Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τα νέα του Μορφωτικού Συλλόγου Ζώνης Μεγαλόπολης

Τα νέα του Μορφωτικού Συλλόγου Ζώνης Μεγαλόπολης
 
[#] Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε η Δράση συλλογής τροφίμων μακράς διαρκείας, από τον Σύλλογό μας, τα οποία την επομένη μέρα προσφέραμε στο Σύλλογο Γυναικών Μεγαλόπολης «Καλλιστώ» για να προωθηθούν μαζί με άλλα που μαζεύτηκαν, σε άπορες οικογένειες της περιοχής μας. Όσον αφορά το χωριό μας, προσέφεραν τρόφιμα οι εξής συμπατριώτες μας: Μιλτιάδης και Μαρία Παναγιωτοπούλου, Οικογένεια Παναγιώτη Ι. Γαϊτανάκη, Δώρα Ζούζουλα, Τάκης Παπαδημητρίου, Ανδριανή Χαρίτου, Θανάσης Καλόμαλος & Μαρία Λαγούδη-Καλομάλου,  Γιάννης Παν. Γαϊτανάκης,  Δημήτρης Ν. Κάλεσιος, Γιώργος Π. Μαυροειδάκος, Ντίνα Γαίτανάκη και η κόρη τους Ειρήνη- Μαρκέλλα, Θανάσης και Διαμάντω Τόμπρου και Μαρία Ν. Κάλεσιου. Του ευχαριστούμε πολύ για τις προσφορές τους, που έδωσαν χαρά μέσα στις γιορτινές μέρες.
 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΣ ΜΑΡΙΑ ΛΑΓΟΥΔΗ-ΚΑΛΟΜΑΛΟΥ ΩΣ ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΟΜΑΛΟΣ, Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΓΑΪΤΑΝΑΚΗ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΖΩΝΑΤΑΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ.ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ.
 
[#] Ο Σύλλογός μας ευχαριστεί τους διακεκριμένους λογοτέχνες  και μέλη μας κ. ΣΠΥΡΟ Κ. ΚΑΡΑΜΟΥΝΤΖΟ και κ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΙΑΤΡΟΥ - ΣΟΊΤΑΡΙΔΗ για  την οικονομική τους ενίσχυση ώστε να αγοραστεί ένα μέρος των υλικών για την παρασκευή των νηστίσιμων γλυκισμάτων που προσφέρθηκαν  σε όλους τους κατοίκους της Ζώνης την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, μαζί με  καλαίσθητες ευχητήριες κάρτες. Τα γλυκά παρασκεύασε με ιδιαίτερη τέχνη η Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. ΜΑΡΙΑ ΛΑΓΟΥΔΗ - ΚΑΛΟΜΑΛΟΥ. Τα Μέλη  του Δ.Σ. του Συλλόγου μας (η Πρόεδρός μας, ο Αντιπρόεδρος Γίωργος Παν. Γεωργόπουλος, η Γραμματέας Ζαχαρούλα Παν. Γαϊτανάκη και ο Πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής Γιάννης Παν. Γαϊτανάκης) επισκέφθηκαν τους κατοίκους της Ζώνης προσφέροντάς τους τις κάρτες τους Συλλόγου, τα νόστιμα γλυκά και ανταλλάσσοντας μαζί τους γιορτινές ευχές.
 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΡΙΑ ΛΑΓΟΥΔΗ-ΚΑΛΟΜΑΛΛΟΥ, Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΓΑΪΤΑΝΑΚΗ ΜΕ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΑΝΑ ΧΕΙΡΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙ.ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ ΣΤΗΝ κ. ΔΩΡΑ ΖΟΥΖΟΥΛΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ.
 
[#] Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016, είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο χωριό μας τους μαθητές δύο τμημάτων της δευτέρας τάξης του 2ου Γυμνασίου Περιστερίου, με πέντε από τις καθηγήτριές τους. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο χωριό μας από τα Μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου, η Γραμματέας μας Ζαχαρούλα Παν. Γαϊτανάκη τους μίλησε για τα σπίτια, τις δεξαμενές, το καμπαναριό, περπάτησαν στους δρόμους, είδαν τα πέτρινα σπίτια και τράβηξαν πολλές φωτογραφίες.
 ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ.ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ.ΣΤΙΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΤΡΙΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΒΡΥΣΗ.ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΓΙΩΡΓΟ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ, ΞΕΚΙΝΑ Η ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ.
 
