Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κέντρο δια βίου μάθησης θα ιδρυθεί στην Μεγαλόπολη!

Κέντρο δια βίου μάθησης θα ιδρυθεί στην Μεγαλόπολη!
Την ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) στο Δήμο Μεγαλόπολης, με σκοπό την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολη. Οι αρμοδιότητες δια βίου μάθησης θα ασκούνται από την υπηρεσιακή  μονάδα του Δήμου που ασκεί αρμοδιότητες σε θέματα παιδείας.

Επίσης, αποφασίστηκε η υποβολή Αίτησης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή του Δήμου Μεγαλόπολης στην Πράξη «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) – Νέα Φάση» με κωδικό ΟΠΣ 5002212 του Ε.Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς (Γ..Γ.Δ.Β.Μ.Ν.Γ) του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), προκειμένου να υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων, μέσω των «Κέντρων Διά Βίου Μάθησης» (Κ.Δ.Β.Μ), που οι Δήμοι ιδρύουν σύμφωνα με το Ν.3879/2010.

Στην ίδια απόφαση, προβλέπεται η διάθεση των χώρων διοίκησης και εκπαίδευσης του Κ.Δ.Β.Μ., που θα λειτουργεί στα κτίρια των Σχολικών Μονάδων Μεγαλόπολης ή κατά περίπτωση και αν υφίσταται ανάγκη στα Σχολικά κτίρια των Δημοτικών Ενοτήτων Γόρτυνος και Φαλαισίας του Δήμου Μεγαλόπολης, με παραχώρηση γραφείων και λοιπού εξοπλισμού για το σκοπό αυτό, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που αναφέρονται στα κριτήρια συμμετοχής της αίτησης και το συμβούλιο εξουσιοδοτεί το Δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Διονύσιο Παπαδόπουλο, για την υπογραφή του σχετικού Συμφώνου Συνεργασίας για την ένταξη του Δήμου στην ως άνω Πράξη του Ε.Π. και οποιουδήποτε περαιτέρω εγγράφου απαιτηθεί για την επίτευξη του στόχου και τη λειτουργία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) στο Δήμο Μεγαλόπολης, για την υλοποίηση Προγραμμάτων Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...