Menu
RSS
Τρίτη, 30/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κούλουμα στον Αναβρυτό Μεγαλόπολης (εικόνες)

Κούλουμα στον Αναβρυτό Μεγαλόπολης (εικόνες)

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αναβρυτού και η Τοπική Κοινότητα Αναβρυτού με την υποστήριξη του Δήμου Μεγαλόπολης και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης, γιόρτασαν παραδοσιακά τα Κούλουμα, την Καθαρά Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου, με την πεντανόστιμη φασολάδα, την σπιτική ταραμοσαλάτα, την λαγάνα, τον χαλβά, το τουρσί, τις ελιές, το κρασί, το εξαίρετο τοπικό τσίπουρο, με μουσική, χορό, μεγάλο κέφι και με σύμμαχο τον καλό καιρό.

Πάνω από ογδόντα συμπατριώτες και συμπατριώτισσες βρέθηκαν στην όμορφη και ζεστή Πολιτιστική Αίθουσα του Αναβρυτού που δεσπόζει σε ένα ιδιαίτερα ψηλό τοπίο με απέραντη θέα, κατάλληλο για το πέταγμα του χαρταετού, έθιμο που τίμησαν πολύ μικροί και μεγάλοι φίλοι από τον Αναβρυτό.

Τους επισκέπτες υποδέχονταν με μεγάλη εγκαρδιότητα και χαρά τα μέλη και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Γιάννης Παπακυριαζής, καθώς και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Γιάννης Καντέλης.

Στα Κούλουμα του Αναβρυτού παραβρέθηκαν, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αντώνιος Κυριακόπουλος και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Χρήστος Κουμουνδούρος.

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αναβρυτού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους, τους ευχήθηκε καλή Σαρακοστή,  καλή διασκέδαση και αναφέρθηκε στις πέντε ετήσιες εκδηλώσεις και δράσεις του Συλλόγου και την επέκταση του χώρου της Πολιτιστικής Αίθουσας. Ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την άμεση ανταπόκρισή του στην υποστήριξη του γιορτασμού της Καθαράς Δευτέρας στον Αναβρυτό. Στην αντιφώνησή του, ο Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος, ευχήθηκε καλή Σαρακοστή και εκτίμησε ότι η εν εξελίξει επέκταση της Πολιτιστικής Αίθουσας θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Καλοκαίρι.

Όλα ήταν άψογα, καλά οργανωμένα από τους φιλόξενους και δραστήριους Αναβρυτινούς, όλοι απόλαυσαν το παραδοσιακό γεύμα που είχαν ετοιμάσει οι τελευταίοι και μετά ακολούθησε χορός και γλέντι στον προαύλιο χώρο.

anavytos1

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...