Στη συνέχεια, στην αίθουσα του Συλλόγου στ’ Αλώνια, η κ. Κατερίνα Παν. Χαρίτου με απλό και κατανοητό τρόπο, μίλησε στους μαθητές για τα διάφορα αντικείμενα και εργαλεία που χρησιμοποιούσαν οι ντόπιοι τα παλιά χρόνια, για να μαγειρεύουν, να καλλιεργούν τη γη τους και να περιποιούνται τα ζωντανά τους.
Τα παιδιά γεύτηκαν τα παραδοσιακά φαγητά (βραστό με τραχανά σούπα, χορτόπιτα, τραχανόπιτα και φασόλια μαυρομάτικα με άγρια χόρτα) που ετοίμασαν η κ. Κατερίνα Π. Χαρίτου, η Πρόεδρός μας Μαρία Λαγούδη-Καλομάλου και το Μέλος του Δ.Σ. Τάκης Παπαδημητρίου, ενώ φεύγοντας πήραν μαζί τους τα εύγευστα σάντουϊτς που προσέφερε το καφέ «Ροντώ» της Μεγαλόπολης.
Οι μαθητές προσέφεραν στον Σύλλογό μας έναν πίνακα κατασκευής τους, τον οποίο ήδη τοποθετήσαμε στην αίθουσά μας, ως ανάμνηση της παρουσίας τους σε αυτήν. Η παρουσία τόσων παιδιών στο χωριό μας ήταν συγκινητική και μας γέμισε χαρά.
Τριγυρνώντας στους δρόμους, ακούστηκαν ξανά πολλές παιδικές φωνές και γέλια, ήταν υπέροχες οι σκηνές που καταγράφτηκαν με τους μαθητές και τις καθηγήτριές τους. Φεύγοντας από το χωριό μας, βγάλαμε αναμνηστικές φωτογραφίες, για να μας θυμίζουν τις όμορφες στιγμές που μοιραστήκαμε μαζί τους, ενώ πολλά παιδιά ήθελαν να μείνουν περισσότερη ώρα μαζί μας. Έγινε μια αρχή, που ελπίζουμε να γίνει η αφετηρία κι άλλων τέτοιων εκπαιδευτικών επισκέψεων στη Ζώνη μας.
 
[#] Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση με παραδοσιακή πέτρα περιμετρικά του Πηγαδιού στα Βρυσούλια. Για το έργο είχε προσφέρει στον Σύλλογό μας το ποσό των 550 ευρώ ο συγχωριανός μας Γιάννης Παν. Γαϊτανάκης, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ. Τα υπόλοιπα χρήματα κατέβαλε το Σωματείο μας.
 ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΔΩΣΕ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΗΓΑΔΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΒΡΥΣΟΥΛΙΑ» ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ. ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΠΕΤΡΙΝΗ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΡΜΟΛΟΪ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΤΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΧΕ ΟΠΛΙΣΤΕΙ ΜΕ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ. Η ΔΑΠΑΝΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΑΙ ΤΙΣ ΔΩΡΕΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ. ΣΤΟ ΕΓΓΥΣ ΜΕΛΛΟΝ Ο ΧΩΡΟΣ ΠΕΡΙΞΤΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΔΕΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΦΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ. ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΧΩΡΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ, ΜΕ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΟΜΟΡΦΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ !!!
      
[#[ Όσοι επισκέπτονται την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Συλλόγου μας στ’ Αλώνια, μπορούν να γράφουν δυο λόγια, ένα μήνυμα, μια σκέψη και στο ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ, που ανοίξαμε.
[#] Το δεύτερο παιδί τους, κοριτσάκι, απέκτησαν ο συμπατριώτης μας Μανώλης Αθαν. Αργυρόπουλος και η σύζυγός του Φωτεινή Κοτέλου. Στους ευτυχείς γονείς ο Σύλλογός μας εύχεται να τους ζήσει η μπέμπα και να είναι καλότυχη.
[#] Τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Μορφωτικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Ζώνης, εύχονται στα Μέλη του Σωματείου μας, στους συμπατριώτες και στους φίλους του χωριού μας και του Συλλόγου μας, ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
[#] Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ: Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Συλλόγου μας στ’ Αλώνια, κόβουμε την πίτα μας, πίνοντας ένα ζεστό ρόφημα της προτίμησής μας και ανταλλάσσουμε ευχές για τη Νέα Χρονιά. Σας περιμένουμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.
              Η Πρόεδρος                                           Η  Γραμματέας
Μαρία Λαγούδη – Καλομάλου              Ζαχαρούλα Παν. Γαϊτανάκη  

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΕΟΡΤΑΣΙΚΟ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ. ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΛΙΣΜΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΔΙΩΝ ΕΛΑΤΟΥ. ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΕΣ ΛΑΜΠΕΣ ΜΕ ΧΟΡΗΓΙΑ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΚΑΙ ΦΩΤΕΙΝΟ ΚΑΤ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ. ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΤΟΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...