Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νικολάκου για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου: "Έχουμε την απόλυτη βεβαιότητα ότι οι υπηρεσίες μας έπραξαν όπως πρέπει" (vd)

Νικολάκου για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου: "Έχουμε την απόλυτη βεβαιότητα ότι οι υπηρεσίες μας έπραξαν όπως πρέπει" (vd)

Μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνει "μη νόμιμο" το σχέδιο σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και της εταιρείας "Β. Τατούλης & Σία Ο.Ε.", λόγω της συγγενικής σχέσης μεταξύ των δύο πλευρών, η Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας και Αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου προχώρησε σε δηλώσεις από την Κορινθία.

«Ήρθε το Ελεγκτικό Συνέδριο, με τη διαφωνία της Προέδρου του, να θέσει ένα ζήτημα σχετικά με την ανάθεση έργων στην εταιρεία ΚΑΣΤΑΤ. Έχουν πάρα πολλά τμήματα του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η Ολομέλειά του, ότι είναι εντελώς νόμιμα τα έργα που έχουν δοθεί στην εταιρεία ΚΑΣΤΑΤ, πάντα μέσα από διαγωνισμούς, από το 2016 και μετά μέσα από ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς.

Η Οικονομική Επιτροπή δεν αναθέτει, εγκρίνει την νομιμότητα των πράξεων των υπηρεσιών παραγόντων. Όλα αυτά τα έργα έχουν την ομοφωνία της τριμελούς επιτροπής που αποτελείται από υπηρεσιακούς παράγοντες που προκύπτουν από κλήρωση και έχουν ομοφωνήσει ότι η διαδικασία αυτή είναι νόμιμη.

Για πρώτη φορά, έχουμε μία απόφαση όπου η κυρία πρόεδρος του συγκεκριμένου τμήματος αναλύει τη δική της άποψη και λέει ότι απολύτως νόμιμα η εταιρεία ΚΑΣΤΑΤ πήρε τα έργα και δύο παρέδρους που διαφωνούν.

Ήδη, έχει ανατεθεί σε συγκεκριμένο νομικό γραφείο να αντικρούσει αυτή την άποψη.

Φυσικά μας εξέπληξε, διότι το θέμα το έχουμε θέσει και πριν και μετά το 2016 και έχουμε σχετική νομολογία και γνωμοδοτήσεις και έχουμε την απόλυτη βεβαιότητα ότι οι υπηρεσίες μας έπραξαν όπως πρέπει.

Μετά την ένσταση που έχουμε υποβάλλει, περιμένουμε την απόφαση της Ολομέλειας. Εδώ είμαστε για να δούμε την τελική τους απόφαση.

Εμείς από τη στιγμή που υπάρχει αυτή η απόφαση, δεν θα προχωρήσουμε τη συγκεκριμένη σύμβαση.

Αυτές οι αποφάσεις όχι μόνο είχαν προσυμβατικό έλεγχο, αλλά είχαν εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, είχαν συμφωνήσει οι επίτροποι για την πληρωμή, άρα θεωρώ ότι είναι παρερμηνεία των δύο μελών του συγκεκριμένου τμήματος, που βεβαίως θα λυθεί.

Σκέφτομαι διάφορα, αλλά δεν θα τα θέσω δημόσια.

Για τα μεγάλα ποσοστά έκπτωσης, έχω κάνει μεγάλο αγώνα για να αντικρούσουμε αυτά τα ποσοστά. Είναι ποσοστά που θα έπρεπε να υπάρχει ασφαλιστική δικλείδα για να απορρίπτονται. Δεν μπορεί η Οικονομική Επιτροπή να μπλοκάρει αυτά τα μεγάλα ποσοστά έκπτωσης.

Πως είναι δυνατόν να έρχονται ομόφωνες αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου ότι αυτή η διαδικασία είναι μόνιμη και ξαφνικά μετά τις εκλογές, να υπάρχει διαφωνία του Προέδρου από τους Παρέδρους.  

Αν δεν το είδε η Οικονομική Επιτροπή, γιατί δεν το είδαν οι Επιτροπές Διαγωνισμού, η Αποκεντρωμένη, ο Επίτροπος, οι Οικονομικές Υπηρεσίες;»

(Το βίντεο είναι από το korinthostv.gr)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...