις Δημαρχείο και μάλιστα να το εγκαινιάζεις τόσο σύντομα δεν είναι και λίγο πράγμα. Μη μας φαίνονται όλα αυτονόητα διότι έχουν αλλάξει τα πράγματα και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

- Παρέα αυτοδιοικητικών της Αρκαδίας σχολιάζοντας την οικονομική κατάσταση στους Δήμους αλλά και τις ενδεχόμενες αλλαγές του εκλογικού Νόμου έλεγαν ότι έτσι όπως το πάει η κυβέρνηση είναι προτιμότερο οι Δήμαρχοι να διορίζονται από τον Υπουργό Εσωτερικών και να μην εκλέγονται από το λαό! Εδώ που τα λέμε δεν έχουν και άδικο.

- Στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας όλες οι υπηρεσίες είναι ανοιχτές στις 7 το πρωί! Δεν ξέρω τί ώρα κλείνουν αλλά πρωί - πρωί όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι στη θέση τους και όλες οι δημόσιες υπηρεσίες του Λεωνιδίου λειτουργούν κανονικά. Πρέπει να είναι ο μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα που συμβαίνει αυτό. Πάνε καλά οι άνθρωποι?

- Όπως μάθαμε και ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Γιάννης Μαρνέρης βρίσκεται καθημερινά στο γραφείο του από τις 6 το πρωί! Για μπεκάτσες πάει ο Δήμαρχος?

- Τώρα που είπαμε για μπεκάτσες μην ξεχάσω να σας πω ότι πέσανε οι πρώτες βελουδομάτες στα έλατα. Πουλοκυνηγοί ετοιμαστείτε διότι με τις πέρδικες δε γίνεται τίποτα. Τζάπα σπάτε τα πόδια σας  στις βουνοκορφές και στα βράχια. Πιάστε κάμπους και πυρ κατά βούληση.

- ΤΕΛΟΣ: Μαθήματα δημοσιογραφίας άρχισαν στο κέντρο ψυχοκοινωνικής επανένταξης Τρίπολης "Αμάλθεια". Μία αξιόλογη προσπάθεια του κέντρου για ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη στήριξης και ουσιαστικής βοήθειας. Μία προσπάθεια που στηρίζεται στον εθελοντισμό και στη διάθεση μερικών ανθρώπων για προσφορά. Εμείς είμαστε κοντά τους σε αυτή την προσπάθεια. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΑΡΚΑΔΙΑ και μην ξεχνάτε: ξυπνήστε αυτούς που κοιμούνται και όχι αυτούς που ονειρεύονται.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...