Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Για συμβόλαιο πολιτικής εξόντωσής του κατηγορεί ο Πέτρος Τατούλης τον Νίκα!

Για συμβόλαιο πολιτικής εξόντωσής του κατηγορεί ο Πέτρος Τατούλης τον Νίκα!

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Αντιδημοκρατική και αυταρχική αντίληψη στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, καταλόγισε ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου», Πέτρος Τατούλης, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Η παρουσία του κ. Τατούλη στην Οικονομική Επιτροπή σχετίζεται με πρωτοφανείς αποφάσεις του κ. Νίκα, ο οποίος – ξεπερνώντας κάθε δημοκρατικό, θεσμικό και νομικό όριο – επιχειρεί να αφαιρέσει από τον κ. Τατούλη το δικαίωμά του να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε εξαιρετικά σοβαρές και σύνθετες υποθέσεις, οι οποίες έχουν τεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα ο κ. Νίκας έφτασε στο σημείο να αντικαταστήσει δικηγόρους που είχαν ορισθεί για την υπεράσπιση του πρώην Περιφερειάρχη μόλις  δύο ημέρες πριν  από την εκδίκαση υποθέσεων που βρίσκονται ενώπιον της δικαιοσύνης.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στην Οικονομική Επιτροπή ο κ. Τατούλης σημείωσε ότι  « η Περιφερειακή Αρχή, και η  Οικονομική Επιτροπή λειτουργούν ως εντολοδόχοι  αντιθεσμικών    διαδικασιών». «Αυτή η τακτική σας», προσέθεσε, «δείχνει τον αυταρχισμό και τον ρεβανσισμό σας, που παρόμοιο δεν έχω συναντήσει ποτέ στα σαράντα χρόνια της δημόσιας ζωής, στην οποία συμμετέχω ενεργά».

Συνεχίζοντας ο επικεφαλής της Νέας Πελοποννήσου υπογράμμισε ότι «η εξασφάλιση νομικής προστασίας των θεσμικών προσώπων της Αυτοδιοίκησης αποτελεί μια κατάκτηση του αιρετού κόσμου, κατάκτηση η οποία θεσμοθετήθηκε μετά από δική μου παρέμβαση στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας». 

«Ο νόμος περιγράφει σαφώς ότι  το θεσμικό πρόσωπο που διώκεται  έχει το αναφαίρετο  δικαίωμα της δικής του επιλογής για τον ορισμό του δικηγόρου του» δήλωσε ο κ. Τατούλης και προσέθεσε:  «Οι αποφάσεις που είχαν λάβει τα συλλογικά μας όργανα  είναι απολύτως νόμιμες, σύμφωνα με τις διατάξεις των σχετικών νόμων και έχουν εγκριθεί  από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και  από τον Ελεγκτή  Νομιμότητας. Σε καμία δε περίπτωση αυτό δεν μπορεί να αλλάξει με αντιδημοκρατικές αποφάσεις της σημερινής Περιφερειακής Αρχής .» 

 Καταλήγοντας ο κ. Τατούλης σημείωσε ότι η Περιφερειακή Αρχή δεν μπορεί να του   στερήσει το δικαίωμα να υπερασπιστεί το θεσμικό του ρόλο και τις θεσμικές του αρμοδιότητες και κάλεσε την Οικονομική Επιτροπή να μην προχωρήσει στην υπερψήφιση αποφάσεων του κ. Νίκα, οι οποίες πάσχουν σε όλα τα επίπεδα, καθώς είναι εμφανώς αντιδημοκρατικές και αντιθεσμικές.   

«Με τις πρακτικές και τις μεθοδεύσεις που ακολουθείτε επιβεβαιώνετε πλήρως την αυταρχική αντίληψη, με την οποία αντιμετωπίζετε τις θεσμικές λειτουργίες της αυτοδιοίκησης» ανέφερε ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του ο κ. Τατούλης. 

                 

3 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 08:05 Σύνδεσμος σχολίου

    Πέτρο Τατούλη , τη φορτωμένη μηλιά χτυπάνε . Και ο Νίκας και κάτι ανόητοι σχολιαστές.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 22:41 Σύνδεσμος σχολίου

    O NIKAΣ ΚΑΝΕΙ ΜΠΟΥΛΙΓΚ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 21:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Πετραν το τερματισες ποσο πιο χαμηλα τι θελει η αλεπου στο παζαρι

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...