Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ξεκάθαρος ο Νίκας: "Η Οικονομική Επιτροπή θα αποφασίσει για τις απαλλοτριώσεις του ΣΔΙΤ για τα σκουπίδια"

Ξεκάθαρος ο Νίκας: "Η Οικονομική Επιτροπή θα αποφασίσει για τις απαλλοτριώσεις του ΣΔΙΤ για τα σκουπίδια"

“Ο περιφερειάρχης και η περιφερειακή αρχή θα υπακούσουμε σε αυτά που επιτάσσει ο νόμος και το θέμα των απαλλοτριώσεων θα έλθει στην Οικονομική Επιτροπή για τη λήψη απόφασης”.

Τα παραπάνω σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην οποία συζητήθηκαν οι μεταβολές που επέφεραν στον αυτοδιοικητικό νόμο “Κλεισθένης” οι τροπολογίες της κυβέρνησης.

Το σώμα, στην ψηφοφορία που διενεργήθηκε -και στην οποία δεν πήραν μέρος οι σύμβουλοι της παράταξης της περιφερειακής αρχής- τάχθηκε υπέρ της αρχικής πρόβλεψης του “Κλεισθένη” που το όριζε αρμόδιο όργανο ως προς τις εγκρίσεις των απαλλοτριώσεων. Με την ίδια απόφασή του, το σώμα εξέφρασε την αντίθεσή του στην τροπολογία της κυβέρνησης που δίνει στην Οικονομική Επιτροπή -και όχι πλέον στο Περιφερειακό Συμβούλιο- τη δυνατότητα των σχετικών αποφάσεων.

“Σε κάθε περίπτωση θα εφαρμοστεί ο νόμος. Δηλαδή η Οικονομική Επιτροπή θα αποφασίσει για τις απαλλοτριώσεις. Κι αυτό γιατί πρέπει να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία διαχείρισης των απορριμμάτων” τόνισε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...