Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Φωτιά στο Λουτράκι | Μάχη με τις αναζωπυρώσεις, πολλές εστίες -Η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα

Φωτιά στο Λουτράκι | Μάχη με τις αναζωπυρώσεις, πολλές εστίες -Η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Λουτράκι, αλλά και με τις πολλές διάσπαρτες εστίες της φωτιάς, που καίει στην περιοχή από το μεσημέρι του Σαββάτου.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και από νωρίς το πρωί επιχειρούν εναέρια μέσα. Στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς έπεσε και ένα Super Puma, που μετέφερε δύο πεζοπόρα τμήματα στην κορυφή του βουνού, μαζί με δεξαμενή πέντε τόνων νερού προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά και από αυτό το σημείο, καθώς το ανάγλυφο της περιοχής δεν επιτρέπει την κίνηση οχημάτων.

Σε μεγάλη περίμετρο οι εστίες της φωτιάς
Από αέρος αυτή την ώρα επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη με έξι ελικόπτερα. Τις επίγειες δυνάμεις αποτελούν 169 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και των δήμων.

Αν και τη νύχτα οι πυροσβέστες κατάφεραν να εμποδίσουν την επέκταση της φωτιάς, το πρωί της Κυριακής- εξαιτίας της ενίσχυσης των ανέμων- άρχισαν οι αναζωπυρώσεις. Αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο αλλά πολλές εστίες διάσπαρτες σε μια μεγάλη περίμετρο, βόρεια και δυτικά της πόλης του Λουτρακίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο εκκενώθηκε η Μονή Παταπίου, για προληπτικούς λόγους. Η φωτιά έφτασε ως εκεί, αλλά δεν απείλησε το μοναστήρι, καθώς όλη η περιοχή γύρω είναι αποψιλωμένη και οι πυροσβεστικές δυνάμεις την αντιμετώπισαν. Οι επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εκτιμούν ότι η αποφασιστική μέρα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς θα είναι αύριο, που αναμένεται ότι θα σταματήσουν εντελώς οι άνεμοι.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/fotia-loytraki-mahi-anazopyroseis-polles-esties

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...