«Βελτίωση της απόδοσης του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων» ζητούν στη Μεγαλόπολη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης συζήτησε και αποφάσισε ομόφωνα την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης έργου με τίτλο «Βελτίωση της απόδοσης του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Μεγαλόπολης» από το Δήμο Μεγαλόπολης στην Ανοιχτή Πρόσκληση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 08: «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Πελοποννήσου», Κωδικός Προτεραιότητας 46 «Επεξεργασία ύδατος (λύματα)» του Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου - Ιόνιων Νήσων 2007-2013, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000 €.
Το έργο αφορά την κατασκευή δύο δικτύων Αποχέτευσης Ομβρίων επί της οδού
Δημητρακοπούλου και Πίνδου, οι οποίοι θα αποχετεύουν τα όμβρια με τελικό αποδέκτη την υφιστάμενη μισγάγγεια, καθώς και την κατασκευή αγωγού Αποχέτευσης Ακαθάρτων από την οδό Αγίου Αθανασίου έως τον κατασκευασμένο αγωγό επί της οδού Αρχαίου Θεάτρου ο οποίος έχει ήδη ως τελικό αποδέκτη τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού.
Ο αγωγός Ομβρίων της οδού Δημητρακοπούλου αποχετεύει ανάντη περιοχή
εκτάσεως
, και συνολικά αποχετεύει έκταση
. Ο αγωγός Oμβρίων της οδού Πίνδου, αποχετεύει ανάντη έκταση
και συνολικά αποχετεύει έκταση
.
Ο αγωγός Ακαθάρτων αρχίζει με φρεάτιο επί της Αγίου Αθανασίου, ακολουθεί την
οδό Ανδριανοπούλου και μέσω της οδού Αρχαίου Θεάτρου καταλήγει σε υφιστάμενο
φρεάτιο Α1, επί της οδού Αρχαίου Θεάτρου με υψόμετρο πυθμένα 416,05μ. Το
υφιστάμενο φρεάτιο Α1, ανήκει στον υφιστάμενο αγωγό ακαθάρτων ο οποίος τελικώς απορρέει στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού.
Το έργο της παρούσας προγραμματικής σύμβασης αποτελείται από τα 2 ακόλουθα υποέργα:
Υποέργο 1: Βελτίωση της απόδοσης του δικτύου ακαθάρτων Δ.Κ. Μεγαλόπολης Δήμου Μεγαλόπολης, προϋπολογισμού 1.970.000,00 €.
Υποέργο 2: Αρχαιολογική παρακολούθηση από την ΛΘ΄ ΕΠΚΑ.