Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΣΔΙΤ για τα σκουπίδια της Πελοποννήσου | Τροπολογία ... ξεμπλοκάρει το θέμα με τις απαλλοτριώσεις;

ΣΔΙΤ για τα σκουπίδια της Πελοποννήσου | Τροπολογία ... ξεμπλοκάρει το θέμα με τις απαλλοτριώσεις;

Στο σχέδιο νόμου "Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις" προβλέπεται μία πολυτροπολογία για θέματα του Υπουργείου Εσωτερικών. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, "με την παράγραφο 8 μεταφέρεται στην οικονομική επιτροπή των περιφερειών η αρμοδιότητα κήρυξης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτου για έργα αρμοδιότητας της οικείας περιφέρειας όταν έχει εκδοθεί πράξη τον Υπουργικού Συμβουλίου περί υπαγωγής της απαλλοτρίωσης. Η ρύθμιση αποσκοπεί την εύρυθμη λειτουργία και την αποσυμφόρηση των οικείων συμβουλίων από διαδικαστικού χαρακτήρα Θεμάτων."

Με δεδομένο ότι από το 2018 έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως Ειδική Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου (Π.Υ.Σ.) για το Έργο “Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ”, μένει να διαφανεί αν αυτή η τροπολογία (όταν ψηφιστεί στη Βουλή) καταφέρει να ξεμπλοκάρει το ζήτημα των απαλλοτριώσεων εκτάσεων σε Αρκαδία και Λακωνία για να μπορέσει να ξεκινήσει το έργο.

Κι αυτό διότι στην Οικονομική Επιτροπή έχει την πλειοψηφία η νυν διοίκηση της Περιφέρειας και κατά συνέπεια θα μπορέσει να υπάρξει απόφαση, σε αντίθεση με το περιφερειακό συμβούλιο όπου όταν προσφάτως ήρθε θέμα για τις απαλλοτριώσεις, απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία.

 

3 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019 10:42 Σύνδεσμος σχολίου

    Ναι . Πρέπει να γράφει το όνομά του . Οπως πολλά άλλα έργα . Τα λιμάνια , Αστρους , Τυρού Λεωνιδίου , Γυθείου , Κυπαρισσίας .Καταδυτικα , αλιευτικα , δρόμοι μικροί , μεγαλοι. Ενδεικτικά : Τριπολη_Αστρος , Φωκιανος _Κυπαρίσσι! , Αρδευτικα , Εργα
    Αποχέτευσης κλπ κλπ .....

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019 19:30 Σύνδεσμος σχολίου

    ΝΑ ονομάσουμε το εργοστάσιο όταν θα γίνει ΤΑΤΟΎΛΗΣ!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019 19:03 Σύνδεσμος σχολίου

    ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ; ; ; ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟ ΠΑΙΔΕΥΑΤΕ ......ΕΝΝΟΩ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ......Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΛΟΓΟ . ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ Σ Δ Ι Τ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ Τ Α Τ Ο Υ Λ Η .

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...