Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νέα Υόρκη | Εγκάρδια συνομιλία Κώστα Βλάση με Ευάγγελο και ηγέτες της ομογένειας της Νέας Ιερσέης (vd)

Νέα Υόρκη | Εγκάρδια συνομιλία Κώστα Βλάση με Ευάγγελο και ηγέτες της ομογένειας της Νέας Ιερσέης (vd)

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στις ΗΠΑ επεσήμανε ότι στόχος είναι να γνωρίσουν από κοντά την ομογένεια, να καταγράψουν τις ανάγκες και τις προσδοκίες των ομογενών και να βρουν λύσεις στα προβλήματα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο θέμα της διατήρησης της ελληνικής γλώσσας και τόνισε ότι δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι η επίσκεψη στη Νέα Υόρκη ξεκίνησε από το Ελληνικό Σχολείο Τσάρτερ του Μπρούκλιν και σήμερα, Τετάρτη θα επισκεφθεί το Λύκειο του Αγίου Δημητρίου της Αστόριας.

Ο Δρ. Βλάσης συνεχάρη των Μητροπολίτη και τους ηγέτες της ομογένειας για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για την ενίσχυση των σχολείων και τους προέτρεψε να ιεραρχήσουν τις ανάγκες για τα σχολεία, συμπεριλαμβανομένου και του θέματος των εκπαιδευτικών, ούτως ώστε να τα δρομολογήσουν.

Στιγμιότυπο από το δείπνο προς τιμή του Δρ. Κωνσταντίνου Βλάση. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς διευκρίνισε ότι είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας και συνέστησε να σταλούν εγκαίρως οι προτάσεις ούτως ώστε να δρομολογηθούν για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ο κ. Ευάγγελος ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για την επίσκεψη και τον παρακάλεσε να μεταφέρει την πρόσκληση προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να επισκεφθεί τη Νέα Ιερσέη και τις άλλες πολιτείες που ανήκουν στην Μητρόπολη.

Μετά την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων παρατέθηκε δείπνο σε εστιατόριο της περιοχής, όπου οι ηγέτες των οργανώσεων είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Δρ. Βλάση και τους συνεργάτες του.

Από αριστερά διακρίνονται οι Αλέξης Φαίδωνος Βαντέτ, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Ευάγγελος και Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά οι Ελένη Κωνσταντινίδη, Γεωργία Κλέτσου, Γεωργία Χαλάκου, Ιωάννης Κουρούνης, Δρ. Κωνσταντίνος Βλάσης, Μητροπολίτης Ευάγγελος και Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Ευάγγελος δώρισε την εικόνα του Αγίου Κωνσταντίνου στον υφυπουργό Εξωτερικών Δρα Κωνσταντίνο Βλάση. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας. Από αριστερά οι Δρ. Κωνσταντίνος Βλάσης, Μητροπολίτης Ευάγγελος και Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά Ελένη Κωνσταντινίδη, Γεωργία Χαλάκου, Μητροπολίτης Ευάγγελος, Δρ. Κωνσταντίνος Βλάσης και Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών ενώ εισέρχεται στο Μητροπολιτικό Μέγαρο της Νέας Ιερσέης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

https://www.anamniseis.net/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...