Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νέο μήνυμα Νίκα από την Τρίπολη: "Μην υπογράφετε προγραμματικές συμβάσεις, δεν θα προχωρήσουν" (vd)

Νέο μήνυμα Νίκα από την Τρίπολη: "Μην υπογράφετε προγραμματικές συμβάσεις, δεν θα προχωρήσουν" (vd)

Σειρά επαφών και συναντήσεων είχε το απόγευμα της Δευτέρας, στην Τρίπολη ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Στο παλαιό Δημαρχείο της πόλης, ο κ. Νίκας συναντήθηκε με Δημάρχους, εκπροσώπους Φορέων και πολίτες. 

Σε δηλώσεις του, ο νέος Περιφερειάρχης μίλησε για την ανάγκη μιας διοικητικής αναδιοργάνωσης με νέο οργανισμό στην Περιφέρεια.

Επιπλέον, εξέφρασε τη λύπη του που η απορροφητικότητα κονδυλίων στο ΕΣΠΑ είναι μόλις στο 21% λίγο πριν λήξει το πρόγραμμα, επισημαίνοντας ότι αυτά τα χρήματα που δεν έχουν απορροφηθεί, λείπουν από την αγορά.

Στη συνέχεια, είπε ότι η νέα περιφερειακή αρχή θα εξετάσει τα έργα του ΕΣΠΑ και δεν απέκλεισε κάποια να απενταχθούν και να ενταχθούν κάποια νέα. 

Για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Τετάρτης, ο κ. Νίκας παρακάλεσε να μην συζητηθούν προγραμματικές συμβάσεις και να μην λαμβάνονται αποφάσεις που δεσμεύουν το επόμενο περιφερειακό συμβούλιο. "Παρακαλώ τους φορείς, τους δήμους, τα εκκλησιαστικά συμβούλια κι άλλους να μην υπογράψουν προγραμματικές συμβάσεις, διότι δεν πρόκειται να προχωρήσουν αυτές οι συμβάσεις."

Ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα του κ. Νίκα. "Δεν είναι δυνατόν η νέα περιφερειακή αρχή να μην έχει μαντήλι να κλάψει και να χρηματοδοτούνται απίθανα έργα". 

Τέλος, ο κ. Νίκας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Παυλή για την παραχώρηση του παλαιού Δημαρχείο, για να έχει αυτές τις συναντήσεις. "Δυστυχώς, η απερχόμενη περιφερειακή αρχή δεν μας παραχωρεί το χώρο εκείνο για να ενημερωνόμαστε. Δεν πειράζει, εμείς είμαστε εκφραστές ενότητας και συνεργασίας. Δεν με εκφράζει ούτε η σύγκρουση, ούτε η γκρίνια". 

© 2019 - www.kalimera-arkadia.gr 

1 σχόλιο

  • ωωω
    ωωω Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019 11:16 Σύνδεσμος σχολίου

    τελειωνετε επιτελους και δωστε τα εργα να δουλεψει ο κοσμος γιατι πριν ηταν μονοπωλειο ......
    να φανε ψωμακι και οι οικογενειες ....
    ολο λογια ειστε ολοι λιγη ντροπη δεν βλαπτει...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...