Menu
RSS
Τρίτη, 26/05/2020
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Νικολάκου - Μπούζα - Γκούνης: "Σοβαρευτείτε επιτέλους, κύριε Νίκα"

Νικολάκου - Μπούζα - Γκούνης: "Σοβαρευτείτε επιτέλους, κύριε Νίκα"

Συνεχίζοντας τις εξωθεσμικές ακροβασίες ο κ. Νίκας, παρουσία και της Αντιπεριφερειάρχη κατ' όνομα, αλλά κανονικά απολαβούσας της αντιμισθίας, απαίτησε συνάντηση υπηρεσιακών παραγόντων, πέραν του ωραρίου των υπαλλήλων, δίνοντας, χωρίς να έχει αυτό το δικαίωμα, οδηγίες για μη συμμόρφωση στις αποφάσεις του θεσμικού συλλογικού οργάνου του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, έχοντας φανερή άγνοια του άρθρ.100 του Ν.3852/2010 «περί προγραμματικών συμβάσεων», μίλησε περί ακύρωσης ή επαναδιαπραγμάτευσης των προγραμματικών συμβάσεων, λέγοντας πως δήθεν δεν είναι εξασφαλισμένες οι πιστώσεις και πολλά άλλα απίθανα για αιρετό Α΄ βαθμού αυτοδιοίκησης και από το Σεπτέμβρη επικεφαλής του Β΄ βαθμού.

Επειδή η άγνοια σε συνδυασμό με την εσκεμμένη παραπληροφόρηση, οδηγούν σε λάθος συμπεράσματα, ενημερώνουμε τους πολίτες, επισήμως ως αιρετοί της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, με θεσμικό ρόλο.

Οι προγραμματικές συμβάσεις που ψηφίζονται ως προς τη σκοπιμότητα από το Περιφερειακό μας Συμβούλιο (επίσημο θεσμικό όργανο), συνοδεύονται απαραίτητα από αποφάσεις κατά περίπτωση, των Δημοτικών Αρχών ή του Υπουργείου Πολιτισμού ή της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας και φυσικά είναι υποχρεωτικό να είναι εξασφαλισμένες πάντα οι πιστώσεις.

Άρα καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί περί έλλειψης πιστώσεων ή περί μονομερών αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου κλπ.

Διαφαίνεται μία υφέρπουσα αυταρχικότητα που ξενίζει και σε συνδυασμό με την παρότρυνση για ανυπακοή προς τους έμπειρους υπαλλήλους της Π.Ε. Μεσσηνίας, που πάντα λειτουργούν με σημαία τη νομιμότητα, δημιουργούνται ανησυχίες, περί της ομαλότητας της επόμενης ημέρας.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου της 26/6/2019, υπάρχουν θέματα στην ημερήσια διάταξη που αφορούν προγραμματικές συμβάσεις και αφορούν έργα, που τα επιθυμεί η τοπική κοινωνία και συνοδεύονται απαρέγκλιτα από τις νόμιμες αποφάσεις είτε συλλογικών οργάνων, είτε του Υπουργείου Πολιτισμού , είτε της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας.

Ερωτούμε τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη ποία έργα της Μεσσηνίας που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη θα ακυρώσει; Τα έργα στο Δήμο Οιχαλίας και στις Τ.Κ. Κωνσταντίνων, Πολίχνης, Καλλιρρόης, Βασιλικού, Άνω Δωρίου, Στάσιμου και Παραπουγκίου; ΄Η τα έργα στο Δήμο Τριφυλίας και των Τ.Κ. Αγριλιάς, Χριστιάνων, ή το έργο στην Τ.Κ.Σπέρχογείας;

Μήπως θα ακυρώσει την ψηφιοποίηση των αρχείων της Ιεράς Μονής Βουλκάνου; 

Η σαλαμοποίηση και η παραπληροφόρηση, φυσικά δεν βοηθά το δημόσιο βίο, ούτε τις ανάγκες του τόπου, χάριν μίας εμμονικής συμπεριφοράς, που προκύπτει από την πολιτική αμηχανία, λόγω της συμπόρευσης με τους αιρετούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Εμείς όμως, με τη δύναμη που μας έδωσαν οι Πελοποννήσιοι, δίνοντας 17 έδρες στον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη και 17 έδρες στην παρούσα Περιφερειακή Αρχή, θα είμαστε άγρυπνοι θεματοφύλακες της νομιμότητας και των συμφερόντων του τόπου.

