Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σαν σήμερα ... πριν 10 χρόνια βρέθηκε η Εικόνα της Παναγίας Έλωνας!

Σαν σήμερα ... πριν 10 χρόνια βρέθηκε η Εικόνα της Παναγίας Έλωνας!
Έχουν περάσει πλέον δέκα ολόκληρα χρόνια, από τη στιγμή που βρέθηκε και γύρισε στη θέση της η Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Έλωνας, στην Κυνουρία.
Η Εικόνα είχε κλαπεί την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2016 και βρέθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2016, μετά από συντονισμένες ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η Ιερά Εικόνα επανήλθε πανηγυρικά και μέσα σε κλίμα Ιεράς κατανύξεως, τοποθετήθηκε στο μόνιμο θρονί της, στην Ιερά Μονή Ελώνης Κυνουρίας, όπου χιλιάδες πιστών φτάνουν στην Μονή να προσκυνήσουν την Παναγία μας προκειμένου να λάβουν χάριν και δύναμιν. Από τότε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ καθιέρωσε να εορτάζεται η εορτή της επανόδου της Εικόνας την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου κάθε χρόνου, το λεγόμενο το Πρωτοκύριακο.
Η εικόνα της Παναγίας της Έλωνας είναι αγιογραφία, καλυμμένη με χρυσό "πουκάμισο" κι αποδίδεται τον Ευαγγελιστή Λουκά. Σύμφωνα με την παράδοση, η εικόνα βρέθηκε από βοσκούς της περιοχής, σε απόκρημνη κι απρόσιτη θέση κι εντοπίστηκε γιατί κατά "θαυμαστό" τρόπο φωτιζόταν επίμονα το σημείο.
Στην εικόνα αυτή της Θεοτόκου έχουν αποδοθεί πολλά θαύματα και γι' αυτό πλήθος από τάματα πιστών και αφιερώματα όπως κανδήλια περιβάλουν το προσκυνητάρι της. Οι πιστοί, όλο το χρόνο, από κάθε γωνιά της χώρας ακόμα κι από το εξωτερικό, φτάνουν με κάθε τρόπο και μέσο, πεζοπορώντας και γονυπετώς, εκπληρώνοντας το τάμα τους και προσκυνώντας την Ιερά εικόνα της Παναγίας, δείχνοντας έτσι την αγάπη τους και την ευγνωμοσύνη τους στο πρόσωπο της Θεοτόκου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...