Την ίδια χρονική στιγμή που απρεπώς γίνεται αναφορά στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας, σύμβαση ½ εκατομμυρίου ευρώ σε ανάδοχο για έργο ηλεκτροφωτισμού.

Α λα καρτ συμπεριφορές κ. Νίκα καταλαβαίνετε πως δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.

Κωνσταντίνα Νικολάκου - Θεματική Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

Αντωνία Μπούζα - Κωνσταντέλου - Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και Θεμάτων Μεσσηνίας

Απόστολος Γκούνης - Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος

 

6 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019 18:32 Σύνδεσμος σχολίου

  ΗΛΙΘΙΟΙ , ΨΑΞΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ .....ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΛΕΩΝΙΔΙΟ , ΟΣΟΙ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΓΥΡΩ ΣΑΣ ! ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΡΓΑ .

 • Γιάννης Σκαπετοράχης
  Γιάννης Σκαπετοράχης Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019 14:01 Σύνδεσμος σχολίου

  Οι τελευταίες αναλαμπές λίγο πριν το ..... αποτεφρωτήριο !!! Τα κεφάλια μέσα τατουλοπαρεακι της κακιάς ώρας ! Να μας γράφετε ! Τα απομνημονεύματα πότε θα τα εκδώσετε ? Θα γίνουν ανάρπαστα χα χα χα χα !!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019 12:15 Σύνδεσμος σχολίου

  Ντελάλη της γειτονιάς μήπως καλύτερα να πάρεις και ένα σφουγγάρι και να καθαρίζεις τα οπίσθια του Νίκα? πιο πολύτιμος θα είσαι έτσι

 • ΡΕ ΤΙΝΤΟΥΤΟΙ
  ΡΕ ΤΙΝΤΟΥΤΟΙ Κυριακή, 23 Ιουνίου 2019 22:35 Σύνδεσμος σχολίου

  O ΓΚΟΥΝΗΣ ΚΑΙ Η ΜΠΟΥΖΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΑΝΕΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΕΞΑΓΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΛΥΜΒΡΗΘΡΑ ΤΟΥ ΣΙΛΩΑΜ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΞΟΦΛΗΜΕΝΟΥΣ ΓΥΡΟΛΟΓΟΥΣ. κΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Η ΝΤΙΝΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ !!!!!!!

 • anonymous
  anonymous Κυριακή, 23 Ιουνίου 2019 20:28 Σύνδεσμος σχολίου

  @18.19 αν θυμάσαι με την επέμβαση όλης της ΝΔ (κυρίως Κούλης και Σαμαράς) και της λάσπης και με βραχεία κεφαλή πήρε την περιφέρεια ο κ. Νίκας,το κακό ότι η ΝΔ με αυτή την κίνηση θα χάσει τις επερχόμενες εθνικές εκλογές........βλέπε τι έπαθαν κάποιοι υποψήφιοι που πηγαινόφερναν τον κ. Κούλη!

 • Ο Ντελάλης της γειτονιάς
  Ο Ντελάλης της γειτονιάς Κυριακή, 23 Ιουνίου 2019 18:19 Σύνδεσμος σχολίου

  Να τους πει κάποιος ότι έχασαν πανηγυρικά ! Τώρα θυμήθηκαν να κάνουν έργα ταχατες ! 8 χρόνια που είσαστε στην καρέκλα γιατί δεν ξυπνάγατε! Προφανώς οι επερχόμενοι έλεγχοι φοβίζουν την Τατουλοομάδα! Θεωρούν ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση γιαυτό και φωνάζουν και ωρύονται ! Θα δούμε πολλά σόου μέχρι το φθινόπωρο ! Ο Νίκας προφανώς και δεν μασάει !!